| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 3 / 3
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
MANAGEMENT INOVIRANJA V KOVINSKO PREDELOVALNI INDUSTRIJI
Garibaldi Ravnak, 2014, magistrsko delo

Opis: Danes podjetja poslujejo v globalizirani ekonomiji. Med razvitimi gospodarstvi ni več protekcionizma, ki bi vzdrževal slabe poslovne modele. Podjetja so se začela zavedati inovacijskega managementa in integracija le-tega v ostale poslovne procese bo zagotovila konstantno rast ekonomskih kazalcev. V prihajajočih letih bo izrednega pomena kakšen bo razvoj kadrov, razvoj novih izdelkov, diferenciacija in stroškovna učinkovitost. Vendar je to le začetek na dolgi poti inovacijskega procesa, ki je vse premalokrat vključen v management inoviranja. Prava ideja na pravem mestu ob pravem času je za marsikoga dovolj. Vendar je realizacija prehoda invencije v inovacije v Sloveniji še vedno prenizka, kar pomeni, da brez pravega inovacijskega managementa ideje ne preidejo v fazo komercializacije. V magistrski nalogi smo raziskali področje integriranosti inovacijskega managementa v kovinsko predelovalni industriji. Prepričani smo, da je inovacijski management kritična komponenta za učinkovito reševanje trenutne problematike podjetij. Inovacijski management tako predstavlja pomembno vlogo pri dvigovanju gospodarstev iz gospodarskega upada in iskanju novih trajnih virov rasti in konkurenčnosti. V raziskavi smo se osredotočili v segment kovinsko predelovalne panoge v Sloveniji kajti le-ta ustvari približno 31% vseh prihodkov v državi. Zaposluje približno 51.000 ljudi in je v letu 2010 ustvarila skoraj 7 milijard € . Dotaknili smo se tudi evropskega prostora in predstavili stanje in smernice za razvoj. V nalogi je predstavljen kratek praktičen primer pravilnika, ki je uporabljen v podjetju X. Raziskava je zajemala analizo rezultatov pred in po uvedbi pravilnika. V empiričnem delu je bila opravljena raziskava na podlagi anketiranja, kjer prikazujemo, kako podjetja obvladujejo inovacijski management, in kako je le ta prepleten s strategijo, vodstvom in motivacijskimi dejavniki. Na podlagi statističnih rezultatov anketiranih podjetij v segmentu kovinsko predelovalne industrije pojasnjujemo, kakšno je stanje inovativnosti in katere so tiste značilnosti, ki vplivajo na dobro sistemsko podprtost managementa inoviranja.
Ključne besede: Inovativnost, kovinsko predelovalna industrija, management inoviranja
Objavljeno: 10.11.2014; Ogledov: 1016; Prenosov: 160
.pdf Celotno besedilo (2,25 MB)

3.
OBVLADOVANJE TVEGANJ DOBAVNIH VERIG V SLOVENSKI KOVINSKOPREDELOVALNI INDUSTRIJI
Polonca Turnšek, 2016, magistrsko delo

Opis: Podjetja, ki delujejo v današnjem sodobnem poslovnem svetu, so izpostavljena vedno večji konkurenci, vedno večjim in hitrejšim spremembam, na kar se morajo prilagoditi, če želijo dolgoročno obstati. Z oblikovanjem dobavnih verig si podjetja lahko zagotovijo konkurenčno prednost. Sodelovanje v dobavnih verigah je trend, ki se pojavlja na globalnem trgu, ki pomaga podjetjem, da se združijo v neko celoto in si med sabo pomagajo.Najpomembnejše v današnjem poslovnem svetu je obvladovanje tveganj in zavedanje podjetij, da s samim obvladovanjem tveganj lahko dosegajo večjo konkurenčnost in učinkovitost dobavne verige. V magistrskem delu smo želeli prikazati, kako so podjetja v slovenski kovinsko-predelovalni industriji pripravljena na tveganja, ki so jim izpostavljena.
Ključne besede: dobavna veriga, tveganja, obvladovanje tveganj, kovinsko-predelovalna industrija, strategije obvladovanja tveganja
Objavljeno: 04.08.2016; Ogledov: 469; Prenosov: 86
.pdf Celotno besedilo (2,07 MB)

Iskanje izvedeno v 0.09 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici