| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 29
Na začetekNa prejšnjo stran123Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
4.
5.
RAZVOJ IN NAČRTOVANJE PROIZVODNJE MEDICINSKEGA VOZIČKA
Peter Gselman, 2010, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi je predstavljeno majhno družinsko podjetje Gselman & Gselman d.o.o., ki je ob moji pomoči razvilo in v proizvodnjo implementiralo nov produkt - medicinski voziček. Najprej je bil izveden sistematičen razvoj, ki sestoji iz iskanja idej in konstruiranja izdelka. Sledilo je načrtovanje proizvodnje in kalkulacija lastne cene vozička. Na koncu je bil izračunan poslovni izid celotnega projekta za obdobje 3 let.
Ključne besede: razvoj izdelka, konstruiranje izdelka, načrtovanje proizvodnje, delovni potek, delovna risba, lastna cena
Objavljeno: 30.08.2010; Ogledov: 1612; Prenosov: 354
.pdf Celotno besedilo (5,69 MB)

6.
TRANSPORTNI STROŠKI IN OBLIKOVANJE CEN CESTNEGA TRANSPORTA TRANSPORT COSTS AND PRICING IN ROAD TRANSPORT
Metka Pogorevc, 2010, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo predstavlja raziskavo transportnih stroškov in oblikovanja cen transportnih storitev. Osredotočili smo se predvsem na značilnosti cestnega transporta, sestavo transportnih stroškov, njihovo analizo in izračun lastne cene.
Ključne besede: Cena, cestni transport, gorivo, lastna cena, oblikovanje cene, prevozniki, tovorna vozila, transportni stroški.
Objavljeno: 12.11.2010; Ogledov: 4964; Prenosov: 745
.pdf Celotno besedilo (489,97 KB)

7.
RAZVOJ IN NAČRTOVANJE PROIZVODNJE OSI ZA VEČNAMENSKO UPORABO
Robert Kelavić, 2010, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi je predstavljen razvoj novega izdelka — dveh osi — za večnamensko uporabo. Delo vsebuje razvoj osi od iskanja ideje, konstrukcijske zasnove, do načrtovanja proizvodnje in izračunavanja lastne cene ter podaja napoved poslovanja podjetja za naslednja tri leta.
Ključne besede: Razvoj izdelka, načrtovanje proizvodnje, delovni potek, analiza dela, strojni list, delovna risba, lastna cena.
Objavljeno: 07.12.2010; Ogledov: 1604; Prenosov: 171
.pdf Celotno besedilo (2,83 MB)

8.
NAČRTOVANJE PROIZVODNJE VOZNIH ENOT V PODJETJU HTZ I.P.
Blaž Prislan, 2011, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi je predstavljeno načrtovanje proizvodnje za kesone K1, ki jih za potrebe Premogovnika velenje, proizvaja hčerinsko podjetje HTZ I.P. d.o.o. Delo vsebuje risanje novih načrtov, izračun potrebnih količin materiala, izračun parametrov za posamezne operacije, določitev časov potrebnih za izdelavo, izračun lastne cene izdelka, ter konstrukcijo šablone, ki se potrebuje za varjenje kesona. Na koncu pa smo še podali dobiček, ki ga obravnavani izdelek prinaša podjetju.
Ključne besede: Vozne enote, načrtovanje proizvodnje, delovni potek, analiza dela, strojni list, delovna risba, lastna cena
Objavljeno: 02.11.2011; Ogledov: 1673; Prenosov: 174
.pdf Celotno besedilo (2,97 MB)

9.
Organizacija prevozov v Romunijo in Madžarsko
Tina Filipović, 2012, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi smo proučili prometno infrastrukturo dveh evropskih držav, in sicer Romunije in Madžarske. Ker je infrastruktura v omenjenima državama v večjem delu slabo urejena in nedostopna, smo v diplomski nalogi poudarili predvsem izračun cen kamionskega in/ali železniškega prevoza proizvodov družbe URSA SLOVENIJA, d. o. o., na lokacije omenjenih držav. Naše končne izdelke iz centralnega skladišča v Novem mestu na Madžarsko vozimo s kamionom. Iz centralnega skladišča v Novem mestu pa prepeljemo izdelke v logistični center v romunsko mesto Curtici po železnici, saj je to najcenejši način prevoza. Naprej pa naše romunske kupce oskrbujemo s kamionskimi transporti. Na koncu diplomskega dela smo naredili analizo smotrnosti izbire železniškega in kamionskega prevoza tudi za Madžarsko iz skladišča v Curticih.
Ključne besede: cestni promet, železniški promet, transportni stroški, lastna cena
Objavljeno: 17.02.2013; Ogledov: 1341; Prenosov: 71
.pdf Celotno besedilo (1,81 MB)

10.
Izdelava pokrova sklopa kondenzatorja 136/25/0,8
Jure Lorenčič, 2013, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi je predstavljena izdelava pokrova sklopa kondenzatorja 136/25/0,8, ki ga podjetje SM Strojkoplast izvaža na Kitajsko in Nemški trg. Podrobno so predstavljeni tehnološki postopki, stroškovna analiza-kalkulacije, izboljšave na področju kvalitete izdelka in skrajševanje izdelovalnih časov pri posameznih polizdelkih in montaži gotovega izdelka.
Ključne besede: Delovni postopek, tehnološki postopki, delovna risba, stroškovna analiza, lastna cena, izboljšave na področju kvalitete, skrajšanje izdelovalnih časov
Objavljeno: 17.10.2013; Ogledov: 1122; Prenosov: 71
.pdf Celotno besedilo (9,47 MB)

Iskanje izvedeno v 0.15 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici