| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 58
Na začetekNa prejšnjo stran123456Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
4.
Sodobne tehnike in tehnologije skladiščenja v podjetju Codex : diplomsko delo univerzitetnega študijskega programa Logistika sistemov
Marko Horvat, 2008, diplomsko delo

Ključne besede: skladiščenje, komisioniranje, notranja logistika, informacijski sistem, črtna koda
Objavljeno: 14.11.2008; Ogledov: 3595; Prenosov: 721 
(2 glasa)
.pdf Celotno besedilo (1,07 MB)

5.
Prenova procesa komisioniranja v skladišču nevarnega blaga : diplomsko delo visokošolskega strokovnega študijskega programa Gospodarska in tehniška logistika
Domen Fras, 2009, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo se osredotočili na izvajanje procesa komisioniranja v skladišču nevarnega blaga. Za lažje razumevanje vsebine diplomskega dela smo razložili pomen komisioniranja ter povzeli teoretične osnove s področja skladiščenja nevarnega blaga. Predstavili smo katero zakonodajo ter varnostne ukrepe mora podjetje izpolnjevati, da se lahko ukvarja z dejavnostjo skladiščenja nevarnega blaga. Podrobno smo razčlenili obstoječe stanje v skladišču nevarnega blaga z namenom preučitve operacij, ki se izvajajo znotraj procesa komisioniranja. Problematika, ki se pojavlja v izvajanju procesa komisioniranja, predstavljena v kritični analizi diplomskega dela, se odraža v neracionalni porabi delovnega časa. Z namenom uspešne odprave problema znotraj procesa komisioniranja smo poiskali vzroke za nastanek omenjenega problema. Nadaljevanje diplomskega dela smo namenili predstavitvi potencialnih rešitev s katerimi bi izboljšali proces komisioniranja. Prišli smo do ugotovitev, da je za odpravo problema potrebno realizirati rešitve s področja reorganizacije skladišča, skladiščne in informacijske tehnologije ter s področja manipulativnih delovnih sredstev. V sklepnem poglavju smo povzeli ugotovitve ter predstavili koliko bi podjetje prihranilo v primeru realizacije predlaganih rešitev.
Ključne besede: komisioniranje, nevarno blago, skladiščenje, manipulativna delovna sredstva, skladiščna tehnologija
Objavljeno: 27.08.2009; Ogledov: 2593; Prenosov: 383
.pdf Celotno besedilo (1,21 MB)

6.
Skladiščni procesi in analiza procesa komisioniranja na elektro oddelku podjetja Merkur, d.d. : diplomsko delo visokošolskega strokovnega študijskega programa Gospodarska in tehniška logistika
Martin Kolar, 2009, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu bomo na začetku predstavili osnovne značilnosti o logistiki in se nato omejili na pomembno področje logistike, in sicer skladiščenje. Navedli bomo cilje in naloge skladiščne službe, razloge za skladiščenje ter tudi motnje, ki se pojavljajo v materialnem toku in s tem povzročajo potrebo po skladiščenju. V posebnem poglavju bomo podrobneje predstavili tudi temeljne skladiščne procese, katerih organiziranost pomembno vpliva na uspešnost skladiščnega poslovanja in na poslovne rezultate celotnega podjetja. V praktičnem delu diplomske naloge bomo najprej predstavili skladiščne procese v podjetju Merkur, d.d., v nadaljevanju pa bomo naredili podrobno analizo procesa komisioniranja na elektro oddelku. Predstavili bomo probleme ter predloge za odpravo le-teh.
Ključne besede: skladiščenje, skladiščni procesi, komisioniranje
Objavljeno: 28.08.2009; Ogledov: 3076; Prenosov: 560
.pdf Celotno besedilo (9,29 MB)

7.
LOGISTIČNI PROCESI V SKLADIŠČNO-DISTRIBUCIJSKEM CENTRU PETROL SKLADIŠČENJE D.O.O.
David Voda, 2009, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi je na kratko predstavljena »logistična podpora« delovanju skladiščno distribucijskega centra. To pomeni, da mora biti usklajen pretok informacij in blaga — od nabave blaga pri dobavitelju, preko prevzema, skladiščenja ter izdaje blaga, pa do oskrbe kupcev. V diplomski nalogi se bolj podrobno ukvarjam s »srednjim« delom te logistične poti — prevzem, skladiščenje in izdaja blaga. To so vse funkcije, ki se neposredno odvijajo v samem območju SDC-ja. Ves ta sistem ne sme biti v nobenem trenutku zaprt za informacije, ker se v vsakem trenutku lahko pojavijo novi kupci, oz. njihova nova mesta dostave blaga, ki pa se tudi menja iz dneva v dan (opustitve programov, novo blago). Vse to zahteva učinkovito logistično podporo, tako da lahko v vsakem trenutku vsak udeleženec v tej logistični verigi pravilno ukrepa.
Ključne besede: skladišče, skladiščenje, skladiščno distribucijski center, funkcije skladišč, komisioniranje, prevzem, odprema, informacijska podpora, kontrola
Objavljeno: 05.07.2010; Ogledov: 3162; Prenosov: 481
.pdf Celotno besedilo (705,36 KB)

8.
Predlog prenove skladiščnih procesov v podjetju Store d.o.o. : diplomsko delo
Mateja Kavšek, 2010, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi bomo najprej predstavili teoretične osnove s področja logistike, skladiščenja ter skladiščnih procesov, nato pa se bomo v drugem poglavju osredotočili na predstavitev skladiščne tehnologije. Navedli bomo najpomembnejše in najpogostejše nove tehnologije, ki jih uporabljajo v skladiščih. V praktičnem delu pa se bomo osredotočili na predstavitev podjetja Store d.o.o. V tretjem poglavju bomo prikazali dejansko stanje, oziroma obstoječe stanje v skladišču Store d.o.o. Tu bomo grafično in pisno analizirali dejanski potek skladiščnih procesov. Na podlagi analize bomo v četrtem poglavju predstavili, kako bi skladišče delovalo z uvedeno novo tehnologijo ter na kakšen način lahko podjetje z vpeljavo tehnologij zmanjša stroške in porabo časa ter poveča svojo uspešnost in si s tem zagotovi tudi večjo konkurenčnost. Zaključili bomo z navedbo ocene uspešnosti rešitve problema, navedli pa bomo še, kakšne možnosti ima podjetje za nadaljnji razvoj.
Ključne besede: skladiščenje, komisioniranje, skladiščni procesi, skladiščna tehnologija
Objavljeno: 03.09.2010; Ogledov: 1719; Prenosov: 277
.pdf Celotno besedilo (2,94 MB)

9.
Logistična analiza skladiščnega poslovanja v podjetju Ad Vita, d.o.o. : diplomsko delo
Urška Šuster, 2010, diplomsko delo

Opis: Skladiščenje je pomembno področje vsakega trgovskega podjetja, saj si podjetje z zalogami zagotovi nemoteno poslovanje. Podjetje se tako srečuje s skladiščnimi procesi, katerih organiziranost pa ni vedno optimalna. V diplomskem delu je podrobneje predstavljeno skladiščno poslovanje podjetja AD Vita, d. o. o. Podjetje se ukvarja s prodajo na drobno preko telefona in preko spleta. Za potrebe prodaje ima podjetje v lasti manjše skladišče, kjer se vrši komisioniranje in odprema do kupcev. V skladišču se ne uporablja informacijske tehnologije, ki bi omogočala večji nadzor nad zalogami in bi pripomogla k zmanjšanju človeških napak. Prenova skladiščnih procesov v omenjenem podjetju temelji na predlogu uporabe tehnologije črtne kode. Predlagamo vpeljavo označevanja vseh izdelkov s črtno kodo in označevanje skladiščnih mest za lažje sledenje lokacije izdelkov.
Ključne besede: skladiščno poslovanje, komisioniranje, odprema, skladiščna tehnologija
Objavljeno: 29.11.2010; Ogledov: 2579; Prenosov: 245
.pdf Celotno besedilo (1,43 MB)

10.
Analiza učinkovitosti uvedbe hitrega točilnega agregata na bencinskem servisu : diplomsko delo univerzitetnega študija
Jurij Ambrožič, 2010, diplomsko delo/naloga

Opis: Hitrost in učinkovitost sta dva pojma, ki dobro opisujeta današnjo ekonomsko usmerjeno družbo. Povsod se pričakuje kakovostno, hitro in takojšnjo oskrbo ter postrežbo brez čakalnih vrst in zastojev. Vsako čakanje namreč povzroča dodatne stroške izgubljene priložnosti. Ozka grla, ki nastajajo zaradi povečanega pretoka blaga ali zaradi spremenjenih razmer, ki jih nismo predvideli, so lahko precejšen strošek za podjetje. Tudi na bencinskih servisih se pojavljajo ozka grla in posledično čakalne vrste, ki so še posebej izrazite v sezonskih konicah, ko je veliko prometa na cestah. Če želimo stroškovno preživeti v konkurenčnih časih, je nujno opraviti analizo poslovanja in ugotoviti ter odpraviti ozka grla, ki onemogočajo nemoten pretok blaga, ljudi in informacij. Namen diplomske naloge je analizirati in poiskati problematiko zastojev oskrbe z gorivom na Petrolovem bencinskem servisu Škocjan predvsem s stališča povečanja pretočnosti bencinskega servisa ter predlagati rešitve, ki bi pripomogle k izboljšanju trenutne situacije. Na ta način pa tudi povečati ugled servisa pri kupcih in z morebitno uvedbo predlaganih rešitev pridobiti tudi kakšnega novega kupca.
Ključne besede: bencinski servis, skladišče, materialni tok, komisioniranje blaga
Objavljeno: 05.05.2011; Ogledov: 1527; Prenosov: 112
.pdf Celotno besedilo (705,21 KB)

Iskanje izvedeno v 0.26 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici