| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 4 / 4
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
UPORABA TELEKOMUNIKACIJSKIH STORITEV V SLOVENIJI GLEDE NA VRSTO PRIKLOPA NA PRIMERU FIZIČNIH OSEB IN MALIH PODJETIJ
Mihailo Čolić, 2016, magistrsko delo

Opis: 20. stoletje je si bomo zapomnili predvsem po hitrem razvoju tehnologije. Med njimi vsekakor lahko izpostavimo internet. Čeprav danes marsikdo misli, da si življenja brez interneta ne zna prestavljat pa je potrebno povedati, da so internetne storitve širši množici dostopne slabih 20 let. Vsekakor je k temu razvoju prispeval tudi hiter razvoj telekomunikacij ter storitev. Danes lahko uporabnikom ponujamo različne možnosti priklopa na internetne storitve. V Sloveniji je še vedno najbolj v uporabi dostop prek telefonskega kabla (parica – XDSL). Razlog je zelo preprost – XDSL storitve se ponujajo prek enakega kabla kot storitve stacionarne telefonije. Vsi pa vemo, da ni gospodinjstva, kjer niso imeli nekoč ali pa še vedno imajo stacionarni telefon. Tukaj sta še druga dva zelo pogosta možna priklopa. Prvi je priklop prek COAX kabla. Ta priklop je možen v tistih gospodinjstvih, ki so uporabljali ali še vedno uporabljajo kabelsko televizijo. Tretji možen priklop je optika (FTTH), ki za razliko od ostalih dveh omogoča najbolj stabilno delovanje ter doseganje najvišjih hitrosti. Izgradnja optičnega omrežja tudi pri nas v zadnjih letih poteka zelo hitro, tako, da se število uporabnikov optičnih storitev iz leta v leto veča. Podjetja si danes brez internetnih storitev ne znajo predstavljati poslovanja. Izpadi na omrežju in podobne težave, lahko za nekatera podjetja pomenijo tudi usodne napake. Ko so se internetne storitve v Sloveniji pred cca 20 leti pričele tržiti je primat imel Telekom Slovenije, skozi leta se je pojavilo ogromno ostalih telekomunikacijskih ponudnikov v zasebni lasti. Tako lahko danes poleg Telekoma Slovenije omenimo še T2, ki trži XDSL/FTTH storitve, Telemach, ki trži kabelske storitve ter Si.mobil/Amis, ki trži XDSL/FTTH storitve. Čeprav bi marsikdo pomislil, da ključnih razlik v ponudi zgoraj omenjenih telekomunikacijskih ponudnikov ni, pa bomo potrdili, da obstajajo vidne razlike tako v storitvah, ceni ipd.
Ključne besede: Internet, internetni protokoli, telekomunikacije, optična povezava, XDSL, kabelska povezava.
Objavljeno: 19.10.2016; Ogledov: 1320; Prenosov: 175
.pdf Celotno besedilo (2,06 MB)

2.
SPLETNA STRAN ZA OGLED PROSTIH POČITNIŠKIH ENOT IN NAJDENIH PREDMETOV
Aleksander Skender, 2011, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je predstavljen proces izdelave nove spletne strani podjetja SŽ - ŽIP d.o.o.. Pomanjkljivost obstoječe spletne strani je v tem, da zaposlenim niso na razpolago informacije o prostih terminih počitniških enot, ter da zaposleni, ki so odgovorni tako za upravljanje rezervacij počitniških enot kot za upravljanje evidence pozabljenih predmetov, najdenih na vlakih, ne morejo sami vnašati in popravljati podatkov. Nova spletna stran je izdelana z namenom hitrejšega in bolj ažurnega obveščanja zaposlenih na Slovenskih železnicah o prostih terminih počitniških enot ter potnikov o najdenih predmetih. Poleg tega pa je za spletno stran izdelan tudi vmesnik, preko katerega bodo pooblaščene osebe lahko same vnašale podatke. V uvodnem delu je podan problem obveščanja podjetja SŽ - ŽIP d.o.o. o prostih terminih počitniških enot in o najdenih predmetih, sledijo teoretične osnove z opisom pojmov, analiza obstoječega stanja, načrtovanje spletne strani. Podrobno so opisane izdelave tabel in izdelava spletne strani. Predstavljene so tudi tehnologije, ki so bile uporabljene pri izdelavi spletne strani. Zaključek vsebuje oceno rešitve in možnost nadaljnje dopolnitve spletne strani.
Ključne besede: Spletna stran, počitniške enote, SWOT analiza, spletne tehnologije, internetni protokoli
Objavljeno: 04.07.2011; Ogledov: 1874; Prenosov: 165
.pdf Celotno besedilo (1,69 MB)

3.
IZGRADNJA DINAMIČNE SPLETNE STRANI ZA TRŽENJE NEPREMIČNINSKIH PRODUKTOV IN STORITEV
Mark Bertoncelj, 2009, diplomsko delo

Opis: Diplomska naloga predstavlja proces izdelave spletne strani za podjetje, ki se ukvarja z investicijami v nepremičnine. Spletna stran je bila primarno izdelana z namenom trženja produktov in storitev, poleg tega pa za predstavitev podjetja, povečanje ugleda ter prepoznavnosti. V uvodnem delu je podan problem ter okolje podjetja RP investicije d.o.o. Sledijo teoretične osnove z opisom interneta, svetovnega spleta, spletnih iskalnikov in optimizacije za iskalnike. Podrobno so opisane značilnosti in potrebe spletnega uporabnika. Predstavljene so tudi tehnologije, ki so bile uporabljene pri izdelavi spletne strani. V osrednjem so opisane faze, od načrtovanja in tehnične izvedbe do zaključnih korakov in trženja. Spletna stran deluje na osnovi skriptnega jezika PHP in podatkovne baze MySQL. Zaključek vsebuje oceno učinkov ter možnosti nadaljnega razvoja spletne strani.
Ključne besede: elektronsko poslovanje, spletne strani, spletne tehnologije, internetni protokoli, trženje
Objavljeno: 26.10.2009; Ogledov: 1855; Prenosov: 174
.pdf Celotno besedilo (841,61 KB)

4.
Iskanje izvedeno v 0.05 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici