| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 5 / 5
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
Konstruiranje podstavka paletnega dvigala in nadgradnje za tovorno vozilo s pomočjo programa Solidworks
Branko Novak, 2011, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je obravnavano računalniško konstruiranje podstavka paletnega dvigala in nadgradnje tovornega vozila. Namen diplomskega dela je predstaviti konstruiranje s pomočjo računalniškega 3D modeliranja in bistvene prednosti v primerjavi z 2D konstruiranjem. V uvodnem delu sem opisal lastnosti paletnih dvigal HIAB in smernice za vgradnjo na tovorna vozila, predpisane s strani proizvajalca vozila in dvigala. V osrednjem delu diplome sem preveril stabilnost dvigala, izbral ustrezni material za izdelavo podstavka dvigala ter ga dimenzioniral in preračunal. Na koncu je prikazan potek 3D modeliranja podstavka za dvigalo ter nadgradnje in izdelava tehnične dokumentacije s programskim paketom SolidWorks.
Ključne besede: konstruiranje, paletna dvigala, nadgradnja, 3D modeliranje, CAD, SolidWorks
Objavljeno: 04.07.2011; Ogledov: 2428; Prenosov: 392
.pdf Celotno besedilo (8,49 MB)

4.
Zasnova in vgradnja 128 mt kamionskega hidravličnega nakladalnika
Danilo Knez, 2016, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je obravnavana vgradnja kamionskega hidravličnega nakladalnika na cestno tovorno vozilo. Predstavljene so omejitve in veljavni predpisi glede tovornih vozil, primernih za vgradnjo 128 mt kamionskega hidravličnega nakladalnika, in prikazan postopek izbire ustreznega vozila, ustrezne nadgradnje in ustrezne opreme nakladalnika v zaključeno, funkcionalno napravo. Postopek zasnove je prikazan s pomočjo računalniških programov PACWIN in PAF z razlago in postopkom izračuna osnih obremenitev, najboljšega izkoristka dvižne kapacitete naprave, stabilnostnega faktorja dvigala na vozilu in optimiziranju pomožnega okvirja ter nadgradnje na vozilu. Diplomsko delo opredeljuje vse stroške investicije glede na izbrano vozilo z opremo, dvižno napravo z opremo in nadgradnjo s pomožnim okvirjem ter terminski načrt izvedbe.
Ključne besede: hidravlični nakladalnik, konstruiranje, vgradnja dvigala
Objavljeno: 01.09.2016; Ogledov: 414; Prenosov: 61
.pdf Celotno besedilo (6,48 MB)

5.
Načrtovanje pogona osebnega dvigala
Danijel Herceg, 2019, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo govori o načrtovanju pogona osebnega dvigala. Zajema konstruiranje vozeče se konstrukcije dvigala ter načrtovanje električnih elementov, zahtevanih za pravilno delovanje dvigala. Konstrukcija in ostali pripadajoči strojni elementi so konstruirani in izdelani v programskem okolju SolidWorks 2016. Krmilnik dvigala je modeliran v programskem okolju Altium Designer (16.0). Osebno dvigalo je namenjeno uporabi v stanovanjskih hišah in omogoča gibanje med dvema etažama. S tem se izboljša kvaliteta bivanja in hkrati omogoča dostop do vseh delov bivalnega objekta tudi gibalno oviranim osebam.
Ključne besede: hišno dvigalo, pogon dvigala, trapezno vreteno, konstruiranje dvigala, programirljivi krmilnik dvigala
Objavljeno: 25.11.2019; Ogledov: 205; Prenosov: 19
.pdf Celotno besedilo (3,45 MB)

Iskanje izvedeno v 0.1 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici