| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 8 / 8
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Organizacijski vidiki logističnega poslovanja podjetja gea-vipoll
Kaja Zver, 2018, magistrsko delo

Opis: V magistrskem delu smo obravnavali temo organizacijski vidiki logističnega poslovanja podjetja Gea-Vipoll. Na začetku smo opredelili namen, cilje, hipoteze, predpostavke in omejitve raziskave ter predstavili metode raziskovanja. Magistrsko delo smo razdelili na sedem poglavij. Opredelili smo pomen organizacije v podjetju, definirali organizacijsko strukturo in predstavili pet vrst organizacijske strukture: funkcijsko, divizijsko, projektno, matrično in dinamično. Sledilo je poglavje o logistiki, ki je osrednja tematika našega magistrskega dela. Definirali smo pojem logistika, opredelili njene cilje in pomen za podjetje ter raziskovali vpliv globalizacije nanjo. V nadaljevanju smo se odločili podrobneje definirati elemente in podsisteme logistike. Osredotočili smo se predvsem na poprodajno logistiko, in sicer na logistiko rezervnih delov, nakupnoodločitveni proces in poprodajne storitve. Prav tako smo se ukvarjali tudi s povezanostjo logistike z drugimi poslovnimi sistemi. s pomočjo podjetja Gea-Vipoll smo teorijo podkrepili s praktičnimi primeri. Podjetje se ukvarja s proizvodnjo visokotehnološko dovršenih polnilnih linij in je v začetku letošnjega leta začelo delovati pod vodstvom drugih lastnikov. Čeprav smo bili mnenja, da je menjava lastnikov prinesla spremembe v organizaciji dela, temu ni tako. Analizirali smo potek dela v logističnih podsistemih in opredelili možnosti za izboljšanje logistike v podjetju.
Ključne besede: organizacija podjetja, logistični elementi, logistični podsistemi, podjetje Gea-Vipoll
Objavljeno: 21.12.2018; Ogledov: 580; Prenosov: 118
.pdf Celotno besedilo (1,94 MB)

2.
LOGISTIČNI PROCESI V PODJETJU OCEAN ORCHIDS D. O. O.
Martin Cipot, 2016, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo je vsebinsko razdeljeno na dva dela: na teoretični in praktični del. V teoretičnem delu smo najprej predstavili logistiko in jo opredeliti, v praktičnem delu smo pa prikazali, kako logistični procesi delujejo v izbranem podjetju. V prvem delu smo s pomočjo različnih avtorjev opredelili pojem logistike, opisali njen zgodovinski razvoj ter opisali cilje logistike. Opredelili smo elemente logističnega sistema v proizvodnem podjetju, zanimala nas je pa tudi razdelitev logističnega podsistema. V praktičnem delu smo se osredotočili na logistične procese, ki potekajo v izbranem podjetju Ocean Orchids d.o.o.. Podjetje se ukvarja s proizvodnjo in prodajo tropskih orhidej rodu Phalaenopsis. Predstavili smo logistične procese kateri skrbijo za nemoteno proizvodnjo. Prav tako smo opisali tudi logistične podsisteme nabavno, notranjo, distribucijsko, razbremenilno logistiko.
Ključne besede: Ocean Orchids, orhideje, manipuliranje z blagom, logistika, logistični procesi, logistični podsistemi, nabavna logistika, notranja logistika, distribucijska logistika, poprodajna logistika, razbremenilna logistika.
Objavljeno: 03.11.2016; Ogledov: 818; Prenosov: 128
.pdf Celotno besedilo (1,55 MB)

3.
Dejavnosti nabavne logistike v podjetju Uteksol d.o.o.
Marjetka Robin, 2016, diplomsko delo

Opis: Diplomski delo je sestavljeno iz uvoda, teoretičnega ter praktičnega dela. V uvodu je opredeljeno področje, ki je predmet raziskave, namen, cilji in osnovne trditve, predpostavke, omejitve raziskave in predvidene metode raziskovanja. Teoretični del opisuje logistiko, njene podsisteme in natančneje nabavno logistiko. Skozi vse te navedene elemente pa je v praktičnem delu to prikazano še na podlagi izbranega podjetja Uteksol.d.o.o.
Ključne besede: Logistika, nabava, logistični podsistemi, nabavna logistika, Uteksil d.o.o.
Objavljeno: 08.08.2016; Ogledov: 678; Prenosov: 79
.pdf Celotno besedilo (1,09 MB)

4.
Prenova logističnih procesov v podjetju Pfeifer GesmbH
Boris Krampelj, 2015, magistrsko delo/naloga

Opis: V času velike konkurence na trgu podjetja za doseganje višje konkurenčnosti ter dobička stremijo k racionalizaciji svojega poslovanja in povezovanju med podjetji v logistično verigo. Zasledovanje stroškov podjetja je predvsem vezano na podrobno poznavanje procesov, ki se odvijajo v podjetju. Zaradi nepoznavanja lastnega poslovanja in zmožnosti določitve realnih stroškov poslovanja podjetja zmotno mislijo, da so glavni dejavniki visokih stroškov zaposleni, nizka normiranost delovnih procesov, nizka prodajna cena, ali visoke cene nabavnih surovin. Z magistrskim delom želimo prikazati pomembnost poznavanja posameznih procesov, ki se odvijajo v podjetju. Pomembno je poznati, kako so zgrajeni, kaj je potrebno za njihov začetek in zaključek, da se znotraj logističnih podsistemov podjetja odvijejo kar se da hitro in učinkovito ob čim nižjih stroških z maksimalno produktivnostjo. Predstavljeni procesi podjetja Pfeifer GesmbH tečejo v obstoječem stanju v primerjavi z vpeljanimi izboljšavami med 7,50 % in 81,64 % svojih zmogljivosti. S predvideno investicijo približno 121.000,00 EUR bi le-to lahko zvišali med 18,36 % ter 92,50 %, kar dosežemo s krajšimi časi, potmi in razbremenitvijo zaposlenih v posameznih procesih. Razbremenitev temelji na prenosu odgovornosti in izvedbo procesov na strojno in programsko opremo.
Ključne besede: logistika, logistični podsistemi, opravljena pot, čas, proces, podproces.
Objavljeno: 06.01.2016; Ogledov: 999; Prenosov: 117
.pdf Celotno besedilo (4,70 MB)

5.
LOGISTIČNI PODSISTEMI V PODJETJU RONDAL
Mateja Unterlehner, 2014, diplomsko delo

Opis: Delo diplomskega seminarja je vsebinsko razdeljeno na dva dela: na teoretični in praktični del. Najprej smo v teoretičnem delu opredelili in predstavili logistiko, v drugem delu pa smo prikazali, kako logistika deluje v našem izbranem podjetju. V prvem delu smo s pomočjo različnih avtorjev opredelili pojem logistike in opisali njen zgodovinski razvoj, katerega smo razdelili na tri pomembna obdobja. Prikazali smo osnovne cilje dobrega vodenja logističnih storitev in ker je naše izbrano podjetje proizvodnega tipa, smo opisali logistične cilje v proizvodnem podjetju. V nadaljevanju smo glede na osnovne funkcije v podjetju prikazali logistične podsisteme z mikrologističnega oz. podjetniškega vidika. S tega vidika smo logistične podsisteme razdelili na nabavno, notranjo, distribucijsko ter poprodajno logistiko, glavne značilnosti in naloge teh podsistemov pa smo prikazali v tretjem poglavju. Za lažje razumevanje bomo v začetku drugega (praktičnega) dela predstavili dejavnost podjetja Rondal d. o. o. in na kratko predstavili podjetje. V nadaljevanju pa smo teorijo o logističnih podsistemih iz tretjega poglavja, povezali s praktičnim delovanjem posameznega podsistema v podjetju Rondal d. o. o.
Ključne besede: Rondal, logistični podsistemi, nabavna logistika, notranja logistika, distribucijska logistika, poprodajna logistika.
Objavljeno: 13.10.2014; Ogledov: 1141; Prenosov: 192
.pdf Celotno besedilo (1,32 MB)

6.
OPTIMIZACIJA LOGISTIČNIH PODSISTEMOV VZDOLŽ DOBAVNE VERIGE PROIZVODNEGA TEKSTILNEGA PODJETJA
Dijana Štiglic, 2011, magistrsko delo/naloga

Opis: Razmere na trgu silijo podjetja, ki želijo biti in ostati konkurenčna, v nenehno prilagajanje dinamičnim in vse bolj nepredvidljivim tržnim razmeram. Prilagoditev je možna le z nenehnimi izboljšavami in razvojem v skladu s tržnimi trendi, hkrati pa morajo podjetja biti vse bolj pozorna na racionalizacijo lastnega poslovnega procesa. S pojavom globalizacije se je močno povečal in pospešil pretok blaga, informacij in kapitala, kar je povzročilo eksponentno rast svetovne proizvodnje in s tem presežek ponudbe cenejšega blaga iz oddaljenih trgov, ki še pred desetletjem niso predstavljali realne grožnje domačim proizvajalcem. Zaradi prepletenosti svetovnega gospodarstva so tudi domača podjetja močno občutljiva na vse negativne spremembe na svetovnih trgih, kar se je zelo hitro pokazalo leta 2008, ko se je zaradi nastale finančne krize, predvsem v ZDA in Angliji, zanihalo gospodarstvo cele Evrope. Spremembe v kupni moči so marsikatero podjetje pahnile na kolena ali v stečaj. Ta kriza se je še posebej odražala v tekstilni branži, ki se v Evropi bori za obstanek že skoraj dve desetletji. Ta negativna dinamika sili predvsem proizvodna podjetja, še posebej tekstilna, k ponudbi vedno boljših in tehnično dovršenih proizvodov po konkurenčnih cenah, kar pa dodatno pritiska na iskanje stroškovnih rezerv v podjetju samem. Te rezerve je možno doseči le z optimizacijo in racionalizacijo celotnega poslovanja. Logistika je iz domene ločene poslovne funkcije, ki se je še do nedavnega bolj ali manj ukvarjala s premiki blaga in racionalnim skladiščenjem le-tega, prerasla v domeno odločitev vrhunskega menedžmenta, ki se vse bolj zaveda pomembnosti obvladovanja celotne dobavne verige podjetja ter vzpostavljanjem tesnih zavezništev v okviru lastne dobavne verige. Danes pomeni biti člen v konkurenčni dobavni verigi bistveno prednost pred podjetji, ki še vedno delujejo samostojno ali v okviru neusklajene dobavne verige. Strateška zavezništva v dobavni verigi pomenijo določeno stopnjo varnosti in predvidljivosti pri organiziranju lastne poslovne dejavnosti. Optimizacija logističnih podsistemov pomeni rešitev pri organizaciji nabavne, proizvodne, prodajne, distribucijske in poprodajne funkcije podjetja. Uspešen menedžment mora težiti k celoviti obravnavi lastnega poslovnega sistema, ki zajema tako lasten poslovni proces kot njegovo okolje, ki po večini sega tudi na druge kontinente. Tu gre za potrebo po usklajevanju časovnih in prostorskih neenakosti med nabavo, proizvodnjo in prodajo ter neprekinjeno komunikacijo med vsemi udeleženimi v dobavni verigi. Učinkovita in uspešna organizacija logistične funkcije bo tudi v prihodnosti igrala ključno vlogo pri uspehu ali neuspehu večine podjetij. Temeljni cilj pa je, kako napraviti svoje podjetje in lastno dobavno verigo konkurenčnejšo od drugih.
Ključne besede: Logistika, dobavna veriga, logistični podsistemi, optimizacija, nabava, proizvodnja, prodaja, distribucija, razbremenilna logistika, zaloge
Objavljeno: 22.02.2012; Ogledov: 1620; Prenosov: 190
.pdf Celotno besedilo (1,18 MB)

7.
LOGISTIČNI PODSISTEMI V PODJETJU KOLORADO
Tanja Volavšek Kovač, 2010, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu Logistični podsistemi v podjetju Kolorado smo v prvem delu predstavili logistiko, cilje in organiziranost logistike, ter njeno pomembnost skozi teoretično opredelitev različnih avtorjev. Osrednji del je namenjen predstavitvi proizvodnega podjetja Kolorado d.o.o. , njegovega razvoja in strategije ter podrobni predstavitvi proizvodnega programa, ki zajema zastave, drogove za zastave, reklamne napise, digitalni tisk in najem oglaševalnih površin. V zadnjem delu smo teoretično opredelili logistične podsisteme: nabavno, notranjo, distribucijsko in poprodajno logistiko in jih povezali s praktičnim delovanjem posameznega logističnega podsistema v podjetju Kolorado d.o.o.. Na področju nabavne logistike smo predstavili tudi primer nabave materiala za zastave. Na koncu smo posvetili tudi pozornost pretoku informacij, kadrom in elektronskemu poslovanju.
Ključne besede: Kolorado, logistika, logistični podsistemi, nabavna logistika, notranja logistika, distribucijska logistika, poprodajna logistika, pretok informacij, kadri, informacijska tehnologija.
Objavljeno: 12.11.2010; Ogledov: 2898; Prenosov: 436
.pdf Celotno besedilo (793,35 KB)

8.
DISTRIBUCIJSKA LOGISTIKA V PODJETJU LAMA DEKANI, D.D.
Kristina Segulin, 2009, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo z naslovom Distribucijska logistika v podjetju Lama Dekani, d.d., v svojem teoretičnem delu zajema opredelitev samega pojma in pomena logistike ter elementov logističnega sistema. V nadaljevanju so opredeljeni logistični podsistemi v proizvodnem podjetju, kamor spadajo nabavna, notranja, distribucijska ter poprodajna logistika. V aplikativnem delu diplomskega dela je predstavljeno podjetje Lama Dekani, d.d. ter opis panoge, v kateri podjetje deluje. Podrobneje je opisana distribucijska logistika v podjetju oziroma elementi logističnega sistema v podjetju (zunanji transport, notranji transport in skladiščenje) ter proces priprave blaga od naročila do izvedbe. V zadnjem delu diplomskega dela je razčlenjena težava s skladiščnim prostorom ter predlogi za njeno rešitev.
Ključne besede: logistika, logistični podsistemi, distribucijska logistika, distribucija, transport, skladiščenje
Objavljeno: 02.03.2010; Ogledov: 4071; Prenosov: 624
.pdf Celotno besedilo (2,23 MB)

Iskanje izvedeno v 0.24 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici