| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 24
Na začetekNa prejšnjo stran123Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
4.
5.
KONSTRUIRANJE VULKANIZACIJSKEGA DELA TESTNE LINIJE ZA IZDELAVO PROFILOV IZ GUME
Janez Šifrer, 2009, diplomsko delo

Opis: Podjetje Savatech, d.o.o. je za potrebe oddelka Profili potrebovalo testno linijo za izdelavo profilov iz gume. Ker na trgu ni bilo mogoče dobiti take naprave, smo se odločili za lasten razvoj. Diplomsko delo predstavlja postopek konstruiranja testne linije za izdelavo profilov iz gume. Najprej je predstavljen sistematični pristop k postopku konstruiranja. Potem sledi predstavitev posameznih faz procesa konstruiranja vulkanizacijskega dela testne linije. Pri konstruiranju linije so bili upoštevani vsi zahtevani tehnološki in ekološki pogoji. Pričakujemo, da bo linija zadovoljila potrebe trga po konkurenčnih izdelkih z večjo dodano vrednostjo.
Ključne besede: vulkanizacija, rekuperacija soli, brizganje, potapljanje, rezervoar, brizgalnik, transporter, proces konstruiranja, konstrukcijski zahtevnik, koncipiranje, snovanje
Objavljeno: 05.01.2010; Ogledov: 2123; Prenosov: 218
.pdf Celotno besedilo (1,54 MB)

6.
KONCIPIRANJE IN SNOVANJE NAPRAVE ZA SAMOPOSTREŽNO PRODAJO SVEČ
Damir Banfi, 2010, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je opisano snovanje in koncipiranje naprave za prodajo sveč s pomočjo 3D programa. Prikazan je postopek snovanja z idejnimi rešitvami glavnih problemov in koncipiranje končnih rešitev. Opisan je vrstni red sestave in obdelovalni postopki ter narejena je tudi ocena lastnih stroškov. Najprej je predstavljen problem, sledijo opisane zahteve in rešitve do kateri smo prišli. Opisani so tudi nekateri problemi in predstavljeni načini obdelave in sestave samega elementa. Sledi izračun stroškov in navodila za montažo ter vzdrževanje naprave.
Ključne besede: snovanje, koncipiranje, naprava za prodajo, samopostrežno
Objavljeno: 07.12.2010; Ogledov: 1686; Prenosov: 165
.pdf Celotno besedilo (2,40 MB)

7.
Model inteligentne podpore pri ergonomskem in estetskem razvoju izdelkov
Jasmin Kaljun, 2011, doktorska disertacija

Opis: Vsak izdelek, ki ga neko podjetje ponudi na trgu, mora zadovoljiti neko potrebo. Izdelek opravlja svojo glavno funkcijo v tehničnem smislu, hkrati pa mora zagotavljati tako uporabo, ki bo uporabniku nudila ugodje. V nasprotnem primeru, izdelek na trgu ne bo uspešen, kar so pokazale številne raziskave, nekatere omenjene tudi v tem delu. Na ugodje uporabnika vplivajo različni dejavniki, vsekakor pa sta to tako ergonomija kot tudi dojemanje oblike izdelka, njegove lepote, to je estetika izdelka. To je področje, ki ga obravnava pričujoča doktorska disertacija. Izsledki raziskav so namenjeni snovalcem novih izdelkov, ki bodo ob uporabi predlaganega modela inteligentne podpore v obliki izdelka lažje zajeli tako fiziološke karakteristike uporabnika, kot tudi njegove čustvene preference. Ob teoretičnem delu raziskav, katerih rezultat je zbrano in evidentirano znanje s problemskih področij, predložena doktorska disertacija obravnavna še sistematizacijo, formalizacijo in strukturiranje v obliki ontologije, katere osnovni model je bil razvit. Na osnovi zbranega znanja, pa je v jedru predstavljen model inteligentne podpore pri ergonomskem in estetskem razvoju izdelkov, katerega uporabnost je potrjena s praktičnimi testiranji. V zaključku strjene misli kratko povzemajo namen in pomen raziskovalnega dela, hkrati pa odpirajo nova vprašanja, ki nakazujejo nadaljnje znanstveno-raziskovalno delo na tem področju in obetajo izboljšanje že doseženih rezultatov.
Ključne besede: ergonomija, estetika, inženirsko oblikovanje, inteligentni sistem, ročna orodja, koncipiranje
Objavljeno: 27.07.2011; Ogledov: 2139; Prenosov: 180
.pdf Celotno besedilo (3,39 MB)

8.
KONCIPIRANJE IN ZASNOVA STIRLINGOVEGA MOTORJA, KI BO IZRABLJAL POTENCIAL DIMNIH PLINOV IZ PEČI
Matej Fürst, 2011, diplomsko delo

Opis: V svoji diplomski nalogi sem se posvetil koncipiranju naprave, ki izkorišča vroče pline iz peči v gospodinjstvu in proizvaja električno energijo. Princip bi bil pretvarjanje toplote v električno energijo. Posvetil sem se različnim modelom Stirlingovega motorja in generatorja, ter raziskal njihove prednosti in slabosti. Osredotočil sem se tudi na nekatere energente in temperature zgorevanja. Na koncu sem pretehtal rezultate in na podlagi prednosti in slabosti izbral rešitev, ki je bila najbolj uporabna in mogoča.
Ključne besede: Stirling, Stirlingov motor, generator, koncipiranje, toplozračni motor
Objavljeno: 13.10.2011; Ogledov: 1712; Prenosov: 214
.pdf Celotno besedilo (1,37 MB)

9.
KONCIPIRANJE IN SNOVANJE PRIJEMALNE NAPRAVE ZA VRTANJE MOTORSKIH GREDI
Simon Kozikar, 2012, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo je povzetek enega izmed mojih projektov v službi, v oddelku konstrukcije, v podjetju UNIOR d.d., programu strojna oprema. V njem je opisano koncipiranje in snovanje prijemalne naprave za vrtanje motorskih gredi. Prikazanih je nekaj glavnih rešitev pri konstruiranju prijemalne naprave. Namen dela je bil konstruirati prijemalno napravo tako, da se izpolnijo zahteve in želje kupca in upoštevajo njegovi predpisi. V prvem delu je predstavljena prijemalna naprava, v drugem pa kratek opis celotnega namenskega stroja TBM 3000.
Ključne besede: koncipiranje, snovanje, prijemalna naprava, motorska gred
Objavljeno: 29.06.2012; Ogledov: 1565; Prenosov: 151
.pdf Celotno besedilo (15,47 MB)

10.
Iskanje izvedeno v 0.21 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici