| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 20
Na začetekNa prejšnjo stran12Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
Etika v javni upravi : diplomsko delo
Tina Taljat, 2009, diplomsko delo

Ključne besede: javna uprava, etika, javni uslužbenci, diplomska dela
Objavljeno: 29.07.2009; Ogledov: 4869; Prenosov: 904
.pdf Celotno besedilo (328,57 KB)

3.
Karierne poti javnih uslužbencev v državni upravi : diplomsko delo
Nataša Zore Kos, 2009, diplomsko delo

Ključne besede: javna uprava, javni uslužbenci, karierni sistem, diplomske naloge
Objavljeno: 10.09.2009; Ogledov: 2607; Prenosov: 534
.pdf Celotno besedilo (915,84 KB)

4.
ZAPOSLOVANJE V LEKARNIŠTVU - PRIMER LEKARNE AJDOVŠČINA
Miha Furlan, 2010, diplomsko delo

Opis: Diplomska naloga vsebuje predstavitev zaposlovanja novih delavcev v lekarništvu, med zaposlenimi v tej dejavnosti, pa je celovito opisan farmacevtski poklic in njegov položaj na trgu dela. Pri tem smo orisali organizacijo (Lekarna Ajdovščina), zgodovino lekarništva, položaj javnih zavodov in javnih uslužbencev, sistemizacijo dela, pripravništvo, študij, obravnavali pa smo tudi probleme, težave in nevarnosti, s katerimi se srečujejo pri svojem delu. Za opravljanje poklica lekarniški farmacevt je zahtevana univerzitetna izobrazba iz področja farmacije, poleg strokovnega znanja je pomembno tudi delo s strankami in sposobnost dobre komunikacije. Izvedena je bila anketa, s katero smo merili stopnjo zadovoljstvo med zaposlenimi in pogoji za delo v organizaciji. Na osnovi rezultatov ankete smo preverili tri hipoteze. Rezultati so pokazali, da sta zadovoljstvo z delom in organizacijska kultura med zaposlenimi na visoki ravni, presenetljiv je tudi podatek o zadovoljstvu s plačami, ki običajno ne dosega tako visokih ocen.
Ključne besede: Lekarna, farmacevti, analiza delovnega mesta, javni uslužbenci, zaposlovanje kadrov.
Objavljeno: 08.04.2010; Ogledov: 1822; Prenosov: 284
.pdf Celotno besedilo (487,71 KB)

5.
PRAVICE DELAVCEV PRI ODPOVEDI POGODBE O ZAPOSLITVI V PRIMERJAVI Z JAVNIMI USLUŽBENCI
Valentina Dervarič, 2010, diplomsko delo

Opis: V času gospodarske krize se je število odpovedi pogodbe o zaposlitvi iz poslovnega razloga zelo povečalo in delavci so ostali brez zaposlitve in s tem večina brez glavnega vira dohodka, ki jim je omogočal preživljanje. Namen diplomske naloge je predstaviti pravice delavcev pri odpovedi pogodbe o zaposlitvi v primerjavi z javnimi uslužbenci. Predstavila sem pravice delavcev pri redni odpovedi pogodbe o zaposlitvi iz vseh odpovednih razlogov, ne samo iz poslovnega razloga, ki je trenutno najpogostejši razlog za odpoved pogodbe o zaposlitvi. V diplomski nalogi sem zajela tudi pravice delavcev pri izredni odpovedi pogodbe o zaposlitvi. Tako pri redni kot pri izredni odpovedi pogodbe o zaposlitvi sem posebej obravnavala pravice glede na to, če gre za odpoved s strani delodajalca ali s strani delavca. Glavna razlika med redno in izredno odpovedjo je v pravici do odpovednega roka, ki je pri izredni odpovedi pogodbe o zaposlitvi ni. V svoji diplomski nalogi sem navedla pravne vire, ki določajo pravice delavcev pri odpovedi pogodbe o zaposlitvi. Najpomembnejši nacionalni pravni vir je Zakon o delovnih razmerjih. Pomembne so tudi kolektivne pogodbe, ki lahko določajo ugodnejše določbe, kot zakoni. Predstavila sem razlike v pravicah javnih uslužbencev pri odpovedi pogodbe o zaposlitvi v primerjavi z delavci. Primerjalnopravno gledano v drugih državah članicah Evropske unije poznajo enake pravice, le po obsegu se razlikujejo. Izpostavila sem sodno prakso, ki ni formalni pravni vir, je pa sekundaren pravni vir, ki zagotavlja enotno uporabo formalnih virov.
Ključne besede: pravice delavcev pri odpovedi pogodbe o zaposlitvi, redna odpoved, izredna odpoved, odpravnina, odpovedni rok, kolektivna pogodba, javni uslužbenci, sodna praksa
Objavljeno: 09.03.2010; Ogledov: 5352; Prenosov: 660
.pdf Celotno besedilo (463,75 KB)

6.
MOBILNOST KADROV V JAVNI UPRAVI
Vesna Štular, 2010, diplomsko delo

Opis: Dinamika sprememb v družbenem okolju zahteva od vsake organizacije visoko stopnjo prilagodljivosti, sposobnosti pravočasnega odziva na spremembe, ki se pojavljajo v okolju in vplivajo na organizacijo. Doseganje ciljev organizacije je pogosto odvisno tudi od dejavnikov, kot je mobilnost zaposlenih. Namen diplomske naloge je ugotoviti, s katero obliko mobilnosti so se zaposleni na Davčnem uradu Kranj že srečali, s katero so se srečali nazadnje in katera oblika mobilnosti bi bila zanje najbolj sprejemljiva. Pomembne so tudi ugotovitve namena oz. razloga ter posledice in vpliva izpeljane mobilnosti, kot tudi zakonodaja, ki ureja področje mobilnosti. V teoretičnem delu diplomske naloge opisujemo pojem in vrste mobilnosti, katere tudi na kratko predstavimo, in sicer: • prerazporeditev ali horizontalna mobilnost; • vertikalna mobilnost; • delo na domu; • rotacija; • začasna premestitev; • delo v delovnih ali projektnih skupinah, procesnih timih; • fluktuacija¬¬ — sprememba delodajalca; • mobilnost kot posledica vstopa v Evropsko unijo; • mobilnost vodilnega osebja. Empirični del diplomske naloge zajema predstavitev nalog Davčne uprave Republike Slovenije na splošno in podrobno predstavitev in naloge Davčnega urada Kranj. V okviru tega obravnavamo mobilnost zaposlenih. Raziskava je pokazala, da je najbolj razširjena vertikalna oblika mobilnosti. Največji vpliv na mobilnost imajo finance in normativne spremembe, kjer ima politika velik posredni vpliv, pa naj gre za zakonske ali podzakonske akte, ki so navadno pravna podlaga za različne oblike mobilnosti. Dinamiko sprememb je narekovala tudi recesija, ki je pripomogla k temu, da se bodo nekatere vrste oziroma oblike mobilnosti izvajale zelo poredko, ali pa bodo zajele le določene zaposlene (vertikalna mobilnost se bo v bodoče izvajala le pri vodilnem osebju).
Ključne besede: mobilnost, javna uprava, javni uslužbenci
Objavljeno: 20.12.2010; Ogledov: 3145; Prenosov: 616
.pdf Celotno besedilo (1,45 MB)

7.
KARIERA USLUŽBENCA V JAVNI UPRAVI
Anja Pajer, 2010, diplomsko delo

Opis: Javna uprava je kompleksen poslovni sistem z jasnimi cilji: mora biti zakonita, politično nevtralna, profesionalna, odgovorna, usmerjena k uporabnikom, odprta, pregledna in učinkovita. Največje bogastvo vsakega poslovnega sistema so ljudje in tudi kakovost javne uprave je odvisna od njenih zaposlenih. Zato se v javni upravi razvijajo sodobni instrumenti upravljanja s kadrovskimi viri, kot so letni pogovor s sodelavcem, letno ocenjevanje in napredovanje javnih uslužbencev. Predmet diplomske naloge je teoretična opredelitev sistema javnih uslužbencev ter razvijanja njihove kariere. Pregled obstoječega stanja pa smo dopolnili še z anketo o zadovoljstvu zaposlenih, s katero smo skušali ugotoviti, kako zaposleni zaznavajo posamezne kadrovske dejavnike. Namen in hkrati cilj diplomskega dela je na podlagi teoretičnih izhodišč, spoznanj iz prakse in rezultatov ankete, izvedene v Upravni enoti Žalec, analizirati mnenje zaposlenih o letnih razgovorih, strinjanje z letno oceno in napredovanjem ter ugotovitev zadovoljstva zaposlenih.
Ključne besede: kariera, državna uprava, javni uslužbenci
Objavljeno: 12.01.2011; Ogledov: 2248; Prenosov: 316
.pdf Celotno besedilo (1,40 MB)

8.
Osebno zadovoljstvo javnih uslužbencev z delom : magistrsko delo
Borut Dolgan, 2011, magistrsko delo/naloga

Ključne besede: javni uslužbenci, zadovoljstvo, motivacija, stres, magistrska dela
Objavljeno: 04.05.2011; Ogledov: 2540; Prenosov: 278
.pdf Celotno besedilo (1,01 MB)

9.
10.
KADROVSKA FUNKCIJA NA UPRAVNEM SODIŠČU REPUBLIKE SLOVENIJE
Nataša Perme, 2011, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi smo predstavili teoretične razlage, ki obravnavajo kadrovsko funkcijo in delo s kadri. Predstavili smo tudi javne uslužbence, zaposlene ter opredelili razlike med uradniki in strokovno-tehničnimi javnimi uslužbenci ter uradniškimi in strokovno-tehničnimi delovnimi mesti. Prav tako smo opisali kadrovsko funkcijo na Upravnem sodišču. V nalogi smo tudi opisali kako potekajo letni pogovori, kateri so podlaga za ocenjevanje javnih uslužbencev ter tudi njihovo motiviranje za delo. Skratka predstavili smo ravnanje s človeškimi viri od prvega stika s sodiščem do zaposlitve in nadaljnjega uvajanja in izobraževanja. V diplomski nalogi smo naredili raziskavo zaposlovanja v času pred finančno krizo in v času finančne krize, s katero smo dobili odgovor na vprašanje: "ali se je v času finančne krize na sodišču zmanjšalo zaposlovanje."
Ključne besede: Kadrovska funkcija, Kadri, Upravno sodišče Republike Slovenije, Javni uslužbenci
Objavljeno: 07.11.2011; Ogledov: 1299; Prenosov: 89
.pdf Celotno besedilo (682,42 KB)

Iskanje izvedeno v 0.16 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici