| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 5 / 5
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
ODLOČITVENI MODEL ZA POMOČ PRI IZBIRI NAJPRIMERNEJŠEGA PONUDNIKA CNC OBDELOVALNEGA CENTRA
Simon Šetina, 2009, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je predstavljen praktični primer izbora najprimernejšega ponudnika pri izbiri in nakupu CNC obdelovalnega centra. Opisan je potek postopkov pri pripravi in izvedbi odločitvenega procesa v podjetju, ki se ukvarja z izdelavo notranjega pohištva. Ti postopki so precej obsežni in zapleteni, zato je bil s pomočjo DEXi-ja narejen program, ki bi pohitril in olajšal izbiro najprimernejšega ponudnika. Pri tem je bila upoštevana vrsta proizvodnje ter pravila večparametrskega odločanja. Pokazalo se je, da je tako organizirano odločanje bolj sistematično, hitrejše, manjša je možnost napačnih odločitev, izbira najugodnejšega ponudnika pa je zanesljivejša.
Ključne besede: • večparametrsko odločanje, • izbira ponudnika, • DEXi, • Vredana
Objavljeno: 22.07.2009; Ogledov: 1779; Prenosov: 103
.pdf Celotno besedilo (1,71 MB)

3.
ODLOČITVENI MODEL ZA IZBIRO SISTEMA ZA SAMODEJNO PREIZKUŠANJE OMREŽIJ IN STORITEV
Milorad Čubra, 2009, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo obravnava praktični problem izbire najprimernejšega ponudnika sistema za samodejno preizkušanje omrežij in storitev za podjetje Mobitel d.d. in načine kako sistemi za podporo odločanju nudijo pomoč pri izbiri najprimernejšega ponudnika. Tako organizirano odločanje je sistematično, olajšano, pospešeno, predvsem pa zanesljivejše pri izbiri pravilne odločitve. Podjetje Mobitel d.d. je eden vodilnih telekomunikacijskih ponudnikov mobilnih storitev v Sloveniji, obenem pa s svojo obsežno ponudbo in kvaliteto klicnih ter drugih storitev sega v sam vrh svetovne elite. Zagotavljanje takšne ponudbe pa posledično pomeni, da je mobilno omrežje ogromno in izredno kompleksno. Dovolj pa ni samo ponudba storitev, temveč je potrebno zagotoviti njihovo kakovost z nadzorom, raznovrstnim preizkušanjem in vzročno posledičnim analiziranjem, le-to pa omogoča sistem za samodejno preizkušanje omrežij in storitev, ki tako dodobra olajša delo zaposlenim v tehničnem področju. Model večparameterskega odločanja je bil razvit s pomočjo programa za podporo večparameterskemu odločanju DEXi, v nadaljevanju pa je bila razvita podrobnejša analiza vrednotenja s programom za večparametersko odločanje Vredana, ki nadgrajuje funkcionalnost programa DEXi, s katero smo dobili natančnejše rezultate znotraj razredov ocenjevanja.
Ključne besede: odločitveni model, DEXi, Vredana, izbira najprimernejšega ponudnika, sistemi za podporo odločanju
Objavljeno: 06.01.2010; Ogledov: 1573; Prenosov: 81
.pdf Celotno besedilo (2,97 MB)

4.
ODLOČITVENI MODEL ZA IZBIRO PONUDNIKA ZA ZAMENJAVO VOZNEGA PARKA
Blažka Globačnik, 2011, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi je predstavljen odločitveni model za izbiro ponudnika za zamenjavo voznega parka v podjetju Gorenje d. d. Podjetje ima zastarel vozni park, ki ga želi posodobiti, vendar ne želi sodelovati s posameznimi koncesionarji, temveč želi vzpostaviti dolgoročen odnos z generalnimi zastopniki posameznih blagovnih znamk v Sloveniji, s čimer želi izboljšati svojo pogajalsko moč na račun velikih nakupov ob načrtovani posodobitvi voznega parka. Posodobitev voznega parka je precejšen finančni zalogaj, zato je treba izbrati dobrega ponudnika vozil, ki jih pa na slovenskem trgu ne manjka. Cilj naloge je izdelati uporaben odločitveni model s katerim bomo poiskali najboljšega ponudnika za zamenjavo voznega parka v podjetju. S pomočjo odgovornih v podjetju smo izdelali drevo kriterijev, določili funkcije koristnosti ter analizirali štiri različne ponudnike vozil v treh različnih orodjih. Rezultati, ki smo jih pridobili, so bili enotni.
Ključne besede: sistemi za podporo odločanju, večparametrsko odločanje, izbira ponudnika, DEXi, Vredana, Hiview.
Objavljeno: 29.11.2011; Ogledov: 1468; Prenosov: 129
.pdf Celotno besedilo (1,56 MB)

5.
Iskanje izvedeno v 0.16 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici