| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 2 / 2
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
PRIMERJALNA ANALIZA SPLETNEGA BANČNIŠTVA PROBANKE IN NLB ZA PREBIVALSTVO
Dejan Bunšek, 2013, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu sem primerjal spletno bančništvo Probanke in NLB za prebivalstvo. Omenjeni sistem se pri Probanki imenuje Prosplet, pri NLB-ju pa NLB Klik. V teoretičnem delu sem raziskal razlike med izrazoma spletna stran in spletni portal, da sem kasneje lažje naredil primerjavo spletnih strani Probanke in NLB-ja. V teoretičnem delu sem prav tako ugotavljal razlike med spletnim bančništvom in elektronskim bančništvom, da ne bi zamenjevali teh podobnih, a različnih pojmov. Spletno bančništvo je namreč ožji pojem od elektronskega in predstavlja le en njegov del. Raziskoval sem tudi spletno bančništvo v Sloveniji, kjer število uporabnikov konstantno narašča. V praktičnem delu sem najprej predstavil Probanko in NLB, nato pa se lotil primerjave njunega spletnega bančništva za prebivalstvo. Primerjava obeh sistemov je pokazala več podobnosti kot razlik, oba pa zajemata vse pomembnejše funkcije, ki jih povprečni uporabnik potrebuje. Lotil sem se tudi varnostnega vidika obeh spletnih bank, kjer ugotovitve kažejo, da je varnostna podpora dobra in da lahko uporabniki veliko naredijo za varnost svojih sredstev, predvsem z lastnim odgovornim ravnanjem in upoštevanjem varnostnih zahtev in navodil bank. Praktični del zajema primerjavo spletnih strani obeh bank, kjer je dobro razvidno, da se banki držita priporočil in kriterijev, ki naj bi jih dobre spletne strani imele.
Ključne besede: Spletno bančništvo, internetna stran, Prosplet, NLB Klik, analiza spletnih strani, analiza spletnih bank.
Objavljeno: 11.10.2013; Ogledov: 1158; Prenosov: 68
.pdf Celotno besedilo (1,31 MB)

2.
IZDELAVA E-POSLOVNEGA MODELA ZA PORTAL NAJDIOBRTNIKA.SI
Domen Močnik, 2011, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi želimo izdelati e-poslovni model za portal najdiObrtnika.si. NajdiObrtnika.si je spletni portal namenjen predvsem oglaševanju obrtnikov, njihovih izdelkov oziroma storitev. Portal želi z inovativnimi idejami, preprostim izgledom, konkurenčno ponudbo in koristnimi informacijami poseči na trg tovrstnih portalov, ki posredujejo informacije oziroma male oglase na področju oglaševanja obrtnikov. S konkurenčno ponudbo, ažurnimi informacijami ter prijaznim pristopom želimo doseči zaupanje tako obrtnikov, ki oglašujejo na portalu, kot iskalcev teh oglasov ter s tem ustvariti neko spletno skupnost in pomoč tako obrtnikom kot iskalcem. Opredelitve in oblike e-poslovnega modela se razlikujejo od strokovnjaka do strokovnjaka, saj je težko opredeliti neko področje, ki se stalno spreminja in nadgrajuje. To pa je ravno prednost e-podjetij, ki lahko hitro spremenijo svojo ponudbo ali jo nadgradijo. Od nekaj naštetih opredelitev ter oblik e-poslovnega modela smo izbrali štiri ključne med seboj povezane temelje e-poslovnega modela, kot sta jih predlagala Osterwalder in Pigneur (2001): predlog izdelka oziroma storitve, odnos do strank, infrastruktura managementa, finančni plan. Preko teh štirih temeljev želimo predstaviti in hkrati izdelati e-poslovni model za portal najdiObrtnika.si. S tem, da predstavimo idejo portala oziroma storitve, ki jih ponuja, politiko odnosa do uporabnikov, infrastrukturo in nenazadnje finančni plan portala, želimo portal predstaviti, organizirati in hkrati usmerjati. E-poslovni model je nujno potreben za nadaljno delovanje portala, v kolikor želi resno konkurirati na trgu. Z bolj jasnim vpogledom v nekatera področja delovanja portala želimo pridobiti in graditi tudi na zaupanju uporabnikov kot potencialnih investitorjev.
Ključne besede: e-poslovni model, internetni portal, internetna stran, oglaševanje preko interneta, obrtnik, samozaposlovanje, posredovanje informacij, mali oglasi
Objavljeno: 04.07.2011; Ogledov: 1676; Prenosov: 86
.pdf Celotno besedilo (638,05 KB)

Iskanje izvedeno v 0.08 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici