| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 7 / 7
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
ANALITIČNI IN NUMERIČNI IZRAČUNI LASTNIH IN MEDSEBOJNIH INDUKTIVNOSTI TRANSFORMATORJA Z ZRAČNIM JEDROM
Grega Nerat, 2016, diplomsko delo

Opis: Induktivnost je snovno-geometrijska lastnost prostora, ki jo definirata magnetni pretok in električni tok. V diplomskem delu smo izračunali lastne in medsebojne induktivnosti posamičnih tuljav ter nadomestne induktivnosti istosmiselno in protismiselno povezanih tuljav linearnega 2D modela transformatorja z zračnim jedrom. Induktivnosti smo izračunali analitično, s programom EleFAnT2D pa še numerično na osnovi magnetostatične analize magnetnega polja. Izračunani rezultati so med seboj primerjani glede na metodo izračuna.
Ključne besede: zračni transformator, lastna induktivnost, medsebojna induktivnost, inducirana napetost, magnetno polje
Objavljeno: 25.11.2016; Ogledov: 1380; Prenosov: 194
.pdf Celotno besedilo (3,40 MB)

2.
Permeabilnost žice, polnjene s kompozitnim granulatom
Klemen Hlade, 2016, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je predstavljen proces izdelave polnjene žice, proizvedene v podjetju Wire, d.o.o., s poudarkom na zagotavljanju kakovosti, ki se med drugim izraža z zagotavljanjem ustrezne polnosti polnjene žice. Opisana sta ideja ter razvoj nove merilne metode za spremljanje kvalitete polnjene žice, ki temelji na induktivnosti. Ocena smiselnosti uporabe in nadaljnjega razvoja le-te, je podana na podlagi analize rezultatov poskusnih meritev.
Ključne besede: polnjena žica, induktivnost, permeabilnost
Objavljeno: 23.09.2016; Ogledov: 670; Prenosov: 58
.pdf Celotno besedilo (6,62 MB)

3.
Primerjava vplivov malih kapacitivnosti in induktivnosti na spreminjanje nihanja kvarčnega oscilatorja in ekonomski vidik za implementacijo čipa v proizvodnjo
Igor Pišek, 2015, diplomsko delo

Opis: Tema diplomskega dela je prikaz merjenja vplivov malih kapacitivnosti in induktivnosti na spreminjanje nihanja kvarčnega oscilatorja. Podrobneje bodo razložene različne meritve s kvarčnimi kristali, problematika pri takšnih meritvah in praktični prikaz meritev s čipom, ki vsebuje dva kvarčna kristala. Z vidika velikega proizvodnega podjetja bo predstavljen tudi strateški proces nabave za implementacijo čipa v proizvodnjo, določanje potencialnih dobaviteljev, izbor in potrditev dobaviteljev ter potrebni koraki za testiranje in končno sprostitev v proizvodni proces.
Ključne besede: kapacitivnost, induktivnost, vplivi malih kapacitivnosti in induktivnosti, kvarčni kristal, kvarčni oscilator, nabava
Objavljeno: 09.12.2015; Ogledov: 622; Prenosov: 65
.pdf Celotno besedilo (2,47 MB)

4.
5.
DUŠILKA ZA VELIKE KRATKOSTIČNE TOKOVE
Danijel Glušič, 2012, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi je obravnavana zračna dušilka, ki se znotraj laboratorija ICEM-TC uporablja pri preskusih z velikimi tokovi. Dušilka je sestavljena iz šestih enakih tuljav, ki jih lahko poljubno povežemo v tokokroge, kar predstavlja izredno veliko število kombinacij vezav dušilke. Za določitev parametrov vseh kombinacij dušilke je bil izdelan analitični model. Rezultati analitičnega izračuna so, za naključno izbrane kombinacije, primerjani tako z numeričnim izračunom kakor z meritvami.
Ključne besede: elektroenergetika, laboratorijski preskusi, dušilka, induktivnost
Objavljeno: 21.03.2012; Ogledov: 2055; Prenosov: 258
.pdf Celotno besedilo (4,08 MB)

6.
7.
Iskanje izvedeno v 0.25 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici