| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 8 / 8
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
Sodobno konstruiranje zlepnih spojev
Marjan Potočan, 2009, magistrsko delo

Opis: V nalogi je predstavljena tehnologija spajanja materialov s postopki lepljenja. Za samo tehnologijo lepljenja smo izdelali tudi analizo zunanjih vplivov, ki se pojavijo pri uporabi tehnologije lepljenja za spajanje materialov. Pri oblikovanju zlepnih spojev, smo upoštevali priporočila oziroma zahteve podjetij ter dodatno uporabljali tudi princip dobre laboratorijske prakse. Za vsak primer zlepnega spoja, smo pripravili določeno število vzorcev, realnih zlepnih spojev, ki smo jih kasneje tudi mehansko preizkusili. Z metodo mehanskih preizkusov, smo na osnovi dobljenih rezultatov ugotovili ustreznost izbranega lepila. Prav tako smo lahko ob pomoči izmerjenih rezultatov mehanskih preizkusov, določili najustreznejše parametre za oblikovan zlepni spoj. Rezultati, ki so bili izmerjeni v laboratorijih posameznih podjetij za katera so se izdelali praktični primeri lepljenja, so izpolnili vsa zahtevana merila glede trdnosti zlepnih spojev. Prav tako so zlepni spoji v času preizkušanja, delovali po pričakovanjih in predvidevanjih. Tudi kasnejši naključno odvzeti vzorci zlepnih spojev iz proizvodne linije, niso kazali bistvenih odstopanj pri rezultatih mehanskih preizkusov, v primerjavi z laboratorijsko pripravljenimi vzorci zlepnih spojev.
Ključne besede: Lepilo, lepljenje, zlepni spoj, adhezija, kohezija, tehnologija lepljenja, spajanje materialov, trdnostno preizkušanje lepil
Objavljeno: 19.05.2009; Ogledov: 2663; Prenosov: 366
.pdf Celotno besedilo (14,15 MB)

4.
POSODOBITEV POSTOPKA LEPLJENJA PREGRADNIH STEN IN SEGMENTOV
Bojan Lazar, 2010, diplomsko delo

Opis: Bivalne enote so namenjene za delo in bivanje ljudi na gradbiščih ter začasnim potrebam po skladiščenju, pisarnam in sanitarijam. Notranjost preoblikujemo s pomočjo pregradnih sten, medtem ko segmenti tvorijo oblogo stranskih sten in strehe bivalne enote. V diplomskem delu je predstavljen sedanji način lepljenja, ki temelji na ročnem principu. Z uvedbo nove tehnologije je prikazan posodobljen postopek lepljenja, ki zagotavlja zmanjšanje časov pri izdelavi pregradnih sten in segmentov. Na podlagi ekonomske analize so prikazani stroški sedanjega in posodobljenega postopka lepljenja. Izračun praga pokritja kaže na to, da je investicija upravičljiva za podjetje Arcont d.d in zagotavlja zmanjšanje stroškov pri izdelavi pregradnih sten in segmentov.
Ključne besede: : posodobitev proizvodnega postopka, pregradne stene, segmenti, lepljenje, proizvodni proces.
Objavljeno: 09.09.2010; Ogledov: 1548; Prenosov: 57
.pdf Celotno besedilo (2,89 MB)

5.
Optimizacija procesa izdelave senzorja za avtomobilsko industrijo
Josip Pejić, 2011, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo obravnava specifične probleme pri izdelavi senzorjev. Ker je kupec sprožil reklamacijo, in sicer s tezo, da naj bi prenehanje vrtenja ležaja v končnem sestavu povzročilo izhlapevanje aktivatorja kot komponente pri tehnologiji lepljenja, smo bili prisiljeni spremeniti interni proces. Na podlagi zahtev internega procesa in predhodnih testiranj smo izbrali peskanje kot dodatno tehnologijo. Novo izbrano tehnologijo je bilo potrebno najprej implementirati ter ob sprostitvi delovnega mesta tudi validirati. Z uvedbo optimizacije peskanja smo pridobili tako na ponovljivosti in stabilnosti kot tudi racionalizaciji. Po neuspeli optimizaciji tehnologije lepljenja, ki je zaradi nestabilnosti botrovala nedopustno velikemu odstotku izmeta in je povezana s predhodno tehnologijo peskanja, smo slednjo nadgradili z inovativno rešitvijo, in sicer z bakrom v prašni obliki kot dodatek k peskalnem mediju.
Ključne besede: izdelava senzorja, lepljenje, peskanje, implementacija, validacija, optimizacija, magnet, baker
Objavljeno: 14.09.2011; Ogledov: 1430; Prenosov: 150
.pdf Celotno besedilo (2,70 MB)

6.
Razvoj mikromontažnega sistema za sestavo očal
Denis Trstenjak, 2012, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi je predstavljen razvoj priprav za montažo oziroma lepljenje okrasnih kamnov proizvajalca Swarovski na okraske, ki so sestavni del nekaterih modelov očal v podje-tju Carrera Optyl Ormož. Moja naloga v podjetju je bila sodelovati pri razvoju priprav, ki omogočajo hitrejši nanos lepila v okraske in vstavljanje kamnov v ležišča, kar je do sedaj potekalo izključno ročno. V diplomski nalogi je predstavljen sistem, ki to omogoča z minimalnimi stroški, z namenom postati konkurenčen v primerjavi z ostalimi podjetji znotraj koncerna Safilo, in tako pripeljati delo v našo tovarno. Pri razvoju nam je bila v pomoč napredna orodjarna, programski paket Catia in stroj za hitro izdelavo prototipov. Rezultati razvoja priprav so izpolnili naša pričako-vanja.
Ključne besede: Proizvodnja, montaža, mikromontaža, roboti, doziranje, lepljenje
Objavljeno: 23.05.2012; Ogledov: 1423; Prenosov: 86
URL Povezava na celotno besedilo

7.
Poke Yoke sistemi v montaži komponent avtomobilskega radarskega sistema
Aleksander Marš, 2014, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo predstavlja uvedbo POKE YOKE montažnega procesa v proizvodni liniji. Na podlagi tehnične specifikacije kupca smo zaradi potrebe po povečanju kapacitet v proizvodnji pričeli s timskim delom z integracijo posameznih delovnih operacij v večje celote, ki smo jih poimenovali celice. Skupek vseh celic pa predstavlja celotno linijo kar je tudi skupni cilj. Pri diplomski nalogi smo se osredotočili predvsem na tehnologijo fiksiranje magneta in ležaja in na izbiro optimalne opreme za montažni proces lepljenja magnetov in ležajev v valjček. Za izhodišče smo si izbrali da je jedro tehnologije ostalo isto , velik napredek in poudarek pa smo naredili na samem posluževanju med posameznimi operacijami, odpravljanju morebitnih zastojev in nadzorovanem gibanju in sledenju izdelkov skozi posamezne procese.
Ključne besede: radarski senzor, lepljenje ležaja, lepljenje magneta, zakovanje ležaja in tulke, poke yoke
Objavljeno: 06.03.2014; Ogledov: 659; Prenosov: 208
.pdf Celotno besedilo (3,32 MB)

8.
INDUSTRIJSKA ENOTA ZA LEPLJENJE ETIKET
Rok Teržan, 2016, diplomsko delo

Opis: V tem diplomskem delu bomo izdelali industrijsko enoto za lepljenje etiket. Enota bo nameščena v avtomatsko proizvodno linijo, njena funkcija pa bo lepljenje etiket na formirane zloženke. Pobliže si bomo pogledali vse faze, ki so potrebne pri razvoju nove naprave, od ideje do končnega izdelka. Pregledali bomo uporabniške zahteve, definirali potrebne komponente, izdelali elektro dokumentacijo in napisali program za krmilnik. Na koncu pa bomo izdelek testirali in na podlagi testov tudi optimizirali.
Ključne besede: lepljenje, etiketa, označevanje
Objavljeno: 21.09.2016; Ogledov: 808; Prenosov: 41
.pdf Celotno besedilo (8,66 MB)

Iskanje izvedeno v 0.27 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici