| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 4 / 4
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Uvedba kontrole dostopa v športni dvorani Planina
Uroš Vidic, 2020, diplomsko delo

Opis: Športna dvorana Planina je na področju vrat ter ključavnic še v enakem stanju kot v času izgradnje. Vsa vrata so stara, lesena, z vgrajenimi mehanskimi ključavnicami in vsa odpira generalni ključ. V zaključni nalogi se bomo zaradi zastarelosti tehnologije in predvsem zaradi posebnih razlogov ter problemov, ki jih bomo omenili v nadaljnjih poglavjih, posvetili tehnologiji kontrole dostopa. Pogledali si bomo teoretične značilnosti delovanja tehnologije, izbirali med različnimi vrstami, ki jih je moč najti na trgu, predstavili sestavne dele ter komponente takega sistema ter povezanost med njimi ter si pogledali ponudnike, ki so trenutno vodilni na slovenskem trgu. Primerjali bomo njihovo ponudbo ter na podlagi teh podatkov izbirali ponudnika, ki bo primeren za uvedbo ustrezne kontrole dostopa v naši športni dvorani.
Ključne besede: kontrola dostopa, RFID, ključavnica, športna dvorana
Objavljeno: 15.06.2020; Ogledov: 246; Prenosov: 35
.pdf Celotno besedilo (3,97 MB)

2.
RAZVOJ APLIKACIJE ZA KONTROLO DOSTOPA
Janez Smolej, 2016, diplomsko delo/naloga

Opis: Naloga obravnava razvoj aplikacije za kontrolo dostopa v prostore. Predstavljena sta razvoj in izdelava čitalca kartic z mikrokrmilnikom in programiranje mikrokrmilnika. Zaradi kompleksnosti projekta in razvoja čitalca smo delo razdelili na več področij, in sicer: razvoj strojnih delov (ohišja) čitalca s pomočjo 3D-modela, razvoj elektronike čitalca in razvoj programske opreme elektronike (mikrokrmilnik) s programsko opremo, ki smo jo razvili s pomočjo razvojnega okolja v programskem jeziku C. Bistvene lastnosti izdelave aplikacije za kontrolo dostopa v prostor so hitrejša pretočnost uporabnikov pri vstopu v prostor, brezgotovinsko plačevanje in možnost nadgradnje za vstop z drugimi mediji plačevanja. Testiranja so pokazala, da je pretočnost uporabnikov, ki vstopajo s karticami, več kot 40 % hitrejša.
Ključne besede: avtomatska blagajna, kontrola dostopa, mikrokrmilnik, plačevanje s karticami, programski jezik C
Objavljeno: 07.10.2016; Ogledov: 627; Prenosov: 67
.pdf Celotno besedilo (3,51 MB)

3.
Sheme omejevanja dostopa
Miha Rozman, 2013, delo diplomskega projekta/projektno delo

Opis: Visoka stopnja onesnaženja z emisijami prometa je resna težava v številnih mestih. Strmi se k izboljšanju pogojev za življenje in delo v urbanih območjih. Znano je, da je ena izmed uspešnejših metod za zmanjšanje števila osebnih vozil v mestu upravljanje s povpraševanjem. Vpliv na ljudi pri odločanju glede časa, poti, vrste prevoznega sredstva in namena poti. To pa je skoraj nemogoče doseči brez prepovedovanja ali kontrole vstopa v območje. Tukaj nastopijo sheme omejevanja dostopa, ki določenim skupinam vozil omejujejo ali prepovedujejo vstop v varovano območje. Namen naloge je predstaviti izbrane sheme omejevanja dostopa, ki že več let uspešno delujejo v evropskih mestih. S ciljem prikazati možno ureditev sheme omejevanja dostopa, ki temelji na predstavljeni shemi, na omejenem območju središča mesta Maribor.
Ključne besede: upravljanje s povpraševanjem, kontrola dostopa, omejevanje dostopa
Objavljeno: 04.09.2013; Ogledov: 1080; Prenosov: 80
.pdf Celotno besedilo (1,84 MB)

4.
RAZVOJ INFORMACIJSKEGA SISTEMA ZA NADZOR IN VODENJE RAZVOJNO-RAZISKOVALNEGA DELA V PODJETJU MARGENTO R&D
Gregor Jančič, 2012, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi je predstavljen informacijski sistem podjetja Margento R&D. Naloga sistema je omogočiti efektivno sledenje dejavnostim v podjetju. Sistem je zastavljen modularno, kar pomeni, da lahko izbiramo, kateri moduli bodo v uporabi. Pri razvoju smo uporabili več tehnologij, katere so predstavljene v diplomskem delu. Najprej se bomo lotili kratkega opisa zasnove sistema, predstavili tehnologijo RFID, sledi pa opis samega sistema. Podrobneje si bomo ogledali rešitev komponente Kodirna enota, ter tehnologij, ki smo jih uporabili za razvoj komponente. V zaključku sledi opis uporabniških izkušenj z modulom kontrole dostopa ter možnosti nadgradnje sistema.
Ključne besede: RFID, avtomatska identifikacija, informacijski sistem, kontrola dostopa, LINQ, DLL
Objavljeno: 26.11.2012; Ogledov: 1271; Prenosov: 110
.pdf Celotno besedilo (2,98 MB)

Iskanje izvedeno v 0.12 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici