| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 23
Na začetekNa prejšnjo stran123Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
IZDELAVA PORTALA ZA SAMOSTOJNEGA PODJETNIKA
Boštjan Žagar, 2010, diplomsko delo

Opis: Diplomska naloga vsebuje proces izdelave dinamične spletne predstavitve za podjetje, ki se ukvarja z izdelavo pultov ter ostalih kuhinjskih, kopalniških in laboratorijskih elementov iz kompozitnega materiala. Spletna stran je bila izdelana z namenom predstavitve podjetja širši javnosti, povečanju ugleda ter prepoznavnosti. V uvodnem delu je opis poteka namestitve spletnega portala Joomla! in predstavitev posameznih orodij ter spletnih tehnologij, uporabljenih pri izdelavi spletne strani. V nadaljevanju naloge je prikazana sama izdelava spletne strani. Opisana je izdelava in namestitev predloge v sistem CMS, nameščanje posameznih modulov, komponent, vtičnikov ter sam vnos in objava vsebine portala. V zaključku naloge je opisana optimizacija spletnih strani (Search Engine Optimization - SEO), izbira primerne domene in postopek vpisa strani v spletne imenike in iskalnike. Zaključek vsebuje oceno učinkov ter možnosti nadaljnjega razvoja spletne strani.
Ključne besede: - odprta koda - izgradnja spletnih strani - spletne tehnologije - optimizacija spletne strani - sistem za upravljanje z vsebinami (CMS)
Objavljeno: 10.01.2011; Ogledov: 1939; Prenosov: 158
.pdf Celotno besedilo (3,44 MB)

9.
MODEL PRENOVE PROCESA NAKUPA KNJIŽNIČNEGA GRADIVA V UNIVERZITETNI KNJIŽNICI MARIBOR
Renata Močnik, 2010, magistrsko delo/naloga

Opis: Osnovni namen raziskovalne naloge je bil analizirati čas, ki se porabi za pridobivanje knjižničnega gradiva v Univerzitetni knjižnici Maribor. V ta namen smo celoten proces pridobivanja knjižničnega gradiva razdelili na dva podprocesa. Prvi del predstavlja nakup gradiva in z njim povezane aktivnosti (od trenutka, ko je podan predlog za nakup gradiva, do takrat, ko je gradivo v knjižnici), drugi del pa obdelavo gradiva (od trenutka, ko je gradivo že v knjižnici, do takrat, ko je na knjižni polici in na voljo za izposojo). Oba združena procesa smo imenovali nabava gradiva ali nabavni proces. Nakup in obdelavo smo še podrobneje razdelili in smiselno združili v faze, kar nam je omogočilo odčitavanje časov med posameznimi fazami v procesu. Na osnovi odčitavanj podatkov iz modula COBISS3/Nabava in COBISS2 smo izračunali trajanje posameznih faz. S seštevkom smo prišli do skupnega časa, ki je potreben, da želeno gradivo pride na knjižno polico. Za vsak mesec posebej smo izračunali povprečno vrednost posameznih faz in na osnovi le-teh še letno povprečje. Z raziskavo smo potrdili domnevo, da nabavni proces predolgo traja. Z izračunom trajanja posameznih faz procesa smo ugotovili, da gradivo najbolj dolgo čaka na opisno katalogizacijo, povprečno kar 53 dni. Na vsebinsko obdelavo čaka gradivo povprečno 45 dni. Od predloga do naročila mine povprečno 10 dni, od naročila do prejema pa povprečno 26 dni. Na osnovi teh ugotovitev smo zasnovali nov model procesa pridobivanja knjižničnega gradiva z nakupom. Z novim modelom smo skrajšali posamezne faze procesa in skupni čas procesa skrajšali za povprečno 45 dni, s čimer smo dosegli 37% prihranek časa.
Ključne besede: visokošolske knjižnice, kakovost, samoevalvacija, Univerzitetna knjižnica Maribor, nabava, model nabave, merjenje, akcesija, izgradnja knjižničnih zbirk, obdelava, organizacija, model
Objavljeno: 26.11.2010; Ogledov: 2115; Prenosov: 141
.pdf Celotno besedilo (2,40 MB)

10.
IZGRADNJA E-GRADIVA ZA REDNE LETNE RAZGOVORE
Primož Jeralič, 2010, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je prikazana izdelava elektronskega gradiva, ki naj bi pripomoglo študentom h kvalitetnejšemu izobraževanju na daljavo. To je danes, zaradi vse hitrejšega tempa življenja in veliki razširjenosti multimedijske opreme, nujno. V diplomskem delu so opisani elektronsko izobraževanje, redni letni razgovor med vodjo in sodelavcem ter predstavitev programa CourseLab. Ta omogoča izdelavo animacij in celostne podobe elektronskega gradiva. Elektronsko gradivo o rednih letnih razgovorih je oblikovano tako, da omogoča kvaliteten študij vsakemu, znanja željnemu posamezniku. Zato je tudi oblikovano na način, ki omogoča tako podajanje znanja kot tudi preverjanje njegovo preverjanje. Da sta celotna vsebina in podoba zanimivejša, smo v elektronskem gradivu poskrbeli za animiranega profesorja Ivana, ki pomaga študentom pri učenju.
Ključne besede: - izobraževanje na daljavo, - elektronsko izobraževanje, - redni letni razgovor, - izgradnja elektronskega gradiva.
Objavljeno: 19.01.2011; Ogledov: 1328; Prenosov: 224
.pdf Celotno besedilo (7,73 MB)

Iskanje izvedeno v 0.31 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici