| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 5 / 5
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Optimizacija spletnih mest za iskalnike in izboljšanje njihove kvalitete
Jani Kaukler, 2023, magistrsko delo

Opis: S pojavom digitalnih tehnologij se svet hitro spreminja. Internet je postal stalnica v našem vsakdanjem življenju, podjetja pa se zavedajo, kako pomembna je močna spletna prisotnost, da bi ostala konkurenčna na današnjem trgu. Posledično se je povečala konkurenca med spletnimi mesti, zato je za podjetja ključnega pomena, da imajo visokokakovostno spletno mesto, ki ga uporabniki zlahka odkrijejo. V magistrskem delu raziščemo metode in tehnike za optimizacijo spletnega mesta za iskalnike in izboljšanje njihove kvalitete. Magistrsko delo bo razdeljeno na dva glavna dela: teoretični in praktični del. Teoretični del bo temeljil na pregledu angleške literature o optimizaciji za iskalnike in kvaliteti spletnih mest. S tem bomo pridobili celovito razumevanje področja in različnih dejavnikov, ki lahko vplivajo na kvaliteto spletnih mest in optimizacijo za iskalnike. Praktični del se bo osredotočil na oblikovanje in izvedbo spletnega mesta 4th.vision, kjer bomo uporabili tehnike, pridobljene iz pregleda literature, za optimizacijo spletnega mesta za iskalnike in izboljšanje njegove splošne kvalitete. V prvem delu magistrskega dela smo preučili spletna mesta na splošno, vključno z njihovo strukturo, načeli oblikovanja in pomenom uporabniške izkušnje v sodobnem oblikovanju spletnih mest. Poglobili smo se tudi v koncept uporabniške izkušnje in zakaj je ta ključni vidik naših interakcij s spletnimi mesti. V drugem delu smo se osredotočili na optimizacijo za iskalnike in njeno povezavo z oblikovanjem spletnih mest. Obravnavali smo delovanje iskalnikov, dejavnike, ki vplivajo na uvrstitev spletnega mesta, ter strategije za prepoznavanje in odpravljanje morebitnih težav, ki ovirajo uvrstitev spletnega mesta v iskalnikih. Poudarili smo tudi pomen uporabe orodij za analizo spletnih mest, da bi ugotovili področja za izboljšave in optimizirali delovanje njih. V praktičnem delu smo pridobljeno znanje uporabili pri oblikovanju in optimizaciji spletnega mesta 4th.vision. Za oblikovanje spletnega mesta smo uporabili načela oblikovalskega razmišljanja in orodje Figma, nato pa smo ga vzpostavili s platformo WordPress. Uporabili smo tudi različna orodja za analizo spletnih mest, da bi ugotovili področja za izboljšave in optimizirali spletno stran za iskalnike. Vse skupaj smo naredili kratek pregled korakov, ki smo jih opravili pri oblikovanju in optimizaciji spletnega mesta 4th.vision.
Ključne besede: optimizacija spletnih mest za iskalnike, izdelava kvalitetnega spletnega mesta, analiza spletnih mest.
Objavljeno v DKUM: 17.04.2023; Ogledov: 516; Prenosov: 118
.pdf Celotno besedilo (2,94 MB)

2.
Koncept izdelave sodobnega spletnega mesta
Kristina Klemenčič, 2021, magistrsko delo

Opis: Internet dandanes kroji življenje vseh nas, saj večina izmenjav informacij poteka preko njega. Svetovni splet postaja glavni vir prenosa informacij. Podjetje oziroma organizacija tako rekoč ne obstaja, če ni prisotna na spletu. Predstavitev podjetja in informacij na družbenih kanalih je torej postala nujna, v kolikor želimo uspeti in postati prepoznavni na trgu. Tako tudi večina turistov brska za informacijami o potencialnem dopustu preko spleta. Tu lahko enostavno, z nekaj računalniškimi kliki primerjajo različne destinacije, ponudnike namestitev, ceno storitev in brskajo po forumih s priporočili. Svoj dopust lahko rezervirajo zelo enostavno preko agencijskega portala ali že znanega rezervacijskega sistema. Tako je naše podjetje Made3 d.o.o., katero trenutno oddaja turistične enote preko znanega portala Booking.com, prepoznalo potrebo po lastnem spletnem mestu. Naročnik ima željo po večji prepoznavnosti in težnjo po rezervacijah na lastnem spletnem mestu. Želi si enostavno spletno mesto sodobnega videza z osnovnimi informacijami o namestitvah, cenikom ter kontaktnim obrazcem. Skozi izdelavo sodobnega spletnega mesta smo se spoznali z evolucijo spleta, opredelili vrste spletnih mest in raziskali aktualne trende na tem področju. Analizirali smo spletna mesta naše konkurence. Z brezplačnim orodjem Wordpress smo za našega naročnika izdelali sodobno spletno mesto. Sledili smo konceptu izdelave po sledečem vrstnem redu: zasnova, analiza, oblikovanje in razvoj, optimiziranje, testiranje, domena in vzdrževanje. Opazovali smo rangiranje v brskalniku in mesto dodatno optimizirali z vtičnikom All in One SEO Pack. Uvedba je bila uspešna in lahko smo sprejeli hipotezo, da je izdelava sodobnega spletnega mesta mogoča brez naprednega znanja programiranja.
Ključne besede: spletno mesto, optimizacija, wordpress, spletna stran, izdelava spletnega mesta, splet.
Objavljeno v DKUM: 01.09.2021; Ogledov: 1048; Prenosov: 118
.pdf Celotno besedilo (4,25 MB)

3.
Primerjalna analiza platform za izdelavo spletnih mest google sites wix
Mateja Orešek, 2017, diplomsko delo

Opis: Tema diplomskega seminarja je izdelava spletnih mest s pomočjo brezplačnih orodij. V današnjem času podjetja nujno potrebujejo spletno mesto, saj večina ljudi pridobi informacije na svetovnem spletu in za nekatera podjetja je strošek izdelave spletnega mesta prevelik, zato smo v diplomskem projektu preverjali, ali lahko izdelamo spletno mesto brez znanja programiranja in ali je spletno mesto, izdelano z brezplačnimi orodji, vseeno lahko videti profesionalno. Namen diplomskega projekta je primerjava funkcionalnosti dveh brezplačnih orodij za izdelavo spletnega mesta. Testirali smo orodji Google Sites in Wix. Ti sta si v veliki meri med seboj zelo podobni, uporabniški vmesnik se sicer rahlo razlikuje, funkcionalnost orodij pa kar precej. Da smo lahko orodji primerjali, smo v skladu s fazami življenjskega cikla izdelave spletnih mest izdelali dve podobni spletni mesti in to nato primerjali.
Ključne besede: spletno mesto, spletna stran, brskalnik, vrste spletnih mest, brezplačna orodja za izdelavo spletnih mest, izdelava spletnega mesta, trendi spletnih mest.
Objavljeno v DKUM: 01.12.2017; Ogledov: 1602; Prenosov: 166
.pdf Celotno besedilo (1,24 MB)

4.
IZDELAVA SPLETNEGA MESTA ZA KMETIJE Z DOPOLNILNO DEJAVNOSTJO NA PRIMERU KMETIJE BANFI
Rose Mari Banfi, 2016, magistrsko delo

Opis: Skozi magistrsko nalogo je bilo prikazano kako lahko kmetija s dopolnilno dejavnostjo ugodno pride ali si izdela spletno mesto.
Ključne besede: spletno mesto, dopolnilna dejavnost, izdelava spletnega mesta za kmetije z dopolnilno dejavnostjo na kmetiji
Objavljeno v DKUM: 19.10.2016; Ogledov: 1037; Prenosov: 108
.pdf Celotno besedilo (2,02 MB)

5.
IZDELAVA SPLETNEGA MESTA ZA MIKRO PODJETJE S POMOČJO BREZPLAČNIH SPLETNIH ORODIJ
Simon Prajndl, 2015, magistrsko delo

Opis: Tema magistrskega dela je izdelava spletnega mesta za mikro podjetje s pomočjo brezplačnih spletnih orodij. Ker podjetje skorajda nujno potrebuje spletno mesto, saj ljudje večino informacij pridobimo na svetovnem spletu, strošek izdelave spletnega mesta pa je za marsikatero mikro podjetje lahko prevelik, smo v magistrskem delu preverjali, ali lahko z minimalnimi finančnimi sredstvi in brez znanja programiranja izdelamo spletno mesto. Namen magistrskega dela je primerjava funkcionalnosti petih brezplačnih orodij za izdelavo spletnih mest. Testirali smo orodja Weebly, Wix, Webs, Webnode in Hostinger/Zyro builder, ki temeljijo na freemium poslovnem modelu. Ugotovili smo, da so si brezplačna orodja za izdelavo spletnih mest v veliki meri podobna med sabo. Uporabniški vmesniki orodij se rahlo razlikujejo, orodja pa se precej razlikujejo v funkcionalnostih, ki so nam na voljo v brezplačni različici. Testirana orodja smo ocenili glede na različne kriterije in glede na lastnosti, ki bi jih po našem mnenju spletno mesto mikro podjetja moralo imeti. Na podlagi ocenjevanja smo orodje Hostinger/Zyro builder ocenili kot najprimernejše za izdelavo spletnega mesta. V skladu s fazami življenjskega cikla izdelave spletnih mest smo s pomočjo najprimernejšega orodja izdelali spletno mesto za podjetje Jasmina studio nege in sprostitve, Jasmina Turk s. p.
Ključne besede: spletna stran, spletno mesto, vrste spletnih mest, življenjski cikel izdelave spletnih mest, brezplačna orodja za izdelavo spletnih mest, izdelava spletnega mesta
Objavljeno v DKUM: 04.06.2015; Ogledov: 2181; Prenosov: 224
.pdf Celotno besedilo (4,31 MB)

Iskanje izvedeno v 1.42 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici