| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 8 / 8
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
4.
5.
Pozitivni učinki posodobitve tehnologije rezanja pločevin z laserjem na kakovost proizvodnega procesa
Branko Alt, 2016, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu so predstavljene prednosti in tudi slabosti tehnologije laserskega razreza pločevin. Na nekaj primerih izdelkov oziroma polizdelkov sem izdelal analizo stroškov delovnega mesta, s primerjavo stroškov izdelave z dosedanjimi tehnologijami. Glede na vizijo podjetja je bil nakup laserskega rezalnika pločevin nujno potrebna investicija. Kot sem opisal v viziji podjetja, smatram, da je bila za nadaljnji razvoj podjetja investicija za nakup laserskega rezalnika pločevin ključnega pomena. Cilj podjetja je prodreti na trge Evropske unije, predvsem v nam najbližjo Avstrijo. Iz tega vidika bomo prisiljeni v prihodnosti izdelovati tehnološko zahtevnejše ter cenovno ugodne izdelke, ki jih tehnologija laserskega razreza tudi omogoča. Z vlaganji v tehnološko posodobitev proizvodnje ter vlaganji v kader v obliki izobraževanja vseh zaposlenih v podjetju, bodo zastavljeni cilji in vizija podjetja dosegljivi veliko lažje. Vsi kazalniki, ki sem jih obdelal v diplomskem delu, kažejo na korist in upravičenost nakupa laserskega rezalnika pločevin.
Ključne besede: laserski razrez, kakovost, avtomatizacija, proizvodni proces, tehnologija
Objavljeno: 29.09.2016; Ogledov: 392; Prenosov: 61
.pdf Celotno besedilo (8,11 MB)

6.
Zasnova in razvoj rotorja strešnega ventilatorja v podjetju Klima Celje d.d.
Nejc Novak, 2016, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi smo primerjali obstoječi postopek izdelave rotorja strešnega ventilatorja, ki se ga poslužujejo v podjetju Klima Celje, z izboljšanim postopkom. Za razvoj novega načina izdelave smo se odločili zaradi povpraševanja na trgu ter konkurenčnosti podjetij. Primerjali smo dva, v praksi najpogosteje uporabljena, načina razreza materiala, to je plazemski in laserski razrez. Z razvojem smo želeli čim ceneje, hitreje ter natančneje izdelati rotor strešnega ventilatorja. Ugotovili smo, da je plazemski razrez, ki je sicer v podjetju v uporabi, cenejši od laserskega razreza, vendar je kvaliteta izdelka slabša. Laserski razrez je natančnejši od plazemskega razreza, kar omogoča krajši čas in lažjo sestavo rotorja. Poleg tega je zaradi natančnosti laserskega razreza težišče rotorja boljše, natančnejši pa je tudi kot naleganja lopatic. Na koncu smo tudi izračunali, kolikšna bi bila cena rotorja pri serijski proizvodnji desetih, stotih in tisočih rotorjev, če bi upoštevali popust na količino.
Ključne besede: laserski razrez, plazemski razrez, razvoj, rotor
Objavljeno: 04.10.2016; Ogledov: 425; Prenosov: 58
.pdf Celotno besedilo (6,02 MB)

7.
Določevanje rezilnega roba transfernega orodja in konstruiranje vpenjalne priprave za laserski razrez
Marko Žerdoner, 2017, diplomsko delo

Opis: Diplomska naloga obravnava konstruiranje vpenjalne priprave za določevanje rezine transfernega orodja. Naloga najprej predstavi značilnosti orodja in osnovno vpenjalno pripravo za laserski razrez. Prikazan je celoten postopek in način konstruiranja priprave ter postopek določevanja rezine orodja s pomočjo laserskega stroja. Na koncu so podani še merilni rezultati in korekcija rezine na kritičnem področju vleka. Glede na teoretično določeno rezino, jo raziskovalno delo primerja z dejansko odrezano rezino, ter prikaže postopek dosega naročnikove zahtevane tolerance.
Ključne besede: laserska priprava, laserski razrez, vpenjalna priprava, transferno orodje, rezilni rob, konstruiranje
Objavljeno: 28.09.2017; Ogledov: 190; Prenosov: 43
.pdf Celotno besedilo (5,42 MB)
Gradivo ima več datotek! Več...

8.
Informacijska rešitev za izračun stroškov pri laserskem razrezu pločevine
Miha Leskovar, 2017, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo predstavili pomen laserskega razreza v kovinsko predelovalni industriji ter kako izdelati informacijsko rešitev za izračunu stroškov laserskega razreza, s katero bodo v podjetju Ključavničarstvo Ajd d. o. o. izboljšali in pohitrili proces izračuna stroškov ter izdajanja predračunov in sprejemanja naročil. Naša informacijska rešitev temelji na okolju JAVA.
Ključne besede: informacijska rešitev, izračun stroškov, laserski razrez, JAVA
Objavljeno: 27.10.2017; Ogledov: 754; Prenosov: 66
.pdf Celotno besedilo (5,75 MB)

Iskanje izvedeno v 0.24 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici