| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 14
Na začetekNa prejšnjo stran12Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
4.
Vzdrževanje in varstvo cest : diplomsko delo visokošolskega študija
Franc Matjašec, 1998, diplomsko delo

Ključne besede: ceste, javne ceste, vzdrževanje cest, vzdrževalna dela
Objavljeno: 26.07.2007; Ogledov: 1911; Prenosov: 0

5.
6.
Cestne zapore : diplomsko delo univerzitetnega študijskega programa
Rok Presečnik, 2008, diplomsko delo

Ključne besede: cestni promet, javne ceste, cestne zapore, označevanje zapore ceste
Objavljeno: 13.01.2009; Ogledov: 2981; Prenosov: 424
.pdf Celotno besedilo (4,86 MB)

7.
8.
OBČINSKE JAVNE CESTE
Rok Berden, 2013, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi je opisana in predstavljena tematika s področja občinskih javnih cest in vprašanj v povezavi z njimi. Občinske javne ceste spadajo med javne ceste, ki so v lasti občine, in predstavljajo javno dobro. Med občinske ceste spadajo lokalne ceste, javne poti in občinske kolesarske poti. Upravljavec le teh je občinska uprava, ki je dolžna zanje skrbeti in jih v ta namen tudi primerno vzdrževati. Za vzdrževanje (kategoriziranih) občinskih cest in poti morajo občine ustanoviti gospodarsko javno službo, katere splošni namen je zagotavljati javne dobrine-ceste-predvsem z namenom, da so le te v dobrem stanju in da služijo svojemu namenu. Vedno večjo vlogo na občinskih cestah imajo tudi inšpekcijske službe in občinski redarji. Za slednje se dozdeva, da s časom samo še pridobivajo na pomenu in imajo vedno več pristojnosti in pooblastil (predvsem zdaj na primer v "vročem in (ekonomsko) občutljivem" času na področju sankcioniranja prehitrih voznic in voznikov v Mestni občini Maribor z novimi stacionarnimi radarji; kakor tudi z vedno večjim obsegom pooblastil, katere jim daje-podeljuje zakon oziroma zakonodajalec na novih področjih).
Ključne besede: javne ceste, občinske ceste, občina, kategorizacija občinskih cest, vzdrževanje cest, občinsko redarstvo.
Objavljeno: 06.02.2013; Ogledov: 2483; Prenosov: 388
.pdf Celotno besedilo (1,69 MB)

9.
IZVAJANJE LOKALNE GOSPODARSKE JAVNE SLUŽBE VZDRŽEVANJA OBČINSKIH CEST V OBČINI POLJČANE
Maja Arzenšek, 1989, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi sem podrobneje predstavila izvajanje lokalne gospodarske javne službe vzdrževanja občinskih cest v Občini Poljčane. Za boljše razumevanje sem najprej obrazložila pojem javne službe, ter vrste javnih služb in njihovo regulacijo. Kot pravni okvir mi je služil Zakon o gospodarskih javnih službah /ZGJS/ (Uradni list RS, št. 32/1993, 30/1998-ZZLPPO, 127/2006-ZJZP, 38/2010-ZUKN, 57/2011). V nadaljevanju sem predstavila obvezne in izbirne lokalne gospodarske javne službe v Občini Poljčane, ter navedla odloke, ki so pravna podlaga za njihovo izvajanje. Poudarek je bil na izvajanju lokalne gospodarske javne službe vzdrževanja občinskih cest, saj je nedavno prišlo do spremembe. Na tem področju je bila na novo podeljena koncesija za obdobje desetih let. Analizirala sem tudi koncesijsko razmerje, ki ga ima Občina Poljčane kot koncedent, s koncesionarjem, torej izvajalcem te gospodarske javne službe.
Ključne besede: Gospodarske javne službe, občinske ceste, vzdrževanje cest, kategorizacija cest, Občina Poljčane.
Objavljeno: 17.10.2013; Ogledov: 995; Prenosov: 130
.pdf Celotno besedilo (94,28 KB)

10.
Preplastitve voziščnih konstrukcij
Tina Beširević, 2013, delo diplomskega projekta/projektno delo

Opis: Projektna naloga z naslovom Preplastitve voziščnih konstrukcij ne opisuje splošnih dognanj, temveč se osredotoča na enega izmed načinov popravila naših cest, natančneje, na izvedbo preplastitev na voziščnih konstrukcijah. Opisana so splošna dejstva o preplastitvah, teoretične podlage o postopkih ter izračuni, ki temeljijo na veljavni tehnični regulative v Sloveniji. Ob koncu teoretičnega dela je prikazan primer postopka izračuna vrednosti, potrebnih za izvedbo preplastitve. V projektni nalogi sem teoretične podatke črpala predvsem iz knjige Vzdrževanje cest, avtorja Janeza Žmavca. Izračuni temeljijo na Tehničnih specifikacijah za javne ceste.
Ključne besede: voziščne konstrukcije, preplastitve, Tehnične specifikacije za javne ceste
Objavljeno: 02.09.2013; Ogledov: 1230; Prenosov: 155
.pdf Celotno besedilo (1,14 MB)

Iskanje izvedeno v 0.1 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici