| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 43
Na začetekNa prejšnjo stran12345Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
Izbor kadov v Zavodu za zdravstveno zavarovanje Slovenije : diplomsko delo visokošolskega strokovnega študija
Vesna Skol, 2005, diplomsko delo

Ključne besede: proces, izbor, kader
Objavljeno: 31.03.2008; Ogledov: 1573; Prenosov: 112
.pdf Celotno besedilo (537,49 KB)

3.
4.
5.
6.
7.
Izbor kadrov v podjetju Acroni d.o.o. : diplomsko delo visokošolskega strokovnega študija
Saša Dolar, 2007, diplomsko delo

Ključne besede: izbor, kadri, zaposlovanje
Objavljeno: 31.03.2008; Ogledov: 1913; Prenosov: 184
.pdf Celotno besedilo (433,93 KB)

8.
NABAVNI POSTOPEK IN OCENJEVANJE DOBAVITELJEV V PODJETJU TALUM D.D.
Suzana Caf, 2009, diplomsko delo

Opis: Nabava predstavlja v vsakem podjetju posebno vlogo, saj je njena funkcija ena od pomembnejših poslovnih funkcij v podjetju. Če želijo biti podjetja poslovno uspešna, morajo posvetiti veliko pozornosti sami nabavi, saj le gospodarna in učinkovita nabavna funkcija pripomore k uspešnosti podjetja. Njena temeljna naloga je, da pravočasno, v ustrezni količini, primerni kakovosti in ob ustrezni ceni oskrbuje podjetje s potrebnimi surovinami in storitvami. Izbira primernega, ustreznega dobavitelja je ključna naloga nabave, saj dobavitelj vpliva na uspeh in konkurenčnost podjetja. Na izbiro primernega dobavitelja vpliva zelo veliko dejavnikov. Pogoj za pravilno izbiro sta dobra raziskava potencialnih dobaviteljev in pravilen postopek izbire. Podjetje si mora pred začetkom izbire in ocenjevanja potencialnih dobaviteljev oblikovati spisek zahtev in kriterijev, ki naj bi jih izbrani dobavitelji čim bolje zadovoljili. Z izbiro dobavitelja se naloga nabave ne konča. Podjetje mora določiti kakšen bo njegov odnos do izbranega dobavitelja, tega dobavitelja spremljati in ta odnos z njim razvijati.
Ključne besede: Ključne besede: nabava, nabavni postopek, dobavitelj, izbor dobavitelja, odnosi z dobavitelji
Objavljeno: 10.12.2009; Ogledov: 3900; Prenosov: 631
.pdf Celotno besedilo (629,02 KB)

9.
PROCES IZBIRE IN POSTOPEK UVAJANJA KADROV V KLICNEM CENTRU TEHNIČNE POMOČI
Katarina Terner, 2009, diplomsko delo

Opis: Pomen kadrovske funkcije v podjetjih narašča, ker zaposleni v podjetju postajajo ključni dejavnik uspešnosti podjetja in sicer predvsem v storitvenih podjetjih, kjer konkurenčno prednost podjetja gradijo na zaposlenih, ki povečujejo potrošnikov presežek in so osnova za diferenciacijo storitev v očeh kupcev. Tema diplomske naloge je proces izbire in postopek uvajanja kadrov v klicnem centru tehnične pomoči v podjetju Telekom Slovenija d.d., ker v podjetju obstaja problemsko stanje visoke fluktuacije kadrov, predvsem zaposlenih, ki v podjetju opravljajo delo preko študentskih napotnic. Rdeča nit diplomske naloge je analiza procesa izbire in postopek uvajanja kadrov v klicnem centru tehnične pomoči v podjetju Telekom Slovenija d.d.. V teoretičnem delu je predstavljen proces planiranja kadrov ter pridobivanje, izbira in uvajanje kadrov, podana so spoznanja že napisanega glede področja kadrovanja. Omenjeni procesi so ključnega pomena za pridobitev ustreznih kadrov, saj le ti omogočajo podjetju dosegati primerno učinkovitost in posledično poslovno uspešnost. Izbor neustreznih kadrov podjetju povzroča nepotrebne stroške ter slabše poslovne rezultate, zato je za podjetje ključnega pomena, da pri poslovanju ne zanemari kadrovske funkcije, ki podjetju pomaga optimalno izkoristiti kadrovski potencial. Raziskovalni del je namenjen analizi pridobivanja kadrov v podjetju Telekom Slovenija d.d., kjer obstaja problem visoke fluktuacije kadrov. Namen analize je bil preučiti strukturo kadrov, ki so se prijavili na razpisana delovna mesta in ki so šli skozi prvo sito selekcije. Cilj analize je bil pridobiti oceno o ustreznosti procesa pridobivanja in izbora kadrov v omenjenem podjetju.
Ključne besede: kadrovski procesi, planiranje kadrov, izbor kadrov, uvajanje in izobraževanje kadrov, spremljanje kadrov
Objavljeno: 03.12.2009; Ogledov: 2229; Prenosov: 636
.pdf Celotno besedilo (1,56 MB)

10.
PROCES ZAPOSLOVANJA KADROV V PODJETJU TUŠ D.D.
Ramiza Pračalić, 2010, diplomsko delo

Opis: Delodajalci se vedno bolj zavedajo, kako pomembni so za doseganje ciljev zaposleni delavci, zato je kvalitetna izbira novih ljudi za zaposlitev pomembna poslovna odločitev, prav tako procesi, s katerimi se ustrezni kadri usposabljajo, nagrajujejo, motivirajo, napredujejo in obdržijo. Vse to lahko neposredno vpliva na uspešnost poslovanja. V tem diplomskem delu je osrednja pozornost namenjena zaposlovanju kadrov v podjetju Tuš, posebej v njegovi Poslovni enoti Jesenice. Po splošni predstavitvi podjetja in njegova razvoja, organizacijski in kadrovski strukturi se v empiričnem delu osredotočamo na gibanje zaposlenih ter postopkom pri pridobivanju, izbiri in uvajanju novih delavcev. Postopke, ki jih izvaja podjetje, primerjamo s prevladujočimi teoretičnimi izhodišči na tem področju. Posebej prikazujemo pregled pravic zaposlenih delavcev po kolektivni pogodbi dejavnosti in zaključujemo z nekaj predlogi za izboljšave v procesu zaposlovanja kadrov.
Ključne besede: zaposlovanje, trgovina, izbor kandidatov
Objavljeno: 23.02.2010; Ogledov: 3195; Prenosov: 489
.pdf Celotno besedilo (383,01 KB)

Iskanje izvedeno v 0.25 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici