| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 19
Na začetekNa prejšnjo stran12Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
4.
5.
6.
METODE VZDRŽEVANJA STROJNIH INSTALACIJ IN STROJNE OPREME
Nebojša Tolimir, 2009, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu bodo predstavljene metode in načini vzdrževanja strojnih inštalacij in pripadajoče opreme. Poglavja so razdeljena po posameznih fazah inštalacij in zajemajo opise vzdrževalnih opravil na elementih inštalacij. Ob koncu posameznega poglavja je kot merilo delovanja inštalacij prikazan izračun skupne učinkovitosti opreme. Ta izračun predstavlja hiter pregled nad delovanjem opreme in nazorno prikazuje slabosti procesa, kar nam omogoča njegovo izboljšavo. Izračunati je bilo potrebno vse parametre za izračun skupne učinkovitosti in jih prilagoditi značilnostim posameznih faz inštalacij. Rezultati analize so prikazani v obliki grafov in izračunov.
Ključne besede: vzdrževanje, metode vzdrževanja, strojne inštalacije, skupna učinkovitost opreme
Objavljeno: 06.04.2009; Ogledov: 2464; Prenosov: 319
.pdf Celotno besedilo (1,93 MB)

7.
RAČUNALNIŠKO PODPRTO PROJEKTIRANJE ELEKTRIČNIH INŠTALACIJ ZA NUKLEARNE ELEKTRARNE
Andrej Avšič, 2009, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo je sestavljeno iz različnih tematskih sklopov, ki se nanašajo na projektiranje električnih inštalacij za Nuklearne elektrarne. Kot novozaposlen v podjetju Sipro d.o.o. sem spoznal načine projektiranja za Nuklearne elektrarne. V diplomski nalogi so predstavljeni delovni izzivi, ki se pojavljajo pri tako velikih projektih kot je »Zamenjava statorja generatorja« v Nuklearni elektrarni Krško. Podjetje je bilo namreč izbrano za izdelavo celotne projektne dokumentacije. Izdelava tovrstnih projektov vključuje veliko inženirskega znanja in eno izmed pomembnejših veščin je izdelava ustrezne projektne dokumentacije, katera bo v nadaljevanju predstavljala vodilo pri priključevanju novega statorja. Predstavljeni so rezultati truda, ki se nanašajo na razvoj dokumentacije in na izboljšanje le-te. Pri tem pa je bilo potrebno upoštevati določena pravila in standarde, ki jih zahteva Nuklearna elektrarna Krško. V ta namen sva v podjetju, z g. Markom Šegula, razvila program »SamoSip«, v smislu, da bi lažje izdelovali in upravljali z dokumentacijo. Namreč program upošteva določena pravila in standarde ter na osnovi vhodnih podatkov lahko povežemo komponente na ustrezen način. Predstavljen je tudi glavni namen razvoja programa, in sicer v smislu: • Zmanjšanje projektnih napak pri projektiranju električnih inštalacij, • da je vsa projektna dokumentacija na eni lokaciji, • v zmanjšanju porabljenih ur pri projektiranju, • delna avtomatizacija projektne dokumentacije.
Ključne besede: Jedrska elektrarna, električne inštalacije, računalniško podprto
Objavljeno: 11.11.2009; Ogledov: 1989; Prenosov: 160
.pdf Celotno besedilo (2,61 MB)

8.
MERITVE IN PREIZKUSI ELEKTRIČNIH INŠTALACIJ
Primož Boldižar, 2011, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi so opisani merilni postopki, ki se največkrat uporabljajo pri meritvah električnih inštalacij. Podrobno so razloženi ozemljitveni in strelovodni sistemi ter meritve na le-teh. V nalogi je tudi nekaj praktičnih primerov pregleda in meritev. V diplomski nalogi so prikazana potrdila o usposabljanju za merilca in preglednika, brez katerih se meritve ne smejo izvajati.
Ključne besede: električne inštalacije, strelovodne inštalacije, LAN omrežja, meritve, meritve ozemljil, meritve impedance, preizkusi delovanja zaščit.
Objavljeno: 17.11.2011; Ogledov: 3827; Prenosov: 1937
.pdf Celotno besedilo (5,98 MB)

9.
Ogrevanje proizvodne hale z lesno biomaso
Anže Javornik, 2012, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je sprojektiran sistem ogrevanja za proizvodno halo, ki se deli na poslovni in proizvodni del. Objekt je ogrevan z lesno biomaso (lesni peleti). Podane so nekatere splošne zakonitosti o lesni biomasi in ogrevalni tehniki, ki jo podpira. Poslovni del ima klasično radiatorsko ogrevanje, medtem ko za gretje proizvodnega dela skrbijo stropni panelni grelniki. Predstavljena je sestava posameznih konstrukcij objekta. Glede na sestavo konstrukcij objekta in njihovo zunanjo površino so izračunane toplotne izgube, iz katerih sledi izračun toplotnih potreb stavbe. V vseh prostorih objekta so določene toplotne moči ogreval. Celoten sistem ogrevanja je dimenzijsko določen in hidravlično preračunan. Na vseh ogrevalnih vejah so določene ustrezne obtočne črpalke. Dimenzionirana je potrebna velikost zalogovnika za energent. V sklepnem delu je predstavljena primerjava med ogrevanjem z lesnimi peleti in načini ogrevanja na plin oziroma kurilno olje.
Ključne besede: lesna biomasa, ogrevanje, proizvodna hala, strojne inštalacije
Objavljeno: 04.01.2013; Ogledov: 1756; Prenosov: 181
.pdf Celotno besedilo (2,72 MB)

10.
PROJEKTIRANJE ELEKTRIČNIH INŠTALACIJ IN OPREME
Sandi Senica, 2013, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo obravnava projektiranje električnih inštalacij in električne opreme. Namen dela je prikazati kompleksnost in zahtevnost izdelave načrtov, zaradi preobširne zakonodaje in predpisov, ki se preveč pogosto menjajo. V začetku dela je razlaga osnovnih izrazov, ki se najpogosteje pojavljajo v projektni dokumentaciji, sledi opis sestave projektne dokumentacije ter vrste le te. V nadaljevanju so podrobno predstavljeni predpisi in zakonodaja, ki urejajo področje projektiranja električnih inštalacij, in pogoji za izvajanje projektiranja. Na koncu je prikazan postopek izdelave projekta na konkretnem primeru, kakor tudi tehnični opis in izračuni posameznih inštalacij. S tem je prikazana uporaba predpisov v praksi, kakor tudi raznolikost posameznih vrst električnih inštalacij, ki jih mora projektant upoštevati pri izdelavi načrta.
Ključne besede: projektiranje, električne inštalacije, električne naprave, razsvetljava, dokumentacija, kabli
Objavljeno: 14.10.2013; Ogledov: 3022; Prenosov: 632
.pdf Celotno besedilo (3,65 MB)

Iskanje izvedeno v 0.22 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici