| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 4 / 4
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Uvedba kontrole dostopa v športni dvorani Planina
Uroš Vidic, 2020, diplomsko delo

Opis: Športna dvorana Planina je na področju vrat ter ključavnic še v enakem stanju kot v času izgradnje. Vsa vrata so stara, lesena, z vgrajenimi mehanskimi ključavnicami in vsa odpira generalni ključ. V zaključni nalogi se bomo zaradi zastarelosti tehnologije in predvsem zaradi posebnih razlogov ter problemov, ki jih bomo omenili v nadaljnjih poglavjih, posvetili tehnologiji kontrole dostopa. Pogledali si bomo teoretične značilnosti delovanja tehnologije, izbirali med različnimi vrstami, ki jih je moč najti na trgu, predstavili sestavne dele ter komponente takega sistema ter povezanost med njimi ter si pogledali ponudnike, ki so trenutno vodilni na slovenskem trgu. Primerjali bomo njihovo ponudbo ter na podlagi teh podatkov izbirali ponudnika, ki bo primeren za uvedbo ustrezne kontrole dostopa v naši športni dvorani.
Ključne besede: kontrola dostopa, RFID, ključavnica, športna dvorana
Objavljeno: 15.06.2020; Ogledov: 244; Prenosov: 35
.pdf Celotno besedilo (3,97 MB)

2.
Glasovna ključavnica na platformi Raspberry Pi
Nejc Pušnik, 2017, magistrsko delo

Opis: V magistrskem delu smo izdelali glasovno ključavnico na platformi Raspberry Pi. V programskem jeziku Java smo izdelali program, ki s pomočjo mikrofona zajema zvočni signal in iz njega izlušči koeficiente melodičnega kepstruma. Nato smo na podlagi razdalje, izračunane z algoritmom dinamičnega časovnega prileganja, med seboj primerjali in klasificirali posnetke izgovorjave 49 slovenskih besed sedmih različnih oseb. Analizirali smo vpliv števila koeficientov melodičnega kepstruma, dolžine izgovorjene besede, števila samoglasnikov v izgovorjeni besedi, spola govorcev in šuma. Pri posnetkih z razmerjem signal–šum 25 dB je najmanjša dobljena napaka razpoznave znašala 9,45 %, pri posnetkih z razmerjem signal–šum 15 dB pa približno 26,97 %.
Ključne besede: Glasovna ključavnica, Raspberry Pi, dinamično časovno prileganje, koeficienti melodičnega kepstruma.
Objavljeno: 17.10.2017; Ogledov: 884; Prenosov: 84
.pdf Celotno besedilo (4,01 MB)

3.
KRITIČNA ANALIZA REŠITEV ZA PAMETNE HIŠE
Blaž Kastelic, 2016, diplomsko delo/naloga

Opis: Diplomsko delo obravnava kritično analizo za rešitve pametnih hiš, ki so trenutno zelo rastoča gospodarska panoga. Prihodnost je v naših rokah in potrebno je narediti korak k implementaciji informacijske tehnologije v hiše in s tem zagotoviti varnost, udobje in manjše stroške. Cilj diplomske naloge je narediti kritično analizo za razvoj pametnih hiš in podati primerne rešitve na podlagi prebrane literature in pridobljenega znanja v času študija. V ta namen smo pridobili informacije o razpoložljivi strojni opremi na tržišču in jih oplemenitili s cenovnimi vrednostmi. Glavnina strojne opreme izhaja iz tujine, saj v Sloveniji to področje še ni dobro razvito. Omenjeno dejstvo predstavlja tržno nišo v Sloveniji, hkrati pa bi realizacija projekta, vezanega na pametno zapestnico, bila edinstvena poslovna priložnost tudi v svetu. V nadaljevanju je opredeljen problem, s katerimi se srečujemo v našem vsakdanjiku, ter podamo primerno rešitev s pomočjo zapestnice oziroma telefona kot tudi predstavimo področja, ki bi imela veliko koristi z uvedbo nove tehnologije.
Ključne besede: pametna hiša, pametna ključavnica, pametna zapestnica, mikrokrmilnik Arduino
Objavljeno: 10.10.2016; Ogledov: 731; Prenosov: 135
.pdf Celotno besedilo (1,10 MB)

4.
RAZVOJ DALJINSKO VODENE KLJUČAVNICE DVOKOLESA
Aljaž Klasinc, 2011, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je prikazan razvoj daljinsko vodene ključavnice dvokolesa. Opisani so posamezni postopki, ki so bili uporabljeni. Podrobno sem se posvetil začetnim fazam razvoja. Uporabljal sem metode generiranja idej, ki so tudi opisane v teoretskem delu diplomskega dela. Nato sem te ideje ocenil ter vstavil v morfološko matriko. V diplomskem delu, sem na koncu podal štiri variantne rešitve in s pomočjo ocene tehnične in ekonomske vrednosti izbral najboljšo.
Ključne besede: razvoj izdelkov, konstruiranje, ključavnica, daljinsko vodenje, viharjenje možganov, metoda 635
Objavljeno: 12.10.2011; Ogledov: 1960; Prenosov: 135
.pdf Celotno besedilo (3,00 MB)

Iskanje izvedeno v 0.12 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici