| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 5 / 5
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
UPORABA STEKLA V GRADBENIŠTVU
Monika Pangrčič, 2012, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo obravnava uporabo stekla v gradbeništvu, zato se bomo sprehodili skozi zgodovinske prelomnice pri razvoju stekla ter podrobneje prikazali proizvodnjo le-tega. Opisali bomo poglavitne karakteristike konstrukcijskega stekla, njegovo uporabnost v gradbeništvu ter vrste stekla, primerne za izdelavo steklenih fasad. Podrobneje se bomo seznanili s tipi steklenih fasad in z vrstami sončne zaščite glede na material, način pritrditve in obliko. Spoznali bomo zgodovinski razvoj in oblike steklenih streh in nadstreškov ter opisali steklo kot nosilni konstrukcijski material. Dotaknili se bomo predpisanih tehničnih smernic za uporabo stekla v konstrukcijah in tehničnih smernic za varnostne zasteklitve ter zaključili z obrazložitvijo naveze les-steklo.
Ključne besede: steklo, izolacijsko steklo, varnostno steklo, steklena fasada, steklo kot nosilni konstrukcijski material
Objavljeno: 20.12.2012; Ogledov: 2065; Prenosov: 552
.pdf Celotno besedilo (4,89 MB)

2.
Projekt razvoja novega energetskega okna za bivalne enote v podjetju Arcont IP D.O.O.
Denis Prkič, 2012, diplomsko delo

Opis: Vsak izdelek ima omejeno dobo uspešnega trženja, ko je tržno zanimiv za kupce oziroma uporabnike. Za uspešno poslovanje podjetja je pomembno, da na tržišče pravočasno postavi nov oz. boljši izdelek. V podjetju Arcont d.d. že vrsto let izdelujejo bivalne enote, za katere pa izdeluje okna in vrata njihovo hčerinsko podjetje Arcont IP d.o.o. Zaradi strahu pred upadom prodaje standardnih bivalnih enot, smo se na pobudo podjetja Arcont d.d. v podjetju Arcont IP d.o.o. odločili za projekt razvoja novega energetskega okna za bivalne enote. V diplomski nalogi je predstavljen potek razvoja novega izdelka, opisane so lastnosti okna, ki jih mora imeti kakovostno energetsko okno, predstavljeni pa sta tudi obe podjetji. Projekt razvoja novega energetskega okna je načrtovan po načelih razvoja novega izdelka, ob upoštevanju standardov in zakonov. V diplomski nalogi je predstavljena tudi postavitev proizvodne linije, po kateri se bo izdelovalo novo energetsko okno. Z novim oknom bodo tako lahko v podjetju Arcont d.d. še naprej uspešno tržili standardne bivalne enote.
Ključne besede: Razvoj izdelka, bivalna enota, energetsko okno, izolacijsko steklo.
Objavljeno: 29.06.2012; Ogledov: 1468; Prenosov: 125
.pdf Celotno besedilo (2,48 MB)

3.
STANDARDI TRAJNOSTNE ARHITEKTURE/STEKLENE FASADE
Polonca Fajfar, 2010, diplomsko delo/naloga

Opis: Diplomsko delo govori o standardih trajnostne arhitekture/steklenih fasadah. V prvem poglavju spregovorimo najprej na splošno o zgodovinskem razvoju stekla in steklenih fasad ter izpostavimo pomembnejše dogodke. V drugem poglavju obdelamo lastnosti in vrste stekla. Izpostavimo bistvene lastnosti, ki so pomembne za steklo, da lahko v arhitekturi nastopa kot element fasade. Prav tako opredelimo in opišemo sončno zaščito pri steklenih fasadah. S pomočjo slikovnega gradiva ponazorimo različne vrste in značilnosti sončne zaščite. V tretjem poglavju obravnavamo steklo kot element fasade. Obdelamo neprezračevane-enoslojne in prezračevane-večslojne steklene fasade. Vmes obdelamo več vrst steklenih fasad in opišemo njihove značilnosti ter izvedbo. Po vsakem podpoglavju obdelamo referenčne primere, na osnovi katerih obdelamo zasnovo objekta in fasado. S pomočjo slikovnega gradiva in izrisanih detajlov fasade povzamemo pomembne značilnosti določenega tipa steklene fasade.
Ključne besede: steklo, izolacijsko steklo, varnostno steklo, enoslojna steklena fasada, dvoslojna steklena fasada, večslojna steklena fasada, inteligentna steklena fasada, sončna zaščita
Objavljeno: 13.10.2010; Ogledov: 2821; Prenosov: 263
.pdf Celotno besedilo (26,51 MB)

4.
5.
Iskanje izvedeno v 0.11 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici