| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 9 / 9
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
LOGOTIP, PLAKAT IN LETAK KOT OBLIKE VIZUALNIH SPOROČIL - GLEDALIŠKA PROCUKCIJA GUSTAF TEATER
Staša Slapnik, 2009, diplomsko delo

Opis: Vidna sporočila vključujejo grafično oblikovanje kot najbolj tradicionalno stroko, vse načine vizualnega komuniciranja, od vizualnih umetnosti do porabniških, tržnih komunikacij, posredovanih s klasičnimi in sodobnimi elektronskimi mediji. Grafično oblikovanje je oblikovanje vizualnih likov, simbolov in drugih nosilcev sporočil. Pripada osnovnemu umetniškemu oblikovanju tiskanih del: knjižnih ovitkov, brošur, oglasov v tiskanih medijih, časopisov, revij, embalaže, emblemov, blagovnih znamk, ilustracij, plakatov, celostne grafične podobe za podjetja itn. V diplomskem delu je predstavljeno oblikovanje logotipa, plakata in letaka za gledališče Gustaf Teater, in sicer od ideje in snovanja do oblikovanja oziroma izvedbe. Obravnavane teme nakazujejo pregled oblik vizualnih sporočil, še posebno znaka in plakata, njihovo oblikovalsko zasnovo, tehnologijo oblikovanja in kratek pregled slovenskega grafičnega oblikovanja v obdobju 60 do 90-ih let 20. stoletja.
Ključne besede: Industrijsko oblikovanje, grafično oblikovanje, plakat, gledališki plakat, znak.
Objavljeno: 07.07.2009; Ogledov: 3464; Prenosov: 457
.pdf Celotno besedilo (1,96 MB)

4.
Pametni pralni stroj
Matej Kebrič, 2012, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je predstavljen idejni koncept pametnega pralnega stroja. Kot ključni problem je izpostavljeno polnjenje pralnega stroja z različnim perilom in določitev ustreznega pralnega programa, ki ne bo poškodoval perila. Perilo različnih tkanin in barv zahteva različne programe. Predstavljena je idejna rešitev problema v obliki avtomatizacije tega procesa s pomočjo kamere in računalniškega programa za odločanje o izbiri programa. Izvedena je bila ergonomska študija na podlagi katere smo oblikovali pralni stroj, grafično podobo in koncept upravljanja. Rezultat diplomskega dela je pametni pralni stroj, ki je predstavljen v prodajnem katalogu s katerim bi se izdelek predstavljal na tržišču.
Ključne besede: industrijsko oblikovanje, dizajn, ergonomija, pametne naprave, pralni stroj, pranje perila, inteligentni sistemi, grafična podoba, uporabniški vmesnik, grafični uporabniški vmesnik, SolidWorks
Objavljeno: 04.07.2012; Ogledov: 1666; Prenosov: 164
.pdf Celotno besedilo (77,85 MB)

5.
DESIGN CENTER
Božidar Plahuta, 2013, diplomsko delo

Opis: Ključni cilj te diplomske naloge je pripraviti idejno zasnovo Design centra Univerze v Mariboru, na podlagi referenčnih primerov iz High tech arhitekture in analizi referenčnih Design centrov je obravnavan tudi problem fleksibilnosti zgradb. Rezultati analize referenčne arhitekure so uporabljeni kot temelj za adaptacijo obstoječe hale Design centra. Vključno z adaptacijo objekta se uredi tudi odprti prostor pred samo zgradbo in nakaže koncept prenove celotnega območja v okolici tehniških fakultet.
Ključne besede: Design center, Industrijsko oblikovanje izdelkov, high tech arhitektura, fleksibilnost, fakulteta, hala, Smetanova ulica, adaptacija
Objavljeno: 06.09.2013; Ogledov: 1075; Prenosov: 117
.pdf Celotno besedilo (11,89 MB)

6.
Engage - oblikovanje za čustva
Robert Jaušovec, 2007, strokovni članek

Ključne besede: industrijsko oblikovanje, design, čustva
Objavljeno: 10.07.2015; Ogledov: 320; Prenosov: 17
URL Povezava na celotno besedilo

7.
Koncept oblikovne zasnove multifunkcionalne miške
Matic Jelenko, 2016, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo opisuje oblikovno zasnovo multifunkcijske miške, katere oblika temelji na združitvi klasične računalniški miške ter 3D miške. Predstavljena je raziskava zgodovine računalniške miške ter proces razvoja od ideje do prototipa. Rezultat je fizični model realne velikosti, narejen z načinom hitre izdelave prototipov. Dodana vrednost je dosežena z implikacijo grafično dekorativne podobe.
Ključne besede: dizajn, industrijsko oblikovanje, multifunkcionalna naprava, računalniška miška, 3D miška
Objavljeno: 05.05.2016; Ogledov: 614; Prenosov: 83
.pdf Celotno besedilo (4,03 MB)

8.
RISBA KOT TEMELJ INDUSTRIJSKEGA OBLIKOVANJA
Manuel Lepir, 2016, diplomsko delo

Opis: V svojem diplomskem delu, z naslovom Risba kot temelj industrijskega oblikovanja, sem se osredotočil na vlogo oziroma pomen risbe pri industrijskem oblikovanju. Diplomsko delo sem razdelil na dva dela. V prvem delu sem podal pomembna teoretična izhodišča industrijskega oblikovanja, kot eno izmed področij uporabne umetnosti. Posebej sem izpostavil oblikovanje avtomobilov, kot smer industrijskega oblikovanja. Raziskal in opisal sem različna oblikovalska obdobja oziroma njihove predstavnike in analiziral njihova dela. V drugem, pretežno praktičnem delu sem ob teoretičnih izhodiščih risbe, predstavil še svoje ter skušal potrditi oziroma ovreči predpostavko, da je risba izredno pomemben del industrijskega oblikovanja in da je končni izdelek v korelaciji z risbo.
Ključne besede: Uporabna umetnost, industrijsko oblikovanje, oblikovanje avtomobilov, risba.
Objavljeno: 14.06.2016; Ogledov: 749; Prenosov: 124
.pdf Celotno besedilo (4,85 MB)

9.
Oblikovalska študija športnega vozila Volos X1
Alan Lazarov, 2018, magistrsko delo

Opis: Delo opisuje oblikovalsko študijo športnega avtomobila. Cilj je oblikovanje vozila, ki je cenovno dostopno višjemu srednjemu sloju zahodne Evrope in ZDA. Uporabili smo metodo dizajnerskega razmišljanja. S pomočjo analize trga in potencialnih uporabnikov smo izdelali paket vozila, ki smo ga dopolnili s študijo ergonomije potnikov. S pomočjo 2D- in 3D-vizualizacijskih tehnik smo prišli do končne oblike avtomobila. Ugotovili smo, da je avtomobil možno postaviti na tržišče in da bi bili z njim konkurenčni.
Ključne besede: industrijsko oblikovanje, oblikovanje vozil, športni avtomobili, 3D-modeliranje, renderiranje, ergonomija
Objavljeno: 17.04.2019; Ogledov: 204; Prenosov: 43
.pdf Celotno besedilo (5,46 MB)

Iskanje izvedeno v 0.14 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici