| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 19
Na začetekNa prejšnjo stran12Na naslednjo stranNa konec
1.
MASIVNE LESENE HIŠE
Janez Belaj, 2009, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu so opisani različni sistemi lesene masivne gradnje. Starejši enostavni skladovni sistemi do najnovejših lepljenih masivnih konstrukcij. Osnovna naloga diplomske naloge je prikaz postopka načrtovanja, statične in dinamične analize in dimenzioniranja osnovnih konstrukcijskih elementov lesene masivne hiše. Obravnavana hiša ima tlorisne dimenzije 8 m × 9 m. Stene so sestavljene iz masivnih smrekovih brun. Osnovni konstrukcijski elementi so dimenzionirani po priporočilih, ki jih podajajo: EUROCODE 1, EUROCODE 5 - lesene konstrukcije in EUROCODE 8.
Ključne besede: lesene konstrukcije, analiza, lesena montažna gradnja
Objavljeno: 02.02.2010; Ogledov: 4691; Prenosov: 672
.pdf Celotno besedilo (3,35 MB)

2.
ZASNOVA NIZKOENERGETSKE MONTAŽNE LESENE HIŠE
Eva Rapoc, 2010, diplomsko delo

Opis: Diplomska naloga obravnava različne sisteme montažne lesene gradnje, vrste nizkoenergetskih hiš in njihove lastnosti, razvoj stekla za potrebe gradbeništva ter njegove značilnosti in vrste. Sledi praktičen primer dimenzioniranja nizkoenergetske montažne lesene hiše v velikostenskem panelnem sistemu, s povečanim deležem steklenih površin na južni fasadi, zajeta je analiza obtežb in dimenzioniranje konstrukcijskih elementov objekta po Evrokod standardih, narejena pa je tudi primerjava med dimenzioniranjem zunanje stene brez upoštevanja oziroma z upoštevanjem togosti steklenih sten.
Ključne besede: montažna lesena gradnja, nizkoenergetske hiše, steklo, analiza konstrukcije, togost steklene stene
Objavljeno: 09.06.2010; Ogledov: 3391; Prenosov: 468
.pdf Celotno besedilo (10,83 MB)

3.
STATIČNA IN DINAMIČNA ANALIZA NIZKOENERGIJSKE MONTAŽNE LESENE HIŠE
Nina Kolarič, 2010, diplomsko delo

Opis: Diplomska naloga obravnava opis različnih sistemov montažne lesene gradnje ter opis nizkoenergijske gradnje. Predstavljene so materialne karakteristike materialov, ki so gradniki objekta — nizkoenergijske montažne lesene hiše v velikostenskem panelnem sistemu, ki v diplomski nalogi predstavlja praktičen primer. Izračunane so stalne, spremenljive in nezgodna obtežba za obravnavani objekt. Izvedena je statična in dinamična analiza s programom Tower 6 in dimenzioniranje osnovnih nosilnih elementov po Evrokod standardih.
Ključne besede: montažna lesena gradnja, panelni sistem, nizkoenergijske gradnje, statična analiza, dinamična analiza, dimenzioniranje
Objavljeno: 03.09.2010; Ogledov: 2762; Prenosov: 465
.pdf Celotno besedilo (6,71 MB)

4.
ANALIZA EKONOMSKE UPRAVIČENOSTI ENERGIJSKO VARČNE MONTAŽNE LESENE GRADNJE
Tomaž Štumberger, 2011, diplomsko delo

Opis: Diplomska naloga obravnava opis energijsko varčne gradnje, opis različnih sistemov montažne lesene gradnje, njihove lastnosti in vrste ter aktualno zakonodajo s področja energijsko varčne gradnje. Predstavljeni so osnovni kriteriji, ki vplivajo na načrtovanje energijsko varčne gradnje. V nadaljevanju sledi analiza porabe energije na simulacijskem modelu, na podlagi katerega smo izvedli modifikacije, ki vplivajo na zmanjšano porabo energije v hiši. Za simulacijski model smo izbrali energijsko varčno pasivno hišo. Na primeru te hiše so prikazani izračuni porabe energije po metodi PHPP 2007 pred in po modifikacijah. Prikazani so tudi izračuni stroškov in dobe vračanja teh modifikacij oziroma investicij. Ekonomsko upravičenost investicij smo presojali na podlagi prihranka energije za ogrevanje, z metodo neto sedanje vrednosti.
Ključne besede: energijsko varčna gradnja, montažna lesena gradnja, ekonomska upravičenost, doba vračanja investicij
Objavljeno: 21.01.2011; Ogledov: 2737; Prenosov: 418
.pdf Celotno besedilo (2,29 MB)

5.
STATIČNA IN DINAMIČNA ANALIZA PANELNE MONTAŽNE LESENE HIŠE
Ivan Vogrinec, 2011, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo obravnava statično in dinamično analizo panelne montažne hiše. Predstavljeni so različni sistemi lesene gradnje, med katerimi je tudi panelna montažna gradnja. Hiša, zgrajena po tem sistemu, v diplomski nalogi predstavlja praktičen primer. Izračunane so stalne in spremenljive obtežbe na podlagi katerih je izvedena statična in dinamična analiza. Nosilni elementi so dimenzionirani v skladu z Evrokod standardi, za statične izračune je uporabljen program Tower 6.
Ključne besede: montažna lesena gradnja, panelni sistem, dimenzioniranje, statična analiza, dinamična analiza
Objavljeno: 08.03.2011; Ogledov: 2732; Prenosov: 490
.pdf Celotno besedilo (10,36 MB)

6.
ARHITEKTURNO OBLIKOVANJE IN STATIČNA ANALIZA LESENE MONTAŽNE HIŠE TIPA MARLES
Nina Butko, 2011, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi želim proučiti odziv montažne lesene konstrukcije na vertikalno in horizontalno obtežbo. V teoretičnem delu bom opisala leseno montažno gradnjo, njene prednosti in slabosti. Predstavila bom osnovne konstrukcijske sisteme montažne gradnje in podrobneje opisala panelno gradnjo. V numeričnem delu diplomske naloge bom na konkretnem primeru hiše, ki sem jo sama zasnovala, naredila analizo obtežb in dimenzioniranje osnovnih nosilnih elementov v skladu z veljavnimi standardi Evrokod.
Ključne besede: montažna lesena gradnja, panelni sistem, statična analiza, dimenzioniranje
Objavljeno: 04.07.2011; Ogledov: 2391; Prenosov: 292
.pdf Celotno besedilo (3,28 MB)

7.
EKOLOGIJA LESENE GRADNJE
Lidija Kuhelnik, 2011, diplomsko delo/naloga

Opis: Diplomska naloga obravnava sisteme lesene montažne gradnje. Opisani so vsi trije sistemi, torej skeletni, okvirni in masivni. Obravnavani so lesni kompoziti za konstrukcije. V nadaljevanju je obravnavana gradbena biologija in zelena trajnostna gradnja. Podrobno je opisana zdrava hiša in njeni materiali. Predstavljen je tudi sindrom nezdrave zgradbe. Opisana je konstrukcijska zaščita lesa in modifikacija lesa.
Ključne besede: lesena montažna gradnja, skeletni sistem, okvirni sistem, masivni sistem, ekološka gradnja, trajnostna arhitektura, gradbena biologija, zdrava hiša
Objavljeno: 01.09.2011; Ogledov: 1970; Prenosov: 593
.pdf Celotno besedilo (1,98 MB)

8.
PRIMERJAVA OKVIRNE IN KRIŽNO LEPLJENE MASIVNE PANELNE MONTAŽNE LESENE STANOVANJSKE GRADNJE Z VIDIKA STROŠKOV MATERIALA
Borut Ribič, 2012, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je obravnavana snov s področja montažne lesene stanovanjske gradnje, kjer smo se podrobneje osredotočili na okvirno panelno leseno gradnjo in križno lepljeno masivno leseno gradnjo tako, da smo obe vrsti lesene gradnje med seboj primerjali na konkretnem primeru stanovanjske hiše. Pri primerjavi smo se omejili predvsem na stroške vgrajenih materialov. Da bi primerjava dala uporabne rezultate, smo primerjali dve hiši, ki sta si po tlorisu enaki, imata enake toplotne karakteristike, razlikujeta pa se po uporabljeni konstrukciji.
Ključne besede: montažna lesena stanovanjska gradnja, križno lepljene lesene plošče, okvirna lesena gradnja, primerjava, stroški materiala
Objavljeno: 18.05.2012; Ogledov: 1989; Prenosov: 668
.pdf Celotno besedilo (3,25 MB)

9.
ZASNOVA MONTAŽNE LESENE VRSTNE HIŠE
Maja Lešnik, 2012, diplomsko delo

Opis: Zasnovali smo inovativno montažno leseno vrstno hišo. Pri načrtovanju smo upoštevali teoretične osnove gradnje montažnih lesenih hiš in vrstnih hiš, ki smo jih podali v uvodnem pregledu. Teoretično smo predstavili zakonitosti montažne gradnje, tipologijo enodružinske hiše, zgodovino gradnje vrstnih hiš ter na kratko predstavili primerjavo dveh montažnih lesenih vrstnih hiš v tujini. Konstrukcijske elemente in termični ovoj stavbe smo zasnovali, tako da zadostujejo pogojem, podanim v veljavni zakonodaji (PURES, ZGO, TSG ipd.). Energetsko učinkovitost zasnovane stavbe smo preverili s programom PHPP 2007.
Ključne besede: vrstna hiša, montažna gradnja, lesena gradnja
Objavljeno: 21.09.2012; Ogledov: 1910; Prenosov: 291
.pdf Celotno besedilo (231,98 MB)

10.
PREDSTAVITEV MONTAŽNE GRADNJE INDIVIDUALNE HIŠE PO SISTEMU NEOPAN
Milena Bojović, 2013, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je predstavljena gradnja montažne enodružinske hiše po sistemu Neopan. Predstavljeni so osnovni materiali za izgradnjo objekta. Opisan je potek proizvodnje in sama montaža objekta. Narejena je primerjava z ostalimi sistemi gradnje montažnih objektov na slovenskem trgu. Predstavljena so finančna tveganja, ki so izpostavljena gradbena podjetja. Na primeru sklenjene pogodbe smo prepoznali tveganja, katerim je podjetje z le-to izpostavljeno.
Ključne besede: lesena montažna gradnja, malopanelni sistem, finančna tveganja
Objavljeno: 02.07.2013; Ogledov: 1461; Prenosov: 320
.pdf Celotno besedilo (8,78 MB)

Iskanje izvedeno v 0.33 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici