| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 6 / 6
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
NAČRTOVANJE VGRADNJE DALJINSKO VODENIH LOČILNIH MEST V OMREŽJE ELEKTRA CELJE
Tomaž Rezar, 2014, diplomsko delo

Opis: V pričujočem diplomskem delu je zajeto načrtovanje vgradnje daljinsko vodenih ločilnih mest v omrežje ene od petih slovenskih elektrodistribucijskih družb, in sicer Elektra Celje. Predstavljeno je trenutno obratovalno stanje omrežja ter stikalni aparati, ki so primerni za vgradnjo v daljinsko vodeno ločilno mesto. Na spletni strani Javne agencije RS za energijo so dostopni kazalniki kakovosti napajanja z električno energijo SAIFI in SAIDI za leto 2012. Izbrana sta bila dva najslabše napajana izvoda družbe Elektro Celje, Vojnik in Ljubečna, ki se napajata iz RTP Trnovlje. Za ta izvoda je opisana možnost vgradnje dodatnih DVLM z namenom izboljšanja omenjenih kazalnikov kakovosti. V diplomskem delu so predstavljeni tudi kriteriji, na podlagi katerih naj se takšna ločilna mesta vključujejo v omrežje, da bo njihova umestitev tako po tehnični kot tudi po finančni plati kar najbolj učinkovita in upravičena.
Ključne besede: daljinsko vodeno ločilno mesto, elektroenergetsko omrežje, avtomatizacija omrežja, odklopnik, ločilno stikalo, bremensko stikalo
Objavljeno: 27.05.2014; Ogledov: 1606; Prenosov: 246
.pdf Celotno besedilo (8,42 MB)

2.
SIMULACIJSKI MODEL ODPRTEGA OBLOKA IN POTRDITEV S PREZKUSI
Mirza Sarajlić, 2013, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo opisuje simulacijski model odprtega obloka ter potrditev istega s preskusi. S pomočjo Mayrjevega simulacijskega modela električnega obloka, ki je del programskega orodja Matlab – Simulink, so izvajane simulacije odprtega obloka. Eksperimentalni del je bil izveden v laboratoriju ICEM na ločilnem stikalu in odklopniku. Izdelana je primerjalna analiza simulacijskih izračunov in laboratorijskih meritev.
Ključne besede: električni oblok, Mayrjev model, Matlab – Simulink, preskusi in meritve, odklopnik, ločilno stikalo, analiza
Objavljeno: 29.10.2013; Ogledov: 1346; Prenosov: 114
.pdf Celotno besedilo (4,69 MB)

3.
OZNAČEVANJE VELIČIN STIKALNIH APARATOV IN CE ZNAK
Nejc Polenek, 2011, diplomsko delo/naloga

Opis: Diplomsko delo obravnava električne veličine stikalnih aparatov in iskanje neskladja v označevanju električnih veličin različnih naprav. Predstavljene so nazivne električne veličine, kot so nazivna napetost, nazivni izolacijski nivo, nazivna frekvenca nazivni trajni tok, dvig temperature, nazivni kratkotrajni zdržni tok, nazivni temenski zdržni tok, čas kratkega stika, itd. Podrobneje je opisan tipski in kosovni preskus ločilnika ter CE označevanje in CE znak.
Ključne besede: Električne naprave, odklopnik, ločilno stikalo, ločilnik, CE znak, označevanje
Objavljeno: 05.01.2012; Ogledov: 2137; Prenosov: 152
.pdf Celotno besedilo (2,06 MB)

4.
DELOVANJE VISOKONAPETOSTNE VAROVALKE V KOMBINACIJI Z LOČILNIM STIKALOM
Gregor Fekonja, 2011, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi je podana raziskava o delovanju visokonapetostnih varovalk v kombinaciji z ločilnim stikalom in zanesljivosti starejših visokonapetostnih varovalk. Predstavljeno je teoretično delovanje visokonapetostnih varovalk in podan zgodovinski razvoj varovalk. Opisan je način izbire primernih visokonapetostnih varovalk in pripadajoči preskusi. Izvedeni so bili preskusi delovanja novih in starejših varovalk in izmerjene sile udarnih igel pri delovanju visokonapetostnih varovalk. Izvedena je bila analiza delovanja starih, že uporabljenih visokonapetostnih varovalk.
Ključne besede: visokonapetostna varovalka, ločilno stikalo, udarna igla, sila
Objavljeno: 16.05.2011; Ogledov: 2242; Prenosov: 347
.pdf Celotno besedilo (2,03 MB)

5.
PRIMERJAVA SIMULACIJE IN MERITVE PROCESA PREKINITVE ELEKTRIČNEGA TOKA
Peter Soršak, 2009, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo opisuje teorijo procesa prekinitve električnega toka, ki je potrebna za konstrukcijo matematičnega modela. Modeliranje prekinitve toka je izvedeno s programskim orodjem Matlab – Simulink, podrobno je opisano delovanje modelnega vezja in vpliv posameznih parametrov. Izvedena je primerjava rezultatov simulacije in meritev procesa prekinitve električnega toka. Meritev procesa je bila izvedena na NN ločilnem stikalu, rezultati pa so oscilogrami toka in napetosti, ter videoposnetki hitre kamere razmikanja kontaktov in gorenja električnega obloka.
Ključne besede: ločilno stikalo, oblok, simulacija, simulink, hitra kamera
Objavljeno: 29.05.2009; Ogledov: 2649; Prenosov: 140
.pdf Celotno besedilo (2,26 MB)

6.
Iskanje izvedeno v 0.18 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici