| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 6 / 6
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Optimizacija konfiguratorja vzmeti za tečaje v gospodinjskih aparatih
Nejc Zalokar, 2020, magistrsko delo

Opis: V magistrski nalogi bom predstavil optimizacijski problem, katerega smo do sedaj reševali s pomočjo Excel tabela, saj sem sodeloval pri razvoju nove generacije tečajev oz. kinematične komponente za kuhalne aparate. Optimizacijo smo izvedli z genetskimi algoritmi, ki so namenjeni reševanju obsežnih optimizacijskih problemov. Sama naloga je razdeljena na dva dela. V prvem delu je predstavljen tečaj, kako deluje in njegov namen. Nato sem se osredotočil na dva algoritma, ki sem ju sestavil, in rezultate, ki jih je algoritem izračunal. Drugi del naloge je bil namenjen dimenzioniranju vzmeti. Od vseh znanih vzmeti sem se poglobil v vijačne vzmeti, ki jih tudi uporabljamo. Dodal sem preračun vijačne vzmeti, ki sem ga implementiral v program. Ta nam služi za hitro oceno karakteristike vzmeti, ki smo jo določili s pomočjo genetskega algoritma. Algoritem ki sem ga izdelal dobro rešuje optimizacijski problem, in je hkrati univerzalen, kar pomeni, da nam bo dobro služil tudi pri drugih generacijah tečajev. Preračun vzmeti nam daje dobro oceno, ali bo vzmet sploh mogoče izdelati hkrati pa oceno ali bo delovanje povzročalo težave.
Ključne besede: kinematična komponenta, kuhalni aparati, optimizacija, vzmet, tečaj
Objavljeno: 11.11.2020; Ogledov: 180; Prenosov: 32
.pdf Celotno besedilo (1,44 MB)

2.
Smernice za konstruiranje ploščatih delov v procesu emajliranja
Matic Ževart, 2018, magistrsko delo

Opis: Magistrsko delo smo izdelali v sodelovanju s podjetjem Gorenje (program Kuhalni aparati), v katerem izdelujejo različne tipe aparatov, ki jih je potrebno ustrezno površinsko zaščititi. Največje težave se pojavljajo v procesu emajliranja, saj so polizdelki izpostavljeni visokim temperaturam, kar privede do deformacije in posledično do izmeta. V magistrskem delu smo se osredotočili predvsem na sprednjo steno mikrovalovnih pečic ter izvedli meritve trenutnega stanja. V naslednjem koraku smo iskali ustrezne konstrukcijske rešitve za mersko ustrezno steno tudi po emajliranju. Predlagane rešitve smo ovrednotili ter izvedli proizvodni preizkus. Po meritvah preizkusne serije smo se odločili za rešitev, ki se nam je zdela najustreznejša, prav tako pa smo izpeljali tudi postopek implementacije v proizvodnji.
Ključne besede: kuhalni aparati, emajliranje, konstruiranje, proizvodnja
Objavljeno: 01.10.2018; Ogledov: 454; Prenosov: 0
.pdf Celotno besedilo (4,98 MB)

3.
Prilagodljivost in optimizacija montaže kuhalnih aparatov glede na velikost serije
Tomaž Skarlovnik, 2013, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi je predstavljena montaža kuhalnih aparatov v podjetju Gorenje d.d. ter problemi, ki se pojavljajo pri sestavi le-teh. Predstavljen je tip menjave dveh aparatov, ki se je v praksi izkazala za zelo neugodno. Izračunani so časi potrebni za menjavo materiala na montažnih mestih, ki predstavljajo največje probleme, ter stroški dela pri omenjeni menjavi. Podana je tudi praktična rešitev, ki čase menjav skrajša, hkrati pa pridobimo tudi na prostoru ob montažnih in predmontažnih mestih.
Ključne besede: montaža, kuhalni aparati, optimizacija, prilagodljivost, stroški
Objavljeno: 12.06.2013; Ogledov: 1376; Prenosov: 100
.pdf Celotno besedilo (2,05 MB)

4.
RAZVOJ IN NAČRTOVANJE EPM1 LED MODULA
Andrej Sitar, 2009, diplomsko delo

Opis: V panogi bele tehnike je prisotna velika koncentracija konkurence, kar spodbuja podjetje Gorenje, d.d. v razvoj novih produktov, ki bodo omogočali nadaljnjo rast le-tega na trgu. V diplomski nalogi smo predstavili proces razvoja in načrtovanja novega produkta EPM1 LED modula v podjetju Gorenje, d.d. Preučeni so postopki in zapleti procesa razvoja in načrtovanja novega izdelka v različnih fazah projekta, kot tudi pomembnost sodelovanja posameznih služb znotraj podjetja Gorenje, d.d. ter z zunanjimi partnerji. Prikazana je tehnologija brezkontaktnega upravljanja EPM1 LED modula, ki nakazuje nadaljnji potek uporabnosti nove tehnologije tudi v ostalih aparatih bele tehnike in pogodbena razmerja za posamezna področja sodelovanja podjetja dobavitelja s podjetjem Gorenjem, d.d. Diplomsko delo je zaključeno z analizo celotnega postopka načrtovanja novega produkta ter s predstavitvijo izboljšav procesa sodelovanja akterjev v projektu.
Ključne besede: bela tehnika, kuhalni aparati, pečice, razvoj, nabava, načrtovanje, dobavitelji, krmilna in relejna enota, prodajne znamke, tržišče
Objavljeno: 17.03.2009; Ogledov: 2466; Prenosov: 197
.pdf Celotno besedilo (1,22 MB)

5.
6.
Iskanje izvedeno v 0.18 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici