| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 5 / 5
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Informativni paviljon z manjšim lokalom nasproti občinske stavbe v Celju
Nuša Korošak, 2015, delo diplomskega projekta/projektno delo

Opis: V projektni nalogi je izdelana arhitekturna rešitev informativnega paviljona, v katerega so vključeni prostori manjšega lokala, mobilnih kioskov in manjši večnamenski prostor. Lokacija se nahaja nasproti občinske stavbe v starem mestnem jedru Celja. Prvi, teoretični del, na kratko opisuje zgodovino in razvoj Celja, družbenokulturne danosti mesta in Celje v današnjem času s poudarkom na problematiki mestnega jedra. V drugem, aplikativnem delu, je natančno analizirana anketa in opravljena je analiza obstoječega stanja ter okoliških objektov. Na podlagi predhodnih analiz je predstavljena arhitekturna rešitev informativnega paviljona s spremljevalnimi programi in urbanistično urejeno okolico.
Ključne besede: arhitektura, paviljon, mobilni kiosk, manjši lokal, staro mestno jedro, problematika mestnega jedra, Celje
Objavljeno v DKUM: 14.08.2015; Ogledov: 2178; Prenosov: 390
.pdf Celotno besedilo (38,92 MB)

2.
IMPLEMENTACIJA MULTIMEDIJSKEGA TERMINALA NA FOV
Andrej Ažman, 2011, diplomsko delo

Opis: Z diplomskim delom smo implementirali tehnološko rešitev Infomat, to je touch screen monitor z aplikacijo, s katero smo izpopolnili in dopolnili obstoječi informacijski sistem na FOV z uporabo drugačne oz. dodatne tehnologije. Študenti in profesorji FOV imajo informacijski sistem, ki je enostaven in ima odgovore na veliko koristnih vprašanj. Z vpeljavo drugačne tehnologije smo uporabnikom omogočili, da dobijo informacije tudi tisti, ki nimajo lastnega računalnika, ter uporabnikom omogočili dostopnost do potrebnih informacij vsem v delovnem času fakultete. Novi multimedijski sistem smo poimenovali Multimedis. Ta omogoča zmanjšanje porabe dragocenega časa in skrajšanje procesov iskanja informacij, z njim povečamo zadovoljstvo vseh uporabnikov (tudi tistih, ki nimajo lastnega računalnika), saj zagotavlja uporabo različnih vrst informacij. To so informacije v zvezi s procesom študija na FOV, informacije v zvezi z zelo pomembnimi dodatnimi dejavnostmi ob študiju (delo študentov) in informacije v zvezi z dogajanjem v turizmu, kulturi ter drugih panogah. Informacije so dostopne vsem uporabnikom v delovnem času FOV.
Ključne besede: informacijski kiosk, infokiosk, touch screen kiosk, informacijski terminal na dotik Infomat, Multimedis – multimedijski informacijski sistem FOV
Objavljeno v DKUM: 16.08.2011; Ogledov: 1892; Prenosov: 133
.pdf Celotno besedilo (5,76 MB)

3.
KONCEPTUALNI VIDIKI PROJEKTA FAST ART KIOSQUE
Nika Dimc, 2010, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo Konceptualni vidiki projekta Fast Art Kiosque je zastavljeno tako, da obravnava teoretično ozadje izvajanja mladinske iniciative z nazivom Fast Art Kiosque, ki je bila v občini Slovenske Konjice realizirana v letih 2007, 2008 in 2009. Vsem tistim, še posebej pa mladinskim delavcem, ki se bodo v prihodnosti odločili izvesti podoben projekt lahko služi kot priročnik, saj je v njem omenjena tako praktična plat projekta opisana v fazah kot teoretični okviri v katere ga lahko uvrstimo. Poleg umetnostnozgodovinskih in estetskih vidikov velja posebej izpostaviti sociološko plat diplomskega dela, ki obravnava dolgoročne vplive na prebivalce mesta in življenjski utrip. Pri raziskovanju umetnostnozgodovinskega in estetskega vidika so bile uporabljene: deskriptivna, komparativna, metoda klasifikacije in metoda abstrakcije in konkretizacije, v proučevanju sociološke plati projekta pa metoda analize in sinteze.
Ključne besede: mladinska kultura, galerijski prostor, kiosk K67, javni prostor, aktivizem
Objavljeno v DKUM: 07.07.2010; Ogledov: 2724; Prenosov: 247
.pdf Celotno besedilo (29,48 MB)

4.
5.
Iskanje izvedeno v 1.14 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici