| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 4 / 4
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Analiza donosnosti proizvodnje aksialnega potisnega ventilatorja
Edo Trobiš, 2016, diplomsko delo

Opis: Namen diplomskega dela je s stroškovnega vidika analizirati in dokumentirati celoten postopek izdelave aksialnega potisnega ventilatorja v maloserijski proizvodnji in zajem vseh stroškov, ki odločilno vplivajo na lastno ceno izdelka. Izvedeni so vsi preračuni za določitev materialnih stroškov, stroškov dela in stroškov posameznega delovnega mesta. Rezultat dela je izračun lastne cene ventilatorja, ki služi prodajni službi kot osnova za določitev prodajne cene in ji omogoča analizo konkurenčnosti na trgu.
Ključne besede: proizvodnja aksialnega ventilatorja, stroškovna kalkulacija, lastna cena, donosnost
Objavljeno v DKUM: 29.09.2016; Ogledov: 1486; Prenosov: 99
.pdf Celotno besedilo (1,78 MB)

2.
Uvedba proizvodnega procesa tabletiranja v podjetju Turno d.o.o.
Sašo Fluher, 2013, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je predstavljena uvedba proizvodnega procesa tabletiranja v podjetju Turna d.o.o.. Težava, ki se pojavi med življenjsko dobo vakuumsko-izolacijskih panelov (VIP) je, da skozi folijo prehaja plin in vlaga, kar zvišuje notranji tlak in posledično dviguje toplotno prevodnost. Rezultati testiranj so pokazali, da vstavljanje granulata kalcijevega oksida (CaO) kot absorberja vlage v panel preprečuje dvigovanje notranjega tlaka in višanje toplotne prevodnosti. Vstavljanje CaO med plasti jedra panela povzroča odtis na površju vakuumsko-izolacijskega panela. Rešitev, ki je predstavljena v diplomskem delu, je v vstavitvi absorberja CaO v obliki tablete, ki se vstavi v posebej za to predviden prostor v jedru vakuumsko-izolacijskega panela. Tak način vstavitve pripomore k lažji manipulaciji CaO, boljši kvaliteti ter izgledu samega vakuumsko-izolacijskega panela. Izdelana tableta je primerne velikosti in želene teže ter kvalitete, saj ni opaziti kapičenja, ki je posledica prevelike sile na tabletirno maso. V sklopu celovitega obravnavanja uvedba proizvodnega procesa tabletiranja v podjetju Turna d.o.o., je opravljena tudi kalkulacija stroškov izdelave tablete. Zaključiti je, da je lastna proizvodnja smiselna, saj je izdelana tableta štiri ali večkrat ugodnejša od konkurenčnih izdelkov.
Ključne besede: vakuumsko-izolacijski panel, tabletiranje, tabletirka, absorber, kalcijev oksid, lastna proizvodnja, kalkulacija
Objavljeno v DKUM: 12.06.2013; Ogledov: 2214; Prenosov: 167
.pdf Celotno besedilo (3,24 MB)

3.
POVEČANJE VARNOSTI NUKLEARNE ELEKTRARNE KRŠKO Z VGRADNJO DODATNEGA DIZELSKEGA AGREGATA
Danijel Vuk, 2012, diplomsko delo

Opis: Jedrska nesreča na Japonskem je botrovala cilju diplomskega dela raziskati in predstaviti zanesljivost in varnost Nuklearne elektrarne Krško ob predpostavki, da primerjamo obstoječe stanje z možnostjo vgradnje dodatnega dizel agregata. Z namenom zagotavljanja stalne električne energije jedrskemu objektu in s tem povezano zmanjšanje možnosti poškodb sredice ob popolnem izpadu električne energije so na začetku predstavljene možnosti, s katerimi bi Nuklearna elektrarna Krško lahko zagotovila večjo varnost. Podano je obstoječe stanje Nuklearne elektrarne Krško s pripadajočimi faktorji zanesljivosti in ocenami tveganja, ter prednosti, ki bodo nastopile z vgradnjo dodatnega dizel generatorja. Izvedeni so izračuni kratkostičnih in normalnih obratovalnih razmer, ki bodo osnova za dimenzioniranje in izbiro opreme, za tretji dizel agregat.
Ključne besede: proizvodnja električne energije, Nuklearna elektrarna Krško, dizel agregat, varnost, lastna raba, verjetnostne varnostne analize, kratkostični tokovi.
Objavljeno v DKUM: 01.02.2012; Ogledov: 3203; Prenosov: 211
.pdf Celotno besedilo (3,11 MB)

4.
ZAGOTAVLJANJE VARNEGA NAPAJANJA PRELIVNIH POLJ NA SPODNJI SAVI
Primož Mešiček, 2011, diplomsko delo/naloga

Opis: Diplomsko delo vsebuje predstavitev spodnjesavske verige hidroelektrarn, podroben opis hidroelektrarne Boštanj, lastne rabe, nujne lastne rabe in prelivnih polj s segmentnimi zapornicami. Opisan je tudi način delovanja in vodenje hidroelektrarne Boštanj v normalnem obratovalnem stanju, v stanju okvar in pri pojavu visokih voda. Diplomsko delo vsebuje opise prehodnih pojavov, ki nastanejo pri izpadu napajanja lastne rabe, vključitvi diesel agregata in pri vklopih različnih porabnikov.
Ključne besede: proizvodnja električne energije, hidroelektrarne, prelivno polje, lastna raba, napajanje, diesel agregat
Objavljeno v DKUM: 09.10.2011; Ogledov: 3134; Prenosov: 213
.pdf Celotno besedilo (19,13 MB)

Iskanje izvedeno v 0.95 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici