| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 24
Na začetekNa prejšnjo stran123Na naslednjo stranNa konec
1.
SPLETNI INFORMACIJSKI SISTEM ZA ZOBOZDRAVSTVENE ORDINACIJE
Denis Fajertag, 2010, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi smo predstavili zahteve za vodenje in delovanje zobozdravstvenih ordinacij. Pri izdelavi diplomske naloge smo uporabili označevalni jezik XHTML v povezavi s stilskimi predlogami CSS, programski jezik PHP, skriptni jezik JavaScript, knjižnico jQuery, tehnologijo AJAX in podatkovno bazo MySQL. Vse te tehnologije smo tudi predstavili in ponazorili s konkretnimi primeri. Po predstavitvi uporabljenih tehnologij smo predstavili še avtorizacijo uporabnikov v spletnem sistemu ter vključevanje modulov v spletni sistem glede na uporabniški nivo posameznega uporabnika. Kot logično nadaljevanje sledi še predstavitev posameznih modulov, kjer smo opisali njihove zahteve, način delovanja in uporabe ter njihovo realizacijo.
Ključne besede: zobozdravstvene ordinacije, spletni sistem, XHTML, CSS, PHP5, MySQL, JavaScript, AJAX, jQuery
Objavljeno: 14.12.2010; Ogledov: 2331; Prenosov: 202
.pdf Celotno besedilo (3,69 MB)

2.
JAVASCRIPT OGRODJE JQUERY
Jani Lemajič, 2010, diplomsko delo/naloga

Opis: V diplomskem delu se spoznavamo z JavaScript ogrodjem jQuery in njegovo uporabo. Podanih je nekaj primerov uporabe ogrodja jQuery v praksi tako pri izdelavi spletnih aplikacij, kot pri oblikovanju izgleda spletne strani. Opisane so tudi ostale tehnologije, ki so povezane z izdelavo spletnih aplikacij z ogrodjem jQuery. Izdelali smo primerjavo ogrodja jQuery s podobnim JavaScript ogrodjem MooTools, ter poiskali njune prednosti in slabosti.
Ključne besede: spletne aplikacije, JavaScript ogrodje, jQuery
Objavljeno: 06.04.2011; Ogledov: 2229; Prenosov: 270
.pdf Celotno besedilo (1,18 MB)

3.
UPRAVITELJ OGRODJA SPLETNEGA PORTALA Z UPORABO JQUERY IN JQUERY UI
Denis Molan, 2011, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu bomo na začetku predstavili JS (JavaScript) ogrodja, ki omogočajo spletnim razvijalcem enostavno in hitro izvedbo interaktivnih in obogatenih spletnih aplikacij za končnega uporabnika. Le-ta bomo predstavili na splošno, in sicer njihove prednosti ter slabosti. Z osvojenimi osnovami se bomo kasneje globlje osredotočili na jQuery in jQuery UI JS ogrodji, ki sta trenutno največ v uporabi in poznani na samem World Wide Webu (WWW). Za vsako bomo spoznali, kaj nam omogoča, in slednje prikazali s praktičnimi primeri uporabe. Za zaključek bomo uporabili celotno osvojeno znanje pri sami izvedbi jQuery vtičnika »Upravitelj ogrodja spletnega portala«, kateri glavni knjižnici bodo jQuery in jQuery UI. Pri tem bomo morali paziti, katere sestavne dele knjižnic bomo uporabili, ter na samo končno strukturo. Izdelani vtičnik bo omogočal razvijalcem svetovnega spleta kompatibilno integracijo v različne spletne sisteme, za kar bodo morali izvesti novi modul ter enostavno in interaktivno manipulacijo nad ogrodjem spletnega portala za samega končnega uporabnika.
Ključne besede: javascript ogrodja, jQuery, jQuery UI, jQuery vtičnik
Objavljeno: 13.09.2011; Ogledov: 1759; Prenosov: 138
.pdf Celotno besedilo (1,78 MB)

4.
RAZVOJ MOBILNIH SPLETNIH APLIKACIJ Z UPORABO OGRODJA JQUERY MOBILE
Uroš Berglez, 2011, diplomsko delo/naloga

Opis: Pametne mobilne naprave, kot so tablični računalniki in pametni telefoni, hitro postajajo del našega vsakdana. Zaradi velike raznolikosti proizvajalcev tako strojne, kot tudi programske opreme, se moramo razvijalci spletnih, predvsem pa mobilnih aplikacij pogosto odločati med različnimi programskimi okolji in orodji. Diplomsko delo obravnava nova programska ogrodja primerna za izgradnjo mobilnih spletnih aplikacij, ki temeljijo na novih spletnih tehnologijah. Skupni cilj teh tehnologij je podpreti čim širši spekter mobilnih naprav in s tem razbremeniti razvijalce programske opreme.
Ključne besede: jQuery, jQuery Mobile, JavaScript, mobilne aplikacije, spletne aplikacije
Objavljeno: 26.09.2011; Ogledov: 1725; Prenosov: 200
.pdf Celotno besedilo (1,98 MB)

5.
SPLETNI PORTAL ZA PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO
Vladimir Popovski, 2011, diplomsko delo/naloga

Opis: V diplomski nalogi smo predstavili spletni portal za prostovoljno gasilsko društvo. Portal je namenjen predstavitvi društva javnosti ter obiskovalcem spletnega portala ponuditi možnost, da prijavijo požar. Pri izdelavi diplomske naloge smo uporabili označevalni jezik (X)HTML, CSS predloge, programski jezik PHP, skriptni jezik JavaScript, knjižnico jQuery, tehnologijo AJAX v okviru knjižnice jQuery in MySQL podatkovno bazo.
Ključne besede: spletna stran, PHP, podatkovne baze, JavaScript, jQuery, internet
Objavljeno: 16.09.2011; Ogledov: 1579; Prenosov: 132
.pdf Celotno besedilo (2,33 MB)

6.
APLIKACIJA ZA NADZOR PROCESOV IN UPORABNIKOV Z OGRODJEM CODEIGNITER
Roman Šuster, 2012, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu predstavljamo CodeIgniter, PHP ogrodje za hitrejšo izdelavo spletnih aplikacij. Najprej opišemo okolje sistema GNU/Linux in spletni strežnik Apache. Nato opišemo skriptni jezik PHP, kjer predstavimo njegovo strukturo in sintakso. Razložimo še delovanje pomnilnika, virtualnega stroja in optimizatorja HipHop. Pri ogrodju CodeIgniter predstavimo arhitekturo MVC in značilnosti ogrodja. Temu sledi opis stilskih predlog CSS in JavaScript knjižnice jQuery. Nato izdelamo aplikacijo, ki nadzoruje procese in uporabnike, z možnostjo urejanja nastavitvene datoteke za storitev cron.
Ključne besede: računalniške arhitekture, PHP, CodeIgniter, linux, jQuery, MVC, cron
Objavljeno: 06.08.2012; Ogledov: 1411; Prenosov: 121
.pdf Celotno besedilo (3,28 MB)

7.
UPRAVLJANJE BREZŽIČNIH NAPRAV ANDROID S SPLETNIM BRSKALNIKOM
Jože Ružič, 2012, diplomsko delo

Opis: Cilj diplomskega dela je izdelava aplikacije za upravljanje brezžičnih naprav Android s spletnim brskalnikom. V prvem delu diplomskega dela predstavljamo platformo Android, razvoj aplikacij na tej platformi in uporabo. Sledi opis tehnologij HTML5 in protokola HTTP. V osrednjem delu naloge opisujemo razvoj aplikacije za brezžično upravljanje naprav Android s spletnim brskalnikom. Podrobneje opišemo uporabljena razvojna orodja, posamezne korake razvoja in poglavitne gradnike strežnika. Nazorno prikazujemo tudi možnosti uporabe izdelane aplikacije v praksi.
Ključne besede: platforma Android, spletni brskalnik, jQuery, strežnik HTTP, HTML5
Objavljeno: 26.11.2012; Ogledov: 1187; Prenosov: 93
.pdf Celotno besedilo (2,95 MB)

8.
UPORABA TEHNIK HTML5 IN CSS3 ZA INTEGRACIJO FACEBOOK API
Andreja Fajfar, 2012, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu predstavljamo označevalna jezika HTML5 in CSS3, njune novosti in podporo med brskalniki. Ob tem omenimo še skriptni jezik JQuery in JQuery User Interface, s pomočjo katerega dodamo spletnim stranem dinamični del obnašanja. Seznanimo se še z možnostmi integracije znanega Facebook vmesnika, imenovanega Facebook Graph, s pomočjo katerega lahko posegamo po najrazličnejših podatkih samega uporabnika. Pregledamo vse možne metode in načine pridobivanja pooblastil ter generiranja javnega žetona. Predstavljena je tudi aplikacija za podporo teoretičnemu delu diplomskega dela, na podlagi katere primerjamo še kompatibilnost med omenjenimi tehnikami, jeziki in standardi z izbranimi brskalniki.
Ključne besede: HTML5, CSS3, Facebook API, Facebook vmesnik, Facebook Graph, JQuery, JQuery UI, integracija Facebook vmesnika, integracija, Graph API
Objavljeno: 26.11.2012; Ogledov: 1170; Prenosov: 98
.pdf Celotno besedilo (2,68 MB)

9.
SISTEM ZA SPLETNO ARHIVIRANJE
Mitja Rogl, 2012, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi je predstavljena aplikacija, ki smo jo razvili v sklopu diplomskega dela. Spletna aplikacija je namenjena uporabnikom, ki želijo hraniti svoje osebne vsebine in imeti pregled nad njimi. Vsebina diplomske naloge obsega predstavitev primarnih tehnologij PHP in MySQL ter drugih podpornih tehnologij. Prav tako zajema opis aplikacije od analize zahtev, do predstavitev posameznih komponent aplikacije in predstavitve delovanja ter uporabe spletne aplikacije. Rezultat dela je spletna aplikacija, s katero lahko dodajamo različne vsebine. Aplikacija nam omogoča pregled statističnih podatkov, hitro iskanje in pregledovanje vsebin v arhivu.
Ključne besede: spletna aplikacija, PHP, MySQL, spletni arhiv, AJAX, JQuery, Javascript
Objavljeno: 16.11.2012; Ogledov: 985; Prenosov: 70
.pdf Celotno besedilo (1,92 MB)

10.
RAZVOJ SPLETNIH STRANI NA PLATFORMI MICROSOFT SHAREPOINT 2010
Jernej Zver, 2012, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo si ogledali osnove arhitekture platforme Microsoft SharePoint 2010. Dotaknili smo se osnovnih pojmov SharePointa, kot so zbirka mest, mesto, knižnica, seznam in pogledi. Pogledali smo si, kako se lotiti razvoja spletnih strani na platformi Microsoft SharePoint 2010 in podali praktične primere. Prav tako pa smo na platformi SharePoint 2010 postavili spletno stran Univerze v Mariboru in del le-te na praktičnem primeru predstavili.
Ključne besede: Microsoft SharePoint 2010, ASP.NET, jQuery, Zbirka mest, SharePoint Designer 2010, CAML, stran z matrico, spletna aplikacija
Objavljeno: 20.12.2012; Ogledov: 1321; Prenosov: 129
.pdf Celotno besedilo (16,20 MB)

Iskanje izvedeno v 0.19 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici