| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 7 / 7
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
4.
5.
Terenske in laboratorijske preiskave za vikend hišo
Žiga Petrič, 2014, delo diplomskega projekta/projektno delo

Opis: Delo zajema izdelavo geotehničnega poročila, ki je osnova za nadaljnjo geomehansko analizo preveritev mejnih stanj nosilnost in uporabnosti. Podano je osnovno teoretično ozadje mehanike tal. Opisani so lokacijski pogoji obravnavanega območja (potresna ogroženost, geološke in hidrogeološke lastnosti, reliefne značilnosti ter podzemna in meteorna voda). Izvedene so bile terenske preiskave in odvzeti vzorci, na katerih smo določili osnovne fizikalne karakteristike zemljine in natančno opisali postopek posamezne izvedene preiskave.
Ključne besede: terenske preiskave, laboratorijske preiskave, mehanika tal, strižna trdnost, modul stisljivosti
Objavljeno: 09.09.2014; Ogledov: 827; Prenosov: 360
.pdf Celotno besedilo (3,71 MB)

6.
PROBLEMATIKA GRADNJE CEST V TROPIH, PRIMER: EN 380 MACOMIA - OASSE
Karmen Košutar, 2015, magistrsko delo

Opis: Cestni promet postaja eden ključnih dejavnikov za spodbujanje gospodarske rasti v večini držav v razvoju, vendar pa se je prometu in cestnim raziskavam v tropih posvečalo relativno malo pozornosti. Izkušnje pri gradnji cest v zadnjih letih so pokazale, da je pomembno upoštevati kombinacijo lastnosti lokalnih materialov in tehnologije izgradnje ceste glede na vremenske razmere. To bi vključevalo poznavanje procesov nastajanja kot tudi osnovne značilnosti lokalnega materiala, ki v veliki meri vplivajo tudi na geotehnične lastnosti in obnašanje vozišča. Mozambik je na tretjem mestu od vseh držav v svetu glede najslabših cestnih razmer; od 30 tisoč kilometrov cestnega omrežja je le manj kot 10 % asfaltiranih. Velika večina sekundarnih in terciarnih cest je v zelo slabem stanju in so težko prevozne. Vozišča so izpostavljena različnim prometnim obremenitvam in sezonskim vremenskim vplivom, ti pojavi so ključnega pomena pri izgradnji stabilne in dolgoročno trpežne ceste. Največje probleme predstavljajo neugodne klimatske razmere, zagotavljanje ustreznih podatkov laboratorijskih preiskav, nadzor in kontrola kakovosti materiala in cenovne omejitve za ustrezne materiale za ceste.
Ključne besede: gradbeništvo, tropi, gradnja cest, laboratorijske preiskave, Mozambik
Objavljeno: 15.05.2015; Ogledov: 922; Prenosov: 110
.pdf Celotno besedilo (8,79 MB)

7.
Laboratorijske preiskave temeljnih tal in analiza kamnite zložbe
Mihael Kodrič, 2015, delo diplomskega projekta/projektno delo

Opis: V projektni nalogi so predstavljeni in opisani laboratorijski preizkusi, s katerimi smo dobili nekaj osnovnih podatkov o izbrani zemljini. Dobljene rezultate smo uporabili pri analizi kamnite zložbe, katero smo preverili glede relevantnih mejnih stanj nosilnost (MSN). Prav tako, so v projektni nalogi predstavljene masivne podporne konstrukcije in prikazane njihove možne izvedbe.
Ključne besede: gradbeništvo, laboratorijske preiskave, kamnita zložba, mejno stanje nosilnosti, masivne podporne konstrukcije
Objavljeno: 25.09.2015; Ogledov: 793; Prenosov: 156
.pdf Celotno besedilo (2,18 MB)

Iskanje izvedeno v 0.11 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici