| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 5 / 5
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Sprememba konstrukcije orodja za brizganje kabelskega kanala
David Brodej, 2013, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi je predstavljen potek spremembe in snovanje orodja za brizganje kabelskega kanala. Diplomska naloga je povzetek enega izmed problemov v moji večmesečni praksi v podjetju MENART d.o.o. V uvodu je podrobno predstavljeno podjetje, sledijo teoretične osnove brizganja umetnih mas ter predstavitev obstoječega orodja. Vsebuje tudi kratke opise tehnologij za izdelavo. Nazorno so predstavljene faze konstruiranja spremembe ter proces programiranja za proizvodnjo. Največ časa smo posvetili iskanju rešitve, konstruiranju in programiranju za proizvodnjo.
Ključne besede: konstruiranje, dimenzioniranje, konstruiranje za proizvodnjo, brizganje.
Objavljeno: 19.06.2013; Ogledov: 1709; Prenosov: 384
.pdf Celotno besedilo (4,62 MB)

2.
ANALIZA STROJA ZA STISKANJE PANELOV
Martin Vrbančič, 2011, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi je predstavljen stroj za stiskanje panelov. Stroj je delo podjetja PROCESS d.o.o., katerega končni izdelki - paneli so poslovna skrivnost in zato ne bodo vključeni v diplomsko delo. Naloga vsebuje kratek opis računalniškega programa oziroma okolja v katerem je model stroja nastal. Razložen je nastanek celotnega računalniškega modela, na podlagi katerega je bila izvedena dinamična simulacija, iz katere so razvidne obremenitve posameznih pogonskih delov stroja. Hkrati so dobljeni rezultati podlaga za analizo z metodo končnih elementov, na podlagi katere so razvidne napetosti v stroju. Naloga se zaključuje z rezultati in idejami kako konstrukcijsko izboljšati trenuten model.
Ključne besede: konstruiranje, konstruiranje za proizvodnjo, stiskalnica, dinamična simulacija, MKE
Objavljeno: 12.07.2011; Ogledov: 1672; Prenosov: 107
.pdf Celotno besedilo (8,55 MB)

3.
RAZVOJ ŠKARIJ ZA REZANJE NAVOJNIH PALIC
Andrej Celcer, 2010, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi je predstavljen projekt razvoja škarij za rezanje navojnih palic. Škarje, ki so rezultat dela razvojno tehnološke službe v podjetju UNIOR d.d., so namenjene rezanju navojnih palic treh različnih dimenzij brez povzročitve poškodb navoja in brez nastanka drobnih odpadkov. Naloga vsebuje nekatere teoretične osnove, ki nas usmerjajo k enostavni in cenovno ugodni izdelavi funkcionalnega izdelka. V nalogi je izdelan analitični preračun obremenitev, ki se pojavijo v konstrukciji, opisana je funkcionalnost, delovanje in nenazadnje celovit razvoj škarij. Naloga se zaključuje z rezultati in idejami za izboljšavo trenutnega modela.
Ključne besede: razvoj, konstruiranje, konstruiranje za proizvodnjo, modeliranje, škarje, navojna palica.
Objavljeno: 02.11.2010; Ogledov: 1571; Prenosov: 232
.pdf Celotno besedilo (3,04 MB)

4.
RACIONALNA IZRABA PROGRAMSKIH ORODIJ PRI NAČRTOVANJU VISOKO HITROSTNE OBDELAVE
Gregor Kalan, 2010, diplomsko delo

Opis: V prihodnje bodo uspešne le dovolj močne orodjarne, ki bodo investirale v sodobno opremo. To opremo pa je potrebno docela izkoristiti. Konstruiranje za proizvodnjo in izdelava NC-programa sta zelo pomembena dejavnika pri visokohitrostni obdelavi (v nadaljevanju VHO). V našem podjetju izdelujemo konstrukcije in NC-programe s programskim paketom Pro/Engineer. Le s celovitim obvladovanjem procesov in izkušenj lahko s pomočjo sodobnega programskega paketa izdelamo konstrukcijo, ki bo rezultirala v racionalno proizvodnjo. Nekaj problemov in nato tudi rešitve pa bi opisal v svoji diplomski nalogi.
Ključne besede: programska orodja, visokohitrostna obdelava ─ VHO, Pro/Engineer, konstruiranje za proizvodnjo, simulacije delovnih procesov
Objavljeno: 05.07.2010; Ogledov: 6258; Prenosov: 292
.pdf Celotno besedilo (3,45 MB)

5.
POSODOBITEV OBLIKE IN KONSTRUKCIJE KLJUČAVNIČARSKEGA PRIMEŽA
Mihael Črešnar, 2010, diplomsko delo

Opis: Diplomska naloga je povzetek mojega večmesečnega praktičnega dela na posodobitvi konstrukcije in oblike ključavničarskega primeža v podjetju UNIOR. Primež smo razvili od začetka. Uporabili smo le nekatere geometrijske podatke iz obstoječe verzije. Uporabili smo tudi enako navojno vreteno. Povsem na novo se je razvil hitri hod, kateremu je bilo posvečeno tudi največ razvoja in truda, saj je zahteval obilo inženirskega razmišljanja in kreativnosti. Žal projekt še ni povsem končan, saj čakamo na odlitke, kateri se po manjši zamudi pričakujejo konec meseca maja. Zato sem predstavil razvoj primeža do stopnje, ki je osvojena, torej do prvega vzorca hitrega hoda v starem primežu.
Ključne besede: ključavničarski primež, razvoj, konstruiranje, litje, hitri hod, deljiva matica, navojno vreteno, konstruiranje za proizvodnjo
Objavljeno: 01.06.2010; Ogledov: 1891; Prenosov: 244
.pdf Celotno besedilo (4,18 MB)

Iskanje izvedeno v 0.18 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici