| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 12
Na začetekNa prejšnjo stran12Na naslednjo stranNa konec
1.
Zasnova in statični izračun petetažne kovinske poslovne stavbe
Tomislav Futač, 2019, magistrsko delo

Opis: V magistrskem delu so izvedeni zasnova, globalna in potresna analiza ter dimenzioniranje petetažnega kovinskega poslovnega objekta tlorisnih dimenzij 17,5 m x 20 m in višine 20 m. Vertikalna stabilnost stavbe je zagotovljena je z jekleno konstrukcijo, ki je sestavljena iz šestih glavnih okvirjev, povezanih s sekundarnimi nosilnimi elementi. Stavba je poslovna in stoji v Ptuju, s čimer je določena njena obtežba z vetrom, snegom in potresom. Za zasnovo, statično analizo in dimenzioniranje sta uporabljena računalniška programa Autocad 18 in Dlubal Rfem 5.20.01. Za analizo vplivov na konstrukcijo in dimenzioniranje so upoštevani veljavni standardi od Eurocode SIST EN 1990 do SIST EN 1998. Dimenzionirani so vsi glavni in sekundarni elementi kovinske konstrukcije; uporabljeni so HEA profili za stebre, HEB profili za nosilce v x smeri, IPE profili za nosilce v y smeri, RHS profili za elemente zavetrovanja in RD profili za strešno povezje.
Ključne besede: visoke stavbe, kovinske konstrukcije, globalna analiza, potresna analiza in dimenzioniranje
Objavljeno: 28.11.2019; Ogledov: 830; Prenosov: 137
.pdf Celotno besedilo (7,01 MB)

2.
3.
MOST ZA PEŠCE RAZPONA 30 M Z JEKLENO ZATEGO
Matej Benko, 2011, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je obravnavan jekleni most za pešce razpona 30 m in širine 2,5 m. Zgrajen je iz jeklenih nosilcev in lesene pohodne površine. Glavni del mostu je sestavljen iz dveh jeklenih profilov, ki ju povezujejo prečni profili na medsebojnih razmikih 5 m. Celotna konstrukcija je dimenzionirana na podlagi evropskih predpisov za dimenzioniranje konstrukcij.
Ključne besede: gradbeništvo, jeklene konstrukcije, kovinske gradnje, most, analiza konstrukcij
Objavljeno: 11.01.2012; Ogledov: 2490; Prenosov: 336
.pdf Celotno besedilo (3,85 MB)

4.
KOVINSKE GRADNJE V SVETU IN PRI NAS
Anton Strniša, 2010, diplomsko delo

Opis: Namen diplomskega dela je prikazati uporabo kovinskih materialov (jekla, aluminija, raznih zlitin) v gradbeništvu v svetu in pri nas. Ta študija vsebuje informacije o zgrajenih kovinskih gradnjah v svetu in pri nas. Podan je kratek pregled zgodovine razvoja kovinskih konstrukcij v svetu in pri nas. V nadaljevanju diplomskega dela so podani načini grajenja kovinskih konstrukcij, tako s področja mostogradnje kot visokogradnje. Poudarek je na gradnjah, ki predstavljajo določene mejnike v zgodovini razvoja kovinskih gradenj. Ravno tako so v nadaljevanju predstavljeni sodobni dosežki gradbeništva na področju kovinskih gradenj v svetu in pri nas, ki so bili zgrajeni in svojemu namenu predani pred kratkim.
Ključne besede: gradbeništvo, kovinske konstrukcije, jeklene konstrukcije, mostovi, nebotičniki
Objavljeno: 07.01.2010; Ogledov: 2542; Prenosov: 208
.pdf Celotno besedilo (30,14 MB)

5.
6.
7.
8.
9.
10.
Iskanje izvedeno v 0.15 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici