| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 13
Na začetekNa prejšnjo stran12Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
4.
5.
6.
IZGRADNJA FEKALNE KANALIZACIJE NA OBMOČJU SPODNJE POLSKAVE
Simona Kučiš, 2010, diplomsko delo

Opis: Gradbeništvo se čedalje bolj razvija, kar posledično pomeni, da se je potrebno prilagajati trgu in razvijati proizvode, ki so v danih razmerah aktualni. Proizvajalci gradbenih proizvodov in storitev se zavedajo, da le razvoj lastnih proizvodov omogoča konkurenčnost na trgu, saj z znanjem in izkušnjami razvijajo proizvode za katere vidijo uporabo v prihodnosti. Tako je podjetje Nivo, d. d., iz Celja razvilo montažne škatlaste elemente, ki jih uporabljajo za izgradnjo črpališč in propustov. Prav zato smo se odločili predstaviti način izgradnje črpališč z AB elementi, hkrati pa smo izdelali finančno analizo za vgrajevanje črpališč različnih materialnih karakteristik. Osrednje področje raziskave je predstavitev postopkov vgradnje kanalizacijskih cevi. Glede na to, da smo na primeru izgradnje primarnega kanalizacijskega sistema Spodnja Polskava uporabljali cev Terakan, smo se odločila predstaviti vse postopke za varno in pravilno izgradnjo kanalizacije. Zavedati se moramo, da je seznanitev z navodili pred pričetkom dela potrebna, saj le tako lahko preprečimo morebitne napake pri izvedbi. Prav tako je podana finančna analiza za vgrajevanje različnih tipov cevi. S tem pa potrjujem, da je bila izbira cevi Terakan pravilna, tako s časovnega kot tudi s finančnega vidika.
Ključne besede: kanalizacijski sistemi, kanalizacijska mreža, vgrajevanje cevovoda, AB montažno črpališče, nizke zgradbe, normativna analiza
Objavljeno: 06.12.2010; Ogledov: 2566; Prenosov: 460
.pdf Celotno besedilo (10,18 MB)

7.
ZGODOVINA KANALIZACIJE
Ranko Drljača, 2011, diplomsko delo

Opis: Ljudje so zmeraj čutili potrebo po odvajanju odplak iz svoje neposredne okolice, z izjemo srednjega veka. Zato so razni narodi skozi zgodovino iskali načine kako bi odvajali odplake. Vse skupaj se je začelo v starodavnih civilizacijah Mezopotamije in nadaljevalo naprej skozi zgodovino. V današnjem času si življenja brez kanalizacijskih omrežij skoraj ne predstavljamo več in so del našega modernega življenja. Diplomsko delo prikazuje splošni opis kanalizacije, začetek in razvoj kanalizacije skozi zgodovino ter razvoj kanalizacije v mestu Celje.
Ključne besede: kanalizacijski sistemi, rimska kanalizacija, kanalizacijske cevi, prečrpavanje kanalizacije, kanalizacija v mestu Celje
Objavljeno: 10.01.2011; Ogledov: 4101; Prenosov: 598
.pdf Celotno besedilo (3,95 MB)

8.
ČIŠČENJE PITNE IN ODPADNE VODE V ŠALEŠKI DOLINI
Mario Stojaković, 2013, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo prikazali delovanje čistilne naprave Grmov vrh in delovanje Centralne čistilne naprave Šaleške doline; spoznali smo, kako se prebivalci Šaleške doline oskrbujejo s pitno vodo. Prikazani sta tudi rekonstrukcija kanalizacijskega in vodooskrbnega sistema v Šaleški dolini ter njune širše koristi za dolino.
Ključne besede: oskrba s pitno vodo, čiščenje odpadnih voda, kanalizacijski sistemi, čista pitna voda
Objavljeno: 14.08.2013; Ogledov: 1276; Prenosov: 283
.pdf Celotno besedilo (5,69 MB)

9.
IDEJNA REŠITEV ODVAJANJA IN ČIŠČENJA KOMUNALNE ODPADNE VODE V NASELJU ŠKOFJA RIŽA V OBČINI TRBOVLJE
Gašper Princ, 2013, diplomsko delo

Opis: Naša potreba po čisti naravi, nas žene v čedalje bolj premišljeno ravnanje z odpadki. Odpadna voda je eden največjih onesnaževalcev okolja, zato nam vest in zakonodaja narekujeta, da odpadno vodo pred izlivom v naravo očistimo. V ta namen sem se odločil, da za majhno vasico v zasavskem hribovju poiščem najprimernejšo rešitev odvajanja in čiščenja komunalne odpadne vode. V diplomskem delu sem preučil in stroškovno ovrednotil dva načina odvajanja in čiščenja komunalne odpadne vode in sicer, izgradnjo kanalizacijskega omrežja in čiščenje komunalne odpadne vode na skupni čistilni napravi ter opremljanje objektov z individualnimi malimi komunalnimi čistilnimi napravami. Oba načina sem stroškovno ocenil ter jih primerjal.
Ključne besede: čiščenje odpadne vode, kanalizacija, kanalizacijski sistemi, nizke zgradbe, mala čistilna naprava, stroškovna ocena
Objavljeno: 22.08.2013; Ogledov: 1239; Prenosov: 151
.pdf Celotno besedilo (6,87 MB)

10.
IZGRADNJA KANALIZACIJE NA OBMOČJU POSLOVNO STANOVANJSKEGA OBJEKTA GORICA V VELENJU
Jernej Kuhar, 2015, diplomsko delo

Opis: Kanalizacijski sistemi so medsebojno funkcionalno povezane naprave in objekti, ki so namenjeni za odvajanje in čiščenje odpadnih voda uporabnikov. Projektirani in zgrajeni morajo biti tako, da zagotavljajo optimalen odvod odpadne in padavinske vode ob minimalnih stroških izgradnje, vzdrževanja in obratovanja. V diplomskem delu smo opisali kanalizacijski sistem v Mestni občini Velenje in prikazali postopek izgradnje ločenega sistema kanalizacije Poslovno-stanovanjskega objekta Gorica.
Ključne besede: gradbeništvo, kanalizacija, kanalizacijski sistemi, izgradnja kanalizacije
Objavljeno: 22.07.2015; Ogledov: 965; Prenosov: 149
.pdf Celotno besedilo (2,98 MB)

Iskanje izvedeno v 0.15 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici