| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 15
Na začetekNa prejšnjo stran12Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
Krmiljenje vertikalnega pomika mešala : diplomska naloga univerzitetnega študijskega programa
Dušan Mestinšek, 2001, diplomsko delo

Ključne besede: meritve, navor, krmilnik, SIMATIC
Objavljeno: 26.07.2007; Ogledov: 1548; Prenosov: 0

3.
4.
NADZORNI SISTEM RAVNALNO-RAZREZNE LINIJE
Klemen Selčan, 2010, diplomsko delo

Opis: Namen diplomskega dela je razvoj in izdelava nadzornega sistema na Ravnalnorazrezni liniji v podjetju Cinkarna Celje. Naloga linije je, da valovito pločevino zravna in zvije v svitek ali razreže v plošče. Pri tem postopku je potrebno arhivirati debelino plocevine za nadzor kakovosti in za možnost priložitve k dokumentaciji kupcu. Za kreiranje nadzornega sistema je bil uporabljen programski paket Simatic WinCC. Potrebno ga je bilo povezati s krmilnikom Simatic S7-400 in iz njega prebrati potrebne parametre linije. S pomočjo teh parametrov je bilo mogoče ustvariti nadzorni sistem, s katerim lahko razberemo stanje linije in parametre pločevine.
Ključne besede: nadzorni sistem, Siemens Simatic WinCC, krmilnik Simatic S7- 400, graficni vmesnik
Objavljeno: 25.02.2010; Ogledov: 1990; Prenosov: 279
.pdf Celotno besedilo (15,60 MB)

5.
AVTOMATIZACIJA ODŠKAJALNE NAPRAVE LINIJE ZA KONTINUIRANO VALJANJE
Tomaž Plevnik, 2010, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi podrobno predstavimo avtomatizacijo odškajalne naprave, ki je namenjena za odstranjevanje škaje oziroma železovega oksida na železnih gredicah. Projekt je izdelan za podjetje Štore Steel d.o.o. Avtomatizacija je izvedena v smislu izbire strojne opreme, programiranja krmilnika in konfiguriranja naprav. V programu ePLAN smo narisali vezalne sheme, po katerih so tehniški sodelavci vgradili in povezali ustrezne module. V programu SIMATIC STEP 7 smo napisali program za pravilno delovanje naprave. V nalogi smo uporabili krmilnik, vhodno/izhodne module, napajalnik, komunikacijski modul, usmernik, modul CU320 in razsmernik. Izvedli smo tudi zagon, testiranje in spravili napravo v delovanje.
Ključne besede: avtomatizacija, programirljivi logični krmilnik, ePLAN, SIMATIC STEP 7
Objavljeno: 07.05.2010; Ogledov: 2120; Prenosov: 305
.pdf Celotno besedilo (15,18 MB)

6.
SISTEM ZA NADZOR AVTOMATIZIRANIH PROCESOV V PODJETJU TE-TOL D.O.O.
Samir Beganović, 2011, diplomsko delo

Opis: Termoelektrarna Toplarna Ljubljana je proizvajalec električne in toplotne energije, ter tehnološke pare. Za nadzor in upravljanje uporabljamo TELEPERM-M, ki pa je postal zastarel in rezervni deli niso več dobavljivi. Diplomsko delo obravnava prenovo obstoječega nadzornega sistema kotla 3 z novejšim Siemens SIMATIC PCS7. S tem bi zagotovili večjo zanesljivost, varnost obratovanja, lažje upravljanje, vzdrževanje, nadzor ter programiranje za službo vzdrževanja (avtomatika-regulacija-meritve) kot tudi za samega operaterja.
Ključne besede: Kotel, nadzorni sistem, Siemens SIMATIC PCS7, krmilnik SIMATIC S7-400.
Objavljeno: 19.04.2011; Ogledov: 1557; Prenosov: 186
.pdf Celotno besedilo (2,11 MB)

7.
AVTOMATIZIRANA LINIJA ZA TOPLOTNO OBDELAVO Al ODLITKOV
Peter Vodušek, 2011, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi je predstavljena avtomatizacija linije za toplotno obdelavo Al odlitkov. V nalogi je opisana strojna in programska oprema, ki je bila uporabljena pri realizaciji linije. Podrobno je predstavljen krmilni sistem SIMATIC S7-200, sestavni moduli, programska oprema STEP 7 Micro/WIN, s katero je bilo izvedeno programiranje krmilnika in programska oprema WSCAD, ki smo jo uporabili za načrtovanje krmilnega sistema. V nalogi je še predstavljen načrt za nadgradnjo linije v primeru povečanja obsega proizvodnje Al odlitkov, kjer so podrobneje predstavljene posamezne komunikacijske strukture avtomatiziranih procesov.
Ključne besede: transportna naprava, žarilna peč, avtomatizacija, programljivi krmilnik, industrijska omrežja, SIMATIC S7-200, STEP 7 Micro/WIN, WSCAD
Objavljeno: 17.03.2011; Ogledov: 1928; Prenosov: 246
.pdf Celotno besedilo (4,03 MB)

8.
POSODOBITEV ELEKTRONSKEGA KRMILJA ATLAS COPCO CREPELLE BATNEGA KOMPRESORJA
Gregor Tompa, 2012, diplomsko delo

Opis: Namen diplomskega dela je bil posodobiti zastarelo elektronsko krmilje batnega kompresorja. Diplomsko delo zajema namen uporabe ter opis kompresorjev glede na izvedbo in zgradbo. Podrobno je opisan tudi kompresor, ki je bil predmet posodobitve, njegov namen in njegovo vzdrževanje. Predstavljeno je stanje elektronskega krmilja pred posodobitvijo in slabosti starega krmilja, kakor tudi delovanje in zgradba novejših krmilnikov. Diplomsko delo opisuje tudi izvedbo zamenjave krmilja, programiranje in delovanje kompresorja po zamenjavi. Prav tako sta podrobneje opisana posodobljen meni na nadzornem panelu in rokovanje s kompresorjem po zamenjavi.
Ključne besede: batni kompresor, uporaba kompresorjev, elektronsko krmilje, krmilnik Simatic S7-300, nadzorni panel Simatic OP 177B, Step 7, WinCC flexible
Objavljeno: 05.06.2012; Ogledov: 1388; Prenosov: 161
.pdf Celotno besedilo (4,32 MB)

9.
NAPRAVA ZA PRANJE ULITKOV
Dejan Tomažič, 2015, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je predstavljena naprava za pranje ulitkov, ki ima nalogo, da po strojni obdelavi ulitkov iz njih opere emulzijo. V nalogi sta opisani strojna in programska oprema, uporabljeni pri realizaciji naprave. Podrobno je predstavljen krmilni sistem SIMATIC S7-300 in programska oprema STEP 7, s katero je bilo izvedeno programiranje krmilnika. Predstavljena sta namembnost in varno upravljanje naprave.
Ključne besede: Avtomatizacija, pranje ulitkov, programirljivi logični krmilnik, SIMATIC S7-300
Objavljeno: 19.08.2015; Ogledov: 1168; Prenosov: 171
.pdf Celotno besedilo (5,42 MB)

10.
AVTOMATIZACIJA STROJA ZA REZANJE PAPIRJA
Andrej Vizler, 2012, diplomsko delo

Opis: Cilj diplomske naloge je predstaviti celotni proces avtomatizacije stroja za avtomatsko rezanje papirja, ki je del paletizacijskega sistema v prehrambni industriji. Naloga rezalnika je, da zagotavlja papir točno določenih dimenzij, ki se uporablja za ločevanje produktov, ki jih zlagajo na palete enega na drugega. Podrobno je opisan postopek načrtovanja, izpostavljene so tudi težave, s katerimi smo se srečevali pri doseganju polne funkcionalnosti. Predstavljeno je programsko okolje ePLAN, osnovna načela za risanje načrtov, opisan je načrt rezalnika papirja, ki je v njem narisan. Sledi opis uporabljenih komponent ter programskega okolja Siemens SIMATIC, ki je namenjen konfiguriranju in programiranju strojne opreme.
Ključne besede: avtomatizacija, Siemens SIMATIC, STEP 7, programirljiv logični krmilnik, ePLAN, frekvenčni pretvornik, induktivni senzor, fotoelektrični senzor, inkrementalni dajalnik
Objavljeno: 27.08.2012; Ogledov: 1856; Prenosov: 364
.pdf Celotno besedilo (4,87 MB)

Iskanje izvedeno v 0.16 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici