| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 6 / 6
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Prenova dvorišča in prostorov na Gosposki ulici 11
Maša Nedog, 2018, delo diplomskega projekta/projektno delo

Opis: Naloga obravnava prenovo prostorov in dvorišče objekta na Gosposki ulici 11, ki se nahaja v starem mestnem jedru Maribora. Cilj dela je pripraviti predlog za oživitev zapuščenih prostorov in dvorišča in s tem tudi nekdaj najbolj živahne ulice v mestu - Gosposke ulice. Programsko objekt obsega tri sklope: kavarno, ustvarjalnico – večnamenski prostor kreative ter dvorišče kot skupen povezovalni prostor, na katerem bi se organizirali različni dogodki; delavnice, kulturni in športni dogodki. Izdelani so načrti zasnove interierja in izbira pohištva, materialov, osvetlitve ...
Ključne besede: arhitektura, prenova, Gosposka ulica, Maribor, kavarna, ustvarjalnica
Objavljeno: 27.08.2018; Ogledov: 464; Prenosov: 84
.pdf Celotno besedilo (89,91 MB)

2.
ARHITEKTURNO URBANISTIČNA ZASNOVA AVTOBUSNE POSTAJE SLOVENJ GRADEC
Grega Pečolar, 2017, delo diplomskega projekta/projektno delo

Opis: Projektna naloga predstavlja arhitekturno rešitev novo zasnovane avtobusne postaje v Slovenj Gradcu, ki je programsko razčlenjena na tri dele. Prvi – teoretični del se nanaša predvsem na lokacijo in problematiko obstoječega stanja. V nalogi so podani tudi referenčni primeri za primerjavo, ter izhodišča za zasnovo nove avtobusne postaje. V drugem delu projektnega dela se teoretični del prikaže s pomočjo načrtov, ter programskih shem.
Ključne besede: arhitektura, urbanizem, avtobusna postaja, kavarna, restavracija, pisarna, Slovenj Gradec, jeklena konstrukcija
Objavljeno: 29.08.2017; Ogledov: 910; Prenosov: 106
.pdf Celotno besedilo (59,86 MB)

3.
Slovenski ornament v interierju - Zasnova kavarne ob Slovenskem ljudskem gledališču Celje
Ana Žugelj, 2016, diplomsko delo

Opis: Predmet raziskave diplomskega dela je obravnava slovenskega ornamenta, njegova pojavnost v oblikovanju in aplikacija v prostoru. Z analizo obstoječega stanja in z željo po ustrezni uporabi ornamenta v prostoru je predstavljena idejna zasnova kavarne ob Slovenskem ljudskem gledališču Celje. Gledališka in dekorativna umetnost tako soustvarita ambient nove mestne kavarne.
Ključne besede: interier, slovenski ornament, notranje oblikovanje, grafična podoba, kavarna
Objavljeno: 26.09.2016; Ogledov: 883; Prenosov: 143
.pdf Celotno besedilo (47,79 MB)

4.
ZASNOVA KAVARNE V MESTNEM SREDIŠČU
Nataša Raškovič, 2013, diplomsko delo

Opis: Kavarne že več stoletij oblikujejo navade in kulture mest po svetu. Žal je pri nas vedno manj pravih, mestnih kavarn, ki bi ob dobri kavi in sladici znale ponuditi tudi ambient in vzdušje. V diplomskem delu smo se ukvarjali s tem, kako v starem mestnem jedru postaviti sodobno pravo kavarno, ki bi s svojim izgledom zaključila vogal Slovenske in Gledališke ulice. Na podlagi analize lokacije smo postavili večnamenski objekt, v njegovo pritličje pa umestili funkcionalen tloris kavarne s pravim izborom barv in materialov, ki tvorijo ambient kavarne. Izgled interierja smo na koncu predstavili še s 3D vizualizacijo.
Ključne besede: vizualizacija, arhitektura, kavarna, mesto, interier, urbanizem
Objavljeno: 27.09.2013; Ogledov: 1113; Prenosov: 188
.pdf Celotno besedilo (5,59 MB)

5.
ZASNOVA INTERIERJA ZA BARSKI TIP LOKALA
Josipa Horvatek, 2012, diplomsko delo

Opis: Predmet raziskave diplomskega dela je oblikovanje barskega prostora osredoto!eno na funkcionalnost in udobje prostora. Zraven tega smo vklju!ili upodobitev logotipa in celotne grafi!ne podobe kavarne. Izbira materialov in barvnih kombinacij dopolnjuje celovito idejo udobnega prostora. Sodoben dizajn lokacije doda moderen pridih, vendar kon!no modernizacijo kavarne dose"emo z integriranjem sodobne tehnologije, kot so tabli!ni ra!unalniki, katere uporabljamo kot glavni vmesnik za naro!anje, virtualni !asopis ter internetni brskalnik.
Ključne besede: oblikovanje barskega prostora, kavarna, interier, vizualizacija, tablični računalniki
Objavljeno: 28.09.2012; Ogledov: 1463; Prenosov: 168
.pdf Celotno besedilo (4,89 MB)

6.
RISBE S KAVO, OD MIRSADA BEGIĆA DO LASTNIH DEL
Andrej Mratinković, 2010, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo z naslovom Risbe s kavo, Od Mirsada Begića do lastnih del je plod občudovanja in velikega zanimanja za likovna dela umetnika Mirsada Begića, večletnega samostojnega raziskovanja njegovih del, raziskovanja kave v zgodovini in njene vloge v družbi ter mojega praktičnega likovnega ustvarjanja s kavo. Namen raziskovanja in pisanja teoretične obravnave Begićevih risb s kavo je bil predvsem v bolj poglobljenem razumevanju njegovih za opazovalca likovno izredno zanimivih, bogatih, nenavadnih in skrivnostnih umetniških del, ki jih prežema nekakšen duh spoštovanja do visokih starodavnih kultur, nekakšne daljne preteklosti in mističnosti, ki nas spominjajo na svet, na katerega smo že davno pozabili. Iz obsežnega opusa umetnikovih likovnih del so v diplomskem delu izpostavljene prav njegove risbe s kavo, z namenom analize njihovega tehničnega, motivnega in simbolnega ozadja. Predvsem razkritje in razumevanje tehnike likovnega ustvarjanja s kavo umetnika Mirsada Begiča je bilo predpogoj za nastanek lastnih likovnih del, kavnih slik, ki so predstavljena v zadnjem poglavju. Poleg obravnave kave kot likovnega medija pa je bilo na samem začetku potrebno tudi raziskati izvor termina, snovi in zgodovinsko-družbeno ozadje kave v njeni primarni funkciji kot pijači.
Ključne besede: kava, kavarna, obred, risbe, Bosna, Egipt, pogreb, kavne slike
Objavljeno: 24.01.2011; Ogledov: 2466; Prenosov: 167
.pdf Celotno besedilo (7,37 MB)

Iskanje izvedeno v 0.19 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici