| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 8 / 8
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Razvoj večkriterijskega modela za ocenjevanje programske opreme za vodenje projektov
Uroš Erazem, 2020, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi obravnavamo problem izbire programa za projektno vodenje. Problem ni trivialen, saj je na trgu zelo veliko tovrstnih programskih rešitev, izmed katerih je potrebno najti tako, ki bo zadostila našim potrebam (funkcionalnost, obseg, cena). Podjetja se zaradi tega pogosto odločijo za napačno programsko opremo in kasneje obžalujejo izbiro ali pa se dolgo časa prilagajajo programski opremi in ne programska oprema njim. Zaradi tega je potrebno pred izbiro programske opreme detajlno raziskati vsako programsko rešitev, po možnosti pridobiti testno okolje, kjer lahko ključni uporabniki preizkusijo program na lastni koži. Rešitev za ta problem bomo odpravili z razvojem modela za pomoč pri izbiri programske opreme za vodenje projektov, ki bo podjetjem olajšal izbiro programa ter jim omogočil, da bodo kupljeno programsko opremo izkoristili, po možnosti brez dodelav in preobsežnih posegov v kodo. Večkriterijski model za ocenjevanje programske opreme za vodenje projektov smo razvili s pomočjo slovenskega programa DEXi, kamor smo predhodno vnesli kriterije, zaloge vrednosti in funkcije koristnosti. Model smo ovrednotili na treh programskih opremah za vodenje projektov – Zoho, Microsoft Project in 4PM. Na podlagi izvedene analize smo ugotovili, da je najbolje ocenjena programska oprema Zoho, na podlagi ekonomskih parametrov, tehničnih parametrov in specifičnih parametrov. Enako je pokazala primerjalna analiza po specifičnih kriterijih. Na podlagi pridobljenih rezultatov in pregledu literature sekundarnih virov menimo, da je model podal pravo oceno in je primeren za uporabo v praksi.
Ključne besede: projektno vodenje, programska oprema, razvoj večkriterijskega modela, DEXi, izbira programske opreme
Objavljeno: 26.08.2020; Ogledov: 235; Prenosov: 56
.pdf Celotno besedilo (1,71 MB)

2.
Analiza internega omrežja podjetja unior ter rekonstrukcija transformatorske postaje TP UNIOR 1
Marjan Jug, 2020, magistrsko delo

Opis: Magistrska naloga prikazuje analizo kratkostičnih razmer industrijske cone UNIOR-ja v Zrečah pri različnih obratovalnih razmerah ter izdelavo rekonstrukcije transformatorske postaje TP UNIOR 1. V prvem delu je prikazana analiza kratkostičnih razmer industrijske cone v trenutnih in pri predvidenih obratovalnih razmerah. Opravljena je bila analiza kratkostičnih razmer za vsako obratovalno stanje na srednjenapetostnem in nizkonapetostnem nivoju v vseh šestih transformatorskih postajah, ki se uvrščajo v interno omrežje. Na osnovi izračuna kratkostičnih razmer s programskim orodjem NEPLAN in analitičnim izračunom je v drugem delu izdelan predlog rekonstrukcije transformatorske postaje TP UNIOR 1. Prikazan je način dimenzioniranja in izbire nove srednjenapetostne in nizkonapetostne opreme.
Ključne besede: Elektroenergetsko omrežje, transformatorska postaja, stikališče, NEPLAN, kratki stik, dimenzioniranje opreme, izbira stikalne opreme
Objavljeno: 03.07.2020; Ogledov: 219; Prenosov: 40
.pdf Celotno besedilo (9,21 MB)

3.
Izbira nove transformatorske postaje – RTP NOP II ventilacijska postaja
Miha Kvartič, 2019, diplomsko delo

Opis: Diplomska naloga opisuje načrtovanje nove transformatortorske postaje za ventilacijsko postajo NOP II v podjetju Premogovnika Velenje d.d. Opisana je obstoječa postaj in izvedeni so izračuni kratkih stikov, dimenzioniranje aparatov in naprav ter izbira ustrezne opreme za novo transformatorsko postajo. Prikazana je lokacija nove transformatorske postaje ter opis predvidene opreme.
Ključne besede: električno omrežje, transformatorska postaja, kratkostični izračuni, izbira opreme, Premogovnik Velenje
Objavljeno: 14.11.2019; Ogledov: 467; Prenosov: 52
.pdf Celotno besedilo (2,25 MB)

4.
NAČRTOVANJE TRANSFORMATORSKE POSTAJE TP KONTI
Milan Guzej, 2014, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi je ustvarjen načrt za izvedbo nove transformatorske postaje TP Konti, ki bo napajala novo napravo Konti za kontinuirano ulivanje jekla. Ob tem bo železarna Štore STEEL, d. o. o. izboljšala kvaliteto svojega polproizvoda (gredic) in povečala kapaciteto odlitega jekla. Za novo transformatorsko postajo TP Konti so izvedeni izračuni kratkih stikov, določene so stikalne naprave za VN in NN strani ter izračunane termične in dinamične obremenitve zbiralk. V programskem orodju AutoCAD so narisane enočrtne in tripolne sheme postrojenja, nadomestne sheme impedanc ter enočrtne sheme na visoko in nizkonapetostni strani omrežja. Prikazana je lokacija izgradnje nove transformatorske postaje in določena oprema v njej. Prav tako so izvedeni izračuni za hlajenje transformatorja in dimenzioniranje njemu pripadajoče oljne jame, prikazana je tudi postavitev transformatorja v prečnem preseku.
Ključne besede: transformatorska postaja, kontinuirano ulivanje jekla, izračun kratkostičnih tokov, izbira opreme, transformator.
Objavljeno: 19.02.2015; Ogledov: 1387; Prenosov: 277
.pdf Celotno besedilo (2,43 MB)

5.
NAČRTOVANJE NOVE TRANSFORMATORSKE POSTAJE ZA PODJETJE KLS LJUBNO
Peter Stakne, 2013, diplomsko delo

Opis: Diplomska naloga opisuje načrt za izvedbo nove transformatorske postaje, s pomočjo katere bi bilo podjetje KLS Ljubno d. d. ob širitvi proizvodnje oskrbovano z zadostno količino električne energije. Izvedeni so izračuni kratkih stikov, dimenzioniranje aparatov in naprav ter preverjanje zbiralk glede na termično in dinamično obremenitev. Prikazani sta lokacijska umestitev nove transformatorske postaje ter opis predvidene opreme. Izvedeni pa so tudi izračuni za hlajenje transformatorjev ter razsvetljavo v transformatorski postaji.
Ključne besede: transformatorska postaja, kratkostični izračuni, izbira opreme, hlajenje transformatorjev, razsvetljava
Objavljeno: 15.11.2013; Ogledov: 1977; Prenosov: 272
.pdf Celotno besedilo (6,63 MB)

6.
VKLJUČITEV NASELJA INDIVIDUALNIH HIŠ V TOMAČEVEM V ELEKTROENERGETSKI SISTEM
Igor Srakar, 2011, magistrsko delo/naloga

Opis: Magistrska naloga opisuje tehnični varianti elektroenergetskega napajanja novega naselja individualnih objektov v Tomačevem (Ljubljana). Opisani sta dve varianti, in sicer, varianta A: napajanje naselja individualnih objektov iz obstoječega nizkonapetostnega omrežja z izgradnjo še potrebnega nizkonapetostnega omrežja ter varianta B: napajanje predvidenega naselja iz obstoječega 10 kV srednjenapetostnega omrežja, v katerega se vključi nova transformatorska postaja 10/0,4 kV z nizkonapetostnim razvodom za predvideno naselje individualnih objektov. Pri ocenjevanju posamezne variante je bil upoštevan kriterij najustreznejše rešitve. Iz tehničnega vidika je bilo za kriterij izbrano dolgoročno saniranje slabih napetostnih razmer na predvidenem območju, upoštevan je bil predvideni odjem moči bodočih odjemalcev električne energije in ekonomski vidik.
Ključne besede: distribucijsko omrežje, elektroenergetski sistem, izračuni kratkih stikov, načrtovanje in izbira opreme, transformatorska postaja.
Objavljeno: 04.05.2011; Ogledov: 3890; Prenosov: 279
.pdf Celotno besedilo (4,04 MB)

7.
PRIKLJUČITEV REZERVOARJEV GORIVA NA EEO NAFTA LENDAVA
Mihael Cigut, 2011, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi je predstavljen potek dimenzioniranja ter izbira opreme in aparatov novega elektro kontejnerja SB-Č2, iz katerega se napajajo porabniki novega črpališča Č2 in vključitev le-tega v elektroenergetsko omrežje Nafte Lendava. Opisano je elektroenergetsko omrežje Nafte Lendava in lastna industrijska elektrarna. V nalogi je izveden izračun kratkega stika nizkonapetostne strani, ki je bil nato uporabljen za nadaljnje dimenzioniranje aparatov in naprav. Kratkostični izračun je bil preverjen še v programskem orodju PSCAD. Glede na pridobljene podatke je bila izbrana oprema za dovodno polje in oprema za posamezne porabnike.
Ključne besede: elektroenergetsko omrežje, rezervar goriva, kratkostični izračuni, izbira opreme
Objavljeno: 12.04.2011; Ogledov: 2236; Prenosov: 150
.pdf Celotno besedilo (3,58 MB)

8.
VKLJUČITEV NOVE TRANSFORMATORSKE POSTAJE V ELEKTROENERGETSKO OMREŽJE NAFTE LENDAVA
Aleš Kolenko, 2009, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi je predstavljen potek dimenzioniranja ter izbira opreme in aparatov nove transformatorske postaje TP Formalin 2 in vključitev le te v elektroenergetsko omrežje Nafte Lendava. Opisano je tudi elektroenergetsko omrežje Nafte Lendava in lastna industrijska elektrarna.V nalogi so izvedeni izračuni kratkih stikov na srednjenapetostni in nizkonapetostni strani, ki so bili nato uporabljeni za nadaljnje dimenzioniranje aparatov in naprav. Izvedena je tudi kontrola zbiralk ter odvodnih stikal
Ključne besede: Elektroenergetsko omrežje, transformatorska postaja, kratkostični izračuni, izbira opreme.
Objavljeno: 06.03.2009; Ogledov: 2352; Prenosov: 370
.pdf Celotno besedilo (5,67 MB)

Iskanje izvedeno v 0.16 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici