| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 7 / 7
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Kontrola pristopa z industrijskim krmilnikom in tehnologijo RFID
Boris Radoslovnik, 2018, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo obravnava problematiko kontrole pristopa v razvojni oddelek podjetja. Opravljena je bila analiza sistemov za kontrolo pristopa na trgu in ugotovljeno je bilo, da specifičnim zahtevam obravnavanega primera ne ustreza noben sistem. Zato je bila sprejeta odločitev za izvedbo sistema z razpoložljivo krmilno opremo in individualnim razvojem. V delu so opisane vse faze razvoja od zasnove sistema, projektiranja in specifikacije potrebne strojne in programske opreme, razvoja programov do testiranja sistema.
Ključne besede: Industrijski krmilnik, kontrola pristopa
Objavljeno: 19.10.2018; Ogledov: 438; Prenosov: 67
.pdf Celotno besedilo (4,87 MB)

2.
RAZVOJ REŠITVE ZA KONTROLO PRISTOPA
Tim Sladič, 2016, diplomsko delo/naloga

Opis: Diplomsko delo opisuje področje mikrokrmilnikov in razvoj rešitve za kontrolo pristopa. Rešitev deluje na principu oddaljenosti naprave od senzorja, preko brezžične tehnologije Bluetooth, ki ga imamo danes že skoraj v vsaki napravi.
Ključne besede: mikrokrmilnik, ESP8266, kontrola pristopa, tehnologija bluetooth, moč signala
Objavljeno: 14.11.2016; Ogledov: 500; Prenosov: 56
.pdf Celotno besedilo (3,34 MB)

3.
UPORABA BIOMETRIČNIH METOD PREVERJANJA IDENTITETE PRI VSTOPU IN KONTROLI PRISOTNOSTI
Uroš Tomše, 2016, diplomsko delo/naloga

Opis: Diplomsko delo obravnava uporabo biometričnih metod preverjanja identitete pri vstopu in pri kontroli prisotnosti v hitro rastočem podjetju. Področje uporabe biometrije je celovito urejeno z različnimi pravnimi akti, kar zmanjšuje tveganje za zlorabo osebnih podatkov ter obenem v veliki meri otežuje uporabo biometričnih metod. V RS je uporaba biometrije možna le po načelu sorazmernosti, kar pomeni primernost glede na namen, ob predhodnem soglasju Informacijskega pooblaščenca. Podjetje mora varnostne zahteve opredeliti s svojo varnostno politiko predvsem na treh ključnih segmentih zagotavljanja varnosti v organizaciji; to so varnost objektov, varnost zaposlenih ter varnost podatkov. Z analizo stanja v konkretnem podjetju je bilo ugotovljeno, da obstoječi sistem pristopne kontrole deluje ustrezno, prisotna pa so tveganja zaradi nedoslednega rokovanja z identifikacijskimi karticami. Čitalniki prstnih odtisov so zaradi enostavne uporabe ter zanesljivosti metode najpogosteje uporabljani v sistemih pristopne kontrole. Praktični test uporabe čitalnikov je ustreznost tudi potrdil. S pridobljenimi različnimi čitalniki prstnih odtisov s slovenskega trga ponudnikov biometričnih sistemov kontrole pristopa in prisotnosti so bili v diplomskem delu opravljeni vsi potrebni testi, izsledki testiranja pa so potrdili predvidevanja o praktičnosti in zanesljivosti sistemov, ki za svoje delovanje uporabljajo biometrične metode.
Ključne besede: biometrija, prstni odtis, identifikacija, kontrola pristopa
Objavljeno: 12.10.2016; Ogledov: 1061; Prenosov: 169
.pdf Celotno besedilo (2,24 MB)

4.
UPORABA SODOBNIH INFORMACIJSKIH TEHNOLOGIJ ZA REGISTRACIJO DELOVNEGA ČASA V PODJETJU
Mojca Plankelj, 2016, diplomsko delo/naloga

Opis: V diplomskem delu smo se lotili evidentiranja delovnega časa zaposlenih, ki je v današnjem času vroča tema na različnih področjih zaposlovanja. Evidenco potrebuje delodajalec za lažjo organizacijo in spremljanje dela zaposlenih, kadrovska služba pa pri izračunu plač. Od podjetij in drugih organizacij jo zahteva zakonodaja, zato je tudi pogosto obravnavano področje delovne inšpekcije. Na trgu so številna podjetja, ki ponujajo različne rešitve z namenom olajšati delo kadrovskim službam in povečati dostopnost ter preglednost podatkov. V uvodu predstavljamo problem, cilje in metode dela. V teoretičnem delu osvetljujemo področje kontrole pristopa in evidence delovnega časa. Problem osvetlimo tudi s strani zakonodaje. V nadaljevanju predstavimo različne možnosti evidentiranja delovnega časa, ki so danes v uporabi, ter druge možnosti, med drugim razsežnosti in uporabnost NFC-tehnologije. Slednjo smatramo za možno in boljšo rešitev evidence delovnega časa zaposlenih, ki bi lahko zaživela že v bližnji prihodnosti. Sledi poglavje, ki se usmeri v evidentiranje v praksi. Najprej izpostavimo primere dobre prakse v večjih slovenskih podjetjih, nato pa še analizo lastne raziskave, v kateri smo povpraševali anketirance o njihovem pogledu na evidenco delovnega časa v njihovem podjetju. Zaradi rasti in občutne pocenitve mobilnih aparatov z NFC-tehnologijo pričakujemo, da bo v bodoče predlagan način evidentiranja, zaradi njegove nezahtevnosti, cene in široke možnosti uporabe, prednjačil.
Ključne besede: kontrola pristopa, evidenca delovnega časa, NFC-tehnologija.
Objavljeno: 12.10.2016; Ogledov: 816; Prenosov: 111
.pdf Celotno besedilo (3,71 MB)

5.
6.
VAROVANJE IN OBVLADOVANJE LOGISTIČNIH TOKOV V PRIMERU ŠPORTNE PRIREDITVE
Dejan Skok, 2011, magistrsko delo

Opis: Varovanje in obvladovanje logističnih tokov v primeru športnih prireditev je kompleksen problem, katerega pristop k reševanju mora biti holističen. Problematika je še kako aktualna ob vsaki večji organizaciji športne prireditve v Sloveniji. Najpogostejši problem, s katerim se soočajo vsi organizatorji športnih prireditev pri obvladovanju logističnih tokov, je kontrola pristopa kot orodje tehničnega varovanja prireditve in z njo povezana problematika množične strežbe udeležencev.
Ključne besede: varovanje, kontrola pristopa, logistika, logistični tokovi, menedžment dogodkov
Objavljeno: 16.10.2011; Ogledov: 2314; Prenosov: 221
.pdf Celotno besedilo (2,34 MB)

7.
ORGANIZACIJSKI VIDIKI ZAŠČITE Z BIOMETRIČNIMI METODAMI
Jože Vidmar, 2009, diplomsko delo

Opis: POVZETEK V uvodnem delu diplomska naloga na splošno opisuje posamezne biometrične metode in delovanje biometričnih sistemov. Biometrične metode so medsebojno primerjane z vidika uporabnosti in zanesljivosti v varnostnih sistemih. Navedene so tudi bistvene prednosti, slabosti, priložnosti in nevarnosti biometričnih metod, ki vplivajo na izbiro sistema v danih okoliščinah. V jedru diplomske naloge je opisano kako je področje biometrije urejeno v Sloveniji. Podani so konkretni predlogi za uvedbo biometrije v podjetje ter ovire s katerimi se bodo podjetja soočila, če bodo želela uvesti sodobne mehanizme identifikacije in verifikacije v lastno podjetje. Opisana so tudi področja eventuelne uporabe biometrije v podjetjih. V nadaljevanju je predstavljeno področje biometrične standardizacije. Opisani so začetki standardizacije na tem področju ter posamezne organizacije, ki se ukvarjajo z formiranjem standardov na področju biometrije. Poleg tega je natančneje opisan standard, ki skrbi za upravljanje in varovanje biometričnih informacij. V zaključku diplomske naloge je opisano kakšno naj bi bilo stanje na področju biometije v prihodnosti.
Ključne besede: KLJUČNE BESEDE: • biometrija • identifikacija • kontrola pristopa • biometrični standardi • varnost
Objavljeno: 20.07.2009; Ogledov: 2298; Prenosov: 355
.pdf Celotno besedilo (1,32 MB)

Iskanje izvedeno v 0.2 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici