| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 14
Na začetekNa prejšnjo stran12Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
Analitične in senzorične lastnosti ekološko pridelanih kultivarjev paradižnika (Lycopersicum esculentum L.)
Silvija Lang, 2011, diplomsko delo

Opis: V diplomsko raziskavo je bilo vključenih sedem različnih kultivarjev paradižnika: 'Rdeča češnja', 'White Beauty', 'Green Zebra', 'Optima F1', 'Hellfrucht', 'Yellow Submarine' in 'Zuckertraube', ki so bili v letu 2009 ekološko pridelani v kolekciji na poskusnem polju Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede. Izvrednotena je bila masa, barva in trdota plodov ter vsebnost sladkorja. V plodovih je bila analizirana vsebnost karotenoidov in nekaterih fenolnih kislin. Ocenjevalci so lastnosti paradižnika  videz (barva, oblika); konsistenca (čvrstost, sočnost); okus (kislost, sladkost) in skupni vtis (celovita jedilna kakovost in sprejemljivost paradižnika) ocenjevali na 10 cm premici. Kultivar je statistično značilno vplival na vse parametre, merjene na plodovih, ter na vsebnost karotenoidov in fenolnih kislin. Po pričakovanjih so največ likopena vsebovali rdeče obarvani plodovi kultivarjev 'Rdeča češnja', 'Optima F1' in 'Hellfrucht'. Pri ocenah senzorike so po nekaterih lastnostih (barva, oblika in sočnost) bili značilno više ocenjeni kultivarji rdeče barve, glede na rezultate pri skupnem vtisu pa sta se izkazala kot najbolj všečna kultivarja 'Hellfrucht' in 'Green Zebra'.
Ključne besede: paradižnik, kutivar, ekološko kmetijstvo, kemijska analiza, senzorične lastnosti
Objavljeno: 13.10.2011; Ogledov: 2097; Prenosov: 205
.pdf Celotno besedilo (1,05 MB)

4.
5.
6.
7.
8.
KEMIJSKA TERMINOLOGIJA V OSNOVNOŠOLSKIH IN SREDNJEŠOLSKIH PROGRAMIH
Tadeja Vinko, 2013, diplomsko delo

Opis: Izhajajoč iz učnih načrtov, katalogov znanj in učbenikov programov osnovnega in srednjega izobraževanja, je bila opravljena analiza kemijskih têrminov z namenom proučiti razvoj le-teh, kakor tudi ugotoviti pomen in izvor têrminov ter obseg in kakovost učne vsebine v daljšem, (stoletnem) časovnem obdobju. Z vidika teoretske in empirične terminološke analize bodo predstavljeni in pojasnjeni analizni izsledki, ki vključujejo nabor in opredelitev ter pomen kemijskih têrminov, kakor jih je najti v slovarjih, leksikonih, različnih strokovnih gradivih in spletnih straneh.
Ključne besede: Tehniška oz. kemijska terminologija, kemijska terminološka analiza, osnovno- in srednješolsko kemijsko izobraževanje, didaktična gradiva.
Objavljeno: 14.05.2013; Ogledov: 958; Prenosov: 148
.pdf Celotno besedilo (2,11 MB)

9.
Sinteza procesov
Majda Krajnc, 2015, drugo učno gradivo

Ključne besede: kemijska procesna tehnika, kemijsko inženirstvo, postopki, sinteza procesov, analiza procesov, učbeniki
Objavljeno: 10.03.2015; Ogledov: 872; Prenosov: 43
.pdf Celotno besedilo (10,14 MB)

10.
Sinteza procesov
Majda Krajnc, 2015, drugo učno gradivo

Ključne besede: kemijska procesna tehnika, kemijsko inženirstvo, postopki, sinteza procesov, analiza procesov, učbeniki, rešene naloge
Objavljeno: 10.03.2015; Ogledov: 818; Prenosov: 44
.pdf Celotno besedilo (3,46 MB)

Iskanje izvedeno v 0.24 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici