| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 7 / 7
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
PRIČAKOVANJA O REZULTATIH DELA PRI INVALIDIH
Breda Pajnhart, 2011, diplomsko delo

Opis: V začetku dela predstavimo pojem invalida in invalidnosti in proučimo cilje Zakona o zaposlitveni rehabilitaciji in zaposlovanju invalidov (ZZRZI). Opišemo kvotni sistem zaposlovanja invalidov in širšo problematiko invalidnosti v Mercatorju. Z analizo demografskih podatkov invalidov spoznamo njihove glavne značilnosti. S pilotsko raziskavo smo skušali ugotoviti, v kolikšni meri se upoštevajo invalidove omejitve pri delu. Na koncu prikažemo možne sistemske rešitve ter predlagamo strategijo in konkretne aktivnosti za uresničevanje strategije ravnanja z invalidi pri delu. Namen dela je opozoriti na potrebo po sistematičnem delu z invalidi in povečevanju njihovega prispevka v podjetju, saj v nasprotnem primeru večkrat predstavljajo strošek podjetja, kar pripomore k širjenju predsodkov o invalidih in mnenju zaposlenih, da so invalidi zaščitena populacija. Konstruktivno ravnanje z invalidi pri delu izhaja predvsem iz optimizacije ekonomske učinkovitosti podjetja - in ne le iz družbene odgovornosti in zadovoljevanja zakonskih predpisov.
Ključne besede: invalid, invalidnost, kvotni sistem pri zaposlovanju invalidov, ravnanje z invalidi pri delu
Objavljeno: 08.08.2011; Ogledov: 1345; Prenosov: 108
.pdf Celotno besedilo (440,96 KB)

3.
ZAPOSLOVANJE IN ODPUŠČANJE INVALIDOV
Špela Hribernik, 2011, diplomsko delo

Opis: Namen diplomskega dela je predstaviti Zaposlovanje in odpuščanje invalidov. Invalidi predstavljajo posebno kategorijo delavcev, ki uživa posebno varstvo pred odpovedjo pogodbe o zaposlitvi. Uvodoma so navedeni najpomembnejši mednarodni in nacionalni dokumenti, ki urejajo vprašanje zaposlovanja in odpuščanja invalidov. V nadaljevanju so opisane osnovne značilnosti pogodbe o zaposlitvi. Večja pozornost je namenjena poglavju o zaposlovanju invalidov, kjer so pojasnjeni osnovni pojmi invalid/delovni invalid, postopek pridobitve statusa invalida, oblike zaposlitve invalidov ter kvotni sistem zaposlovanja invalidov. Na kratko je predstavljeno prenehanje pogodbe o zaposlitvi. Sledi poglavje o odpovedi pogodbe o zaposlitvi, kjer je predstavljen postopek odpovedi pogodbe o zaposlitvi s ponudbo nove pogodbe o zaposlitvi in postopek odpovedi pogodbe o zaposlitvi brez ponudbe nove pogodbe o zaposlitvi. Delodajalec lahko invalidu odpove pogodbo o zaposlitvi brez ponudbe nove pogodbe o zaposlitvi le, če so podani resni in utemeljeni razlogi za odpoved pogodbe, katerih utemeljenost pa mora ugotoviti Komisija. V zadnjem delu sledi prikaz pravne ureditve položaja invalidov v Avstriji.
Ključne besede: zaposlovanje invalidov - pojem invalida/delovnega invalida – kvotni sistem zaposlovanja invalidov – posebno pravno varstvo pred odpovedjo pogodbe o zaposlitvi invalidu – Komisija za ugotovitev podlage za odpoved pogodbe o zaposlitvi.
Objavljeno: 14.12.2011; Ogledov: 4178; Prenosov: 404
.pdf Celotno besedilo (1023,23 KB)

4.
ZAPOSLOVANJE INVALIDOV V INVALIDSKIH PODJETJIH
Ksenija Kavaš, 2013, diplomsko delo

Opis: Invalid je oseba, ki ima, zaradi telesne ali duševne okvare, zmanjšane možnosti, da si zagotovi in obdrži ustrezno zaposlitev. Eno izmed pomembnih možnosti zaposlovanja invalidov v RS predstavljajo invalidska podjetja, ki s tem zagotavljajo invalidnim osebam socialno varnost in vključenost. V skladu z Ustavo RS mora biti vsakemu izmed invalidov zagotovljeno varstvo in usposabljanje za delo, svoboda dela, prosta izbira zaposlitve, obenem pa mora biti invalidom pod enakimi pogoji dostopno vsako delovno mesto. Invalidska podjetja so kot del socialne ekonomije poznana tudi v državah Evropske unije, kjer se prav tako srečujejo s težavami pri zaposlovanju invalidov.
Ključne besede: Invalid, invalidsko podjetje, kvotni sistem, Evropska unija, finančne vzpodbuje, Republika Slovenija
Objavljeno: 13.01.2014; Ogledov: 1059; Prenosov: 228
.pdf Celotno besedilo (593,15 KB)

5.
ZNAČILNOSTI OBDAVČITVE INVALIDSKIH PODJETIJ V SLOVENIJI PRIMERJALNO S HRVAŠKO IN SRBIJO
Vesna Pišek, 2016, diplomsko delo

Opis: Invalidi sodijo v eno bolj ranljivih skupin na trgu dela, saj se pri iskanju zaposlitve soočajo s posebej velikimi težavami. Države skušajo vzpodbujati zaposlitev invalidov s pravico do poklicne rehabilitacije, s prilagajanjem delovnih mest ter z kvotnim sistemom. Kvotni sistem, oziroma obveznost zaposlovanja invalidov, je en od načinov zaposlovanja invalidov, posledično se namreč z zaposlitvijo invalida razbremeni tudi socialna blagajna. Cilj je preprečevanje diskriminacije invalidov in zagotavljanje enakih možnosti zaposlovanja, kot jih imajo drugi. Invalidska podjetja so gospodarske družbe posebnega pomena prav zaradi zagotavljanja delovnih mest invalidom, zato jim država pri njihovem poslovanju nudi določene ugodnosti. V diplomskem delu smo najprej spoznali zakonodajo v primerjanih državah, temu pa je sledila primerjava obdavčitve invalidskih podjetij vseh treh držav na podlagi konkretnih izračunov. Slovenska invalidska podjetja pri davku na dodano vrednost nimajo nobenih dodatnih olajšav, ter so obdavčena tako kot vsa ostala podjetja. Pri davku od dohodkov pravnih oseb, invalidska podjetja znižujejo davčno osnovo za zaposlene invalide. Posebnost invalidskih podjetij v Sloveniji je v odstopljenih sredstvih, na podlagi katerih prejemajo invalidska podjetja največ oprostitev. Hrvaška invalidska podjetja (integrativne in zaščitne delavnice) pri obdavčitvi nimajo nobenih olajšav in posebnosti, ter so obdavčena enako kot vse ostala podjetja. V Srbiji so invalidska podjetja sorazmerno z deležem zaposlenih invalidov oproščena plačila davka od dobička ter davka na plače. Primerjava ki je predstavljena v diplomskem delu je pokazala da imajo najboljši položaj pri obdavčitvi invalidska podjetja v Sloveniji, Srbija ne glede na dejstvo da so njihovi davki najnižji takšnih oprostitev kot Slovenija nima. Najbolj so obdavčena invalidska podjetja na Hrvaškem, saj pri obdavčitvi nimajo nikakšnih oprostitev. Podjetja na Hrvaškem pa so obremenjena še z dvema dodatnimi davkoma, ki v Sloveniji in Srbiji nista poznana.
Ključne besede: kvotni sistem, invalidska podjetja, vzpodbude za zaposlovanje invalidov, davek od dohodka pravnih oseb, obdavčitev plač
Objavljeno: 23.06.2016; Ogledov: 528; Prenosov: 68
.pdf Celotno besedilo (1,87 MB)

6.
Pravica do svobode dela za invalide
Nataša Mauko Zimšek, 2016, magistrsko delo

Opis: Čeprav države in mednarodne skupnosti posvečajo posebno pozornost zaposlovanju invalidov, se le-ti v primerjavi z ostalimi ljudmi, še vedno soočajo z večjo brezposelnostjo, manjšimi možnostmi za uspešno kariero in slabšim plačilom. Tudi v Sloveniji imamo zakonske ukrepe in spodbude, ki so namenjene dvigu zaposljivosti invalidov in zagotavljanju enakih možnosti na področju zaposlovanja. V primerjavi z Veliko Britanijo, ki se osredotoča na enake možnosti invalidov pri zaposlovanju in delu ter tako izhaja iz socialnega modela invalidnosti, naš sistem izhaja iz medicinskega modela invalidnosti, saj se osredotoča predvsem na medicinske diagnoze in zmanjšane zmožnosti invalidov. V skladu z slovenskim sistemom je invalid manj sposoben od ostale populacije in je potrebno zanj rezervirati določeno število delovnih mest, delodajalcem pa ponuditi določene finančne in davčne ugodnosti, da bodo v delovni kolektiv sprejeli invalide. Čeprav zakon prepoveduje neposredno in posredno diskriminacijo pri zaposlovanju invalidov, mora država na področju zagotavljanja enakopravnosti in zavedanja kaj sploh pomeni diskriminacija na podlagi invalidnosti, še veliko postoriti. V Veliki Britaniji so na tem področju že daleč pred nami, saj se delavci zavedajo kaj pomeni diskriminacija na delovnem mestu in opozorijo na kršitve. Za zagotavljanje enakosti pri delu v Veliki Britaniji posvečajo posebno pozornost primernim prilagoditvam delovnega okolja in dela, saj se zavedajo, da imajo invalidi zmanjšanje možnosti zaradi ovir v družbi in okolju ne pa zaradi invalidnosti same. Z magistrsko nalogo sem želela ugotoviti, kako učinkovit je naš kvotni sistem zaposlovanja invalidov in spodbude za zaposlovanje invalidov, ki jih predvideva naša zakonodaja ter jih primerjati z Veliko Britanijo, ki nima kvotnega sistema, ampak invalidom zagotavlja zaposlitvene možnosti s protidiskriminacijsko zakonodajo. Pri tem sem se osredotočila na tri raziskovalne teze, in sicer, ali invalidi ne morejo prosto izbirati dela, ali so kvote zadostni ukrep za zagotovitev zaposlitve invalidnih oseb, še posebno tistih, ki niso postali invalidi v delovnem procesu in, ali bi bilo potrebno delodajalce bolj osveščati o ukrepih in spodbudah pri zaposlovanju invalidov, da bi bila zakonska ureditev zaposlovanja invalidov bolj učinkovita. Da sem lahko raziskala postavljene teze sem se v prvem delu naloge osredotočila na zaposlitev in delo iz vidika ustavnega prava in človekovih pravic, v drugem delu sem predstavila ukrepe, ki jih ima Slovenija za zagotavljanje in izboljšanje zaposlitvenih možnosti invalidov, na koncu pa sem predstavila zaposlovanje v Veliki Britaniji na splošno in kako je urejeno zaposlovanje invalidov.
Ključne besede: zaposlovanje, invalidi, enake možnosti, kvotni sistem, finančne vzpodbude, Slovenija, Velika Britanija
Objavljeno: 24.10.2016; Ogledov: 675; Prenosov: 99
.pdf Celotno besedilo (849,62 KB)

7.
OBDAVČITEV INVALIDSKIH PODJETIJ V SLOVENIJI
Katja Ketiš, 2016, diplomsko delo

Opis: Problematika zaposlovanja invalidnih oseb je že od nekdaj zelo pereč problem za državo, zato je v ta namen omogočila ustanovitev invalidskih podjetij, v katerih so invalidi zaposleni in zaščiteni v skladu z zakonodajo. Prvi del diplomskega seminarja je namenjen invalidskim podjetjem, kjer bo opisana vsa pravna podlaga in zakonodaja, ki ureja poslovanje le-teh. Prav tako se bom dotaknila zakonodaje, ki ureja obdavčitev invalidskih podjetij. Velik poudarek bo predvsem v ukrepih, ki jih država zagotavlja za poslovanje ter katere subvencije in davčne olajšave lahko uporabi invalidsko podjetje pri zaposlovanju invalidnih oseb. Drugi del diplomskega seminarja je namenjen primerjavi invalidskega podjetja s podjetjem, ki nima statusa invalidskega podjetja, kjer bo na podlagi konkretnih izračunov prikazano, kako podjetje plačuje davek od dobička ter katere olajšave uporabi s strani države. Tretji del diplomskega seminarja je namenjen primerjalni obdavčitvi invalidskih podjetij v izbranih državah članicah EU s Slovenijo. Podrobno bo opisana primerjava obdavčitve invalidskih podjetij v Avstriji, Madžarski in Poljski.
Ključne besede: Invalid, invalidsko podjetje, kvotni sistem, spodbude, obdavčitev, davčne olajšave, davek od dohodkov pravnih oseb, davek na dodano vrednost
Objavljeno: 29.11.2016; Ogledov: 643; Prenosov: 69
.pdf Celotno besedilo (646,39 KB)

Iskanje izvedeno v 0.1 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici