| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 5 / 5
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Reorganizacija proizvodnje v podjetju NIEROS d.o.o.
Timotej Laure, 2021, diplomsko delo

Opis: V sklopu diplomskega dela sem skupaj s podjetjem NIEROS Metal d.o.o. obravnaval problem reorganizacije dela njihove proizvodnje. V prvem delu diplomske naloge sem se osredotočil predvsem na teoretične osnove, ki sem jih spoznaval tekom dosedanjega študija, v nadaljevanju pa sem pridobljeno znanje uporabil za reševanje realnega problema. Naloga temelji na premestitvi in obnovi zastarelega dela proizvodnje, ki je podjetju predstavljal nepotrebne dodatne stroške, neizkoriščen prostor ter daljše pretočne čase proizvodov. Svoje ideje in rešitve sem prikazal s tlorisnimi in 3D načrti, za skladišča pa sem predstavil tudi dva sistema za bolj organizirano in sistematično vodenje zalog.
Ključne besede: organizacija proizvodnje, planiranje proizvodnje, načrtovanje proizvodnje, layout proizvodnje, skladiščenje materiala, obvladovanje zalog
Objavljeno: 13.10.2021; Ogledov: 160; Prenosov: 54
.pdf Celotno besedilo (2,64 MB)

2.
Načrtovanje in organizacija delovnih mest pri izdelavi leželnika
Matej Polovšek, 2015, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu sem se ukvarjal s problemom razmestitve elementov delovnega procesa pri proizvodnji ležalnika. V teoretičnem delu pod poglavjem ˝ Osnove organizacije proizvodnje in razmestitve proizvodne opreme, smo na hitro predstavili zgodovino organizacije, organizacije dela in navedli nekaj osnovnih teoretičnih predpostavk o razmestitvi elementov delovnega procesa. Predstavili smo tudi potrebni preračun, ki je potreben za uspešno izdelano razmestitev. Te teoretične predpostavke smo potem v tretjem poglavju prinesli na praktični primer proizvodnje ležalnika. Tako smo na podlagi teoretičnih izhodišč oblikovali optimalno razmestitev elementov delovnega procesa pri proizvodnji ležalnika.
Ključne besede: razmestitev delovnih mest, layout, upravljanje proizvodnje, organizacija, organizacija proizvodnje
Objavljeno: 27.10.2015; Ogledov: 1212; Prenosov: 89
.pdf Celotno besedilo (2,83 MB)

3.
Organizacija in razvrščanje delovnih mest v podjetju Margo d.o.o.
Andrej Kocijančič, 2015, diplomsko delo

Opis: Diplomska naloga opisuje proces v proizvodnem podjetju, ki ga imenujemo Organizacija in razvrščanje delovnih mest. V teoretičnem delu je opisan sam začetek organizacije, kaj je organizacija proizvodnje, kako pripravimo tehnologijo za izdelavo izdelka, kakšne so kapacitete strojev in ljudi, kako organiziramo delovna mesta ter vrste layout-a. V praktičnem delu so izračuni, ki jih potrebujemo za izdelavo končnega izdelka ter izbira najprimernejšega layout-a za izdelavo takšne vrste izdelka.
Ključne besede: Upravljanje proizvodnje, organizacija proizvodnje, layout, razvrščanje delovnih mest, pozicijska razmestitev, procesna razmestitev, celična razmestitev, linijsko-produktna razmestitev
Objavljeno: 27.10.2015; Ogledov: 965; Prenosov: 107
.pdf Celotno besedilo (1,63 MB)

4.
Organizacija in razvrščanje delovnih mest v proizvodno usmerjenih podjetjih
Jernej Brečko, 2014, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu sem se ukvarjal z organizacijo in razvrščanjem delovnih mest v proizvodno usmerjenih podjetjih, s tako imenovanim ''layoutom'' v proizvodnji. V teoretičnem delu sem opisal organizacijo poteka proizvodnje ter predstavil štiri različne oblike layouta za razvrščanje delovnih mest: pozicijska razmestitev, procesna razmestitev, celična razmestitev in linijsko-produktna razmestitev. V praktičnem primeru sem predstavil teoretična izhodišča za oblikovanje poteka proizvodnje in pripravil predlog za oblikovanje razmestitve delovnih mest v navideznem podjetju, ki smo ga ustanovili v sklopu predmeta Projektni praktikum, razvoj izdelka ''Večnamenski stol''. Ker gre za navidezno podjetje, sem lahko poiskal najbolj optimalno in idealno rešitev razvrščanja delovnih mest v podjetju, ki pa najverjetneje odstopa od razvrstitve pri kakšnem, podobno industrijsko usmerjenem podjetju, ki obstaja v realnosti.
Ključne besede: Upravljanje proizvodnje, organizacija proizvodnje, razvrščanje delovnih mest, layout, pozicijska razmestitev, procesna razmestitev, celična razmestitev, linijsko-produktna razmestitev.
Objavljeno: 03.04.2014; Ogledov: 1133; Prenosov: 250
.pdf Celotno besedilo (2,39 MB)

5.
Iskanje izvedeno v 0.1 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici