| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 13
Na začetekNa prejšnjo stran12Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
4.
5.
6.
AKUSTIČNA PODOBNOST BESED PRI AVTOMATSKEM RAZPOZNAVANJU GOVORA
Nina Vodopivc, 2011, diplomsko delo/naloga

Opis: V diplomskem delu smo izdelali program, ki na izhodu poda ocene akustične podobnosti besed na podlagi Levenshteinove razdalje. Za pisanje programske kode smo uporabili prosto dostopno programsko okolje NetBeans IDE 6.9.1. Uporabili smo tudi prosto dostopno orodje HTK, kjer smo na realnem modelu razpoznavalnika govora s pripravo dveh testnih scenarijev izračunali rezultate razpoznavanja govora za dva različna nabora besed. Za vsak nabor smo izvedli več eksperimentov. Rezultate obeh scenarijev smo primerjali in ocenili vpliv akustične podobnosti besed na uspešnost razpoznavanja govora.
Ključne besede: komunikacija človek stroj, avtomatski razpoznavalnik govora, akustično modeliranje
Objavljeno v DKUM: 31.01.2012; Ogledov: 1830; Prenosov: 116
.pdf Celotno besedilo (1,32 MB)

7.
IZGRADNJA GRAFIČNEGA VMESNIKA ZA KRMILNIK LINEARNEGA MOTORJA
Uroš Slemnik, 2010, diplomsko delo/naloga

Opis: Diplomska naloga predstavlja delovanje grafičnega vmesnika za krmilnik linearnega motorja, kateri poganja avtomatska drsna vrata. Grafični vmesnik za krmilnik linearnega motorja je bil izdelan v programskem paketu LabVIEW podjetja National Instruments. Prav tako pa tudi opisuje glavne sestavne dele ter njihovo delovanje sistema avtomatskih drsnih vrat.
Ključne besede: človek-stroj komunikacija, grafični vmesnik, linearni motor, LabVIEW
Objavljeno v DKUM: 06.04.2011; Ogledov: 2253; Prenosov: 175
.pdf Celotno besedilo (1,74 MB)

8.
PRIPRAVA OKOLJA ZA VREDNOTENJE ZMOGLJIVOSTI RAZPOZNAVALNIKA GOVORA ZA STORITVE IVR
Matic Šerc, 2010, diplomsko delo/naloga

Opis: V diplomskem delu smo pripravili okolje za vrednotenje zmogljivosti razpoznavalnika govora IskratelASR za storitve IVR in ovrednotili okvirna območja, znotraj katerih je na posamezni strojni konfiguraciji smiselno izvajati meritve. Območja smo za 8 reprezentativnih scenarijev vrednotili z vidika števila kanalov, ki jih je sistem zmožen procesirati sočasno. Pri tem smo spremljali rezultate procesiranja in obremenitev strežnika. Z uporabo pripravljenega okolja in ugotovitev v nalogi bo mogoče izvesti natančne meritve, katerih rezultati bodo služili za pripravo matematičnega modela za izračun maksimalnega števila sočasnih kanalov glede na lastnosti in način uporabe sistema ASR.
Ključne besede: storitve interaktivnega govornega odziva, vrednotenje zmogljivosti, avtomatsko razpoznavanje govora, komunikacija človek-stroj
Objavljeno v DKUM: 13.12.2010; Ogledov: 2082; Prenosov: 126
.pdf Celotno besedilo (1,03 MB)

9.
OCENJEVANJE UPORABNOSTI SPLETNE APLIKACIJE WEB COMMUNICATOR
Emilija Stojmenova, 2009, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo ocenjevali uporabnost spletne aplikacije WebCommunicator, ki se razvija v podjetju Iskratel d.o.o. Uporabnost aplikacije smo ocenjevali kvalitativno in kvantitativno. Za kvalitativno ocenjevanje uporabniške prijaznosti smo uporabili tri različne metode: vprašalnik SUMI, vprašalnik SUS in hevristično evaluacijo. Pri kvantitativnem ocenjevanju smo merili čase, ki so jih uporabniki potrebovali za izpolnjevanje določenih opravil. Na koncu smo analizirali dobljene rezultate iz vseh uporabljenih metod za ocenjevanje uporabniške prijaznosti Web Communicatorja in zatem predlagali spremembe za nepravilnosti, ki so se pojavile ob ocenjevanju. Ugotovili smo, da so bili uporabniki v splošnem zadovoljni z uporabo aplikacije in da bo po odpravi vseh najdenih nepravilnosti produkt pripravljen za tržišče.
Ključne besede: Ključne besede: komunikacija človek-računalnik, uporabniška prijaznost, uporabniško ocenjevanje, kvalitativno ocenjevanje, kvantitativno ocenjevanje
Objavljeno v DKUM: 02.07.2009; Ogledov: 3322; Prenosov: 548
.pdf Celotno besedilo (1,25 MB)

10.
Iskanje izvedeno v 0.74 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici