| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 4 / 4
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Planiranje kadra v logistiki na podlagi simulacije procesov : diplomsko delo univerzitetnega študijskega programa
Amadej Mukenauer, 2022, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu najprej predstavimo aktualna teoretična izhodišča na področju modeliranja s simulacijo diskretnih dogodkov. Nadalje opišemo procese interne logistike v obravnavanem proizvodnem podjetju. Iz posnetka procesov izdelamo simulacijski model za namen planiranja kadra. Pokazali smo, kako lahko pri znanih napovednih količinah naročil v nekem podjetju na podlagi simulacijskega modela planiramo število potrebnih delavcev v operativni logistiki. Predstavili smo še dodatne možnosti uporabe in nadgradnje simulacije za še natančnejše planiranje.
Ključne besede: planiranje kadra, simulacija diskretnih dogodkov, interna logistika, reševanje problemov, modeliranje sistema
Objavljeno v DKUM: 03.11.2022; Ogledov: 470; Prenosov: 44
.pdf Celotno besedilo (2,13 MB)

2.
Prenova notranjega transporta v podjetju sij metal ravne d.o.o.
Joži Močivnik, 2019, diplomsko delo/naloga

Opis: V diplomskem delu smo predstavili podjetje SIJ Metal Ravne, d. o. o. V podjetju smo se osredotočili na delo v oddelku interne logistike. V delu smo predstavili obstoječe stanje v interni logistiki, največje probleme v trenutnem sistemu in predlagali določene rešitve. V prvem delu smo predstavili teoretične osnove in obstoječe stanje v podjetju, v nadaljevanju pa naredili kritično analizo opisanega stanja. V drugem delu dela smo za ugotovljen problem predstavili možne rešitve, na koncu pa povzeli vse ugotovitve, do katerih smo prišli, med pisanjem diplomskega dela. Ocenili in ovrednotili smo uspešnost rešitve samega problema, podali tudi pogoje, ki so potrebni, za uveljavitev rešitve. V zadnjem poglavju smo navedli možnosti za nadaljnji razvoj. Predstavili smo tudi načrt uvedbe, enega izmed sistemov, ter opisali težave pri pridobivanju podatkov za izračun povrnitve stroškov.
Ključne besede: interna logistika, elektronsko naročanje, SIJ Metal Ravne d.o.o., vozni park podjetja, planiranje
Objavljeno v DKUM: 06.01.2020; Ogledov: 953; Prenosov: 105
.pdf Celotno besedilo (1,58 MB)

3.
Vitkost v administrativnem procesu internega poštnega sistema med poslovalnicami podjetja Intereuropa d.d.
Anja Kliček, 2015, diplomsko delo/naloga

Opis: Pisno delo se deli na dva večja sklopa. Prvi sklop zajema teoretično osnovo, drug sklop pa zajema praktični vidik. V prvem poglavju smo predstavili vitkost v logistiki, njeno zgodovino in managerska orodja za podporo vitkosti. Osredotočili smo se predvsem na administrativne procese in vanje poskušali vključiti vitkost. Predstavili smo kakšne izgube obstajajo v upravnem poslovanju in jih primerjali z izgubami v proizvodnji. Dotaknili smo se ravnanja z dokumenti. Opisali smo pet glavnih lastnosti pisarniškega poslovanja oziroma ravnanja z dokumenti. Poglavje smo zaključili s predstavitvijo pomena in vrste embalaže, ki je primerna oziroma se uporablja pri transportu pošiljk. V drugem poglavju smo najprej predstavili podjetje Intereuropa, d. d., in opisali celoten proces prenosa interne pošte. Analizirali smo logistično stanje prenosa interne pošte. Temu je sledila kritična analiza celotnega procesa s posebno osredotočenostjo na vrsto embalaže, ki je namenjena internemu prenosu dokumentacije. Dnevno količino embalaže (v našem primeru kuverte formata A4) smo prikazali v tabelah za obdobje štirih mesecev. V naslednjem poglavju smo predlagali prenovo procesa in rešitve, ki smo jih podprli iz strani finančnega vidika.
Ključne besede: Vitkost, logistika, administracija, interna pošta, embalaža.
Objavljeno v DKUM: 06.10.2015; Ogledov: 993; Prenosov: 164
.pdf Celotno besedilo (1,61 MB)

4.
KONSTRUKCIJSKA IN TEHNOLOŠKA PREUREDITEV SKLADIŠČENJA ALUMINIJASTIH KOLUTOV
Iztok Stopeinig, 2010, diplomsko delo/naloga

Opis: Diplomsko delo opisuje potek razvoja nove konstrukcije namenjene skladiščenju aluminijastih kolutov. Razvoj regalov zajema ustrezno skladiščno opremo, iskanje optimalne postavitve regalov, preračun nosilnosti, izbor materialov, dimenzioniranje in končno postavitev. Diplomsko delo obsega teorije sistemov interne logistike, teorije analiz po metodi končnih elementov ter uveljavitev teh teorij v praksi. Na podlagi rezultatov so predstavljeni predlogi o obliki in izgledu regalov ter njihova postavitev. Regali so namenjeni podjetju Impol, d.o.o., za katerega je projekt izvedel Metalprim, d.o.o.
Ključne besede: optimizacija, interna logistika, statični preračun, napetostna analiza, aluminij, skladiščenje
Objavljeno v DKUM: 01.10.2010; Ogledov: 2403; Prenosov: 301
.pdf Celotno besedilo (3,21 MB)

Iskanje izvedeno v 0.09 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici