| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 6 / 6
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
MOBILNI OBJEKTI: ZASNOVA 'VAGONSKEGA' HOSTLA
Vedran Vugrin, 2012, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo obravnava zasnovo mobilnega vagonskega hostla, ki bi bil postavljen na transibirski železnici in bi ponujal dodatno vrednost na področju mobilne arhitekture. V prvem delu sta podana splošna opisa mobilne arhitekture, mikro-arhitekture, vpliv lokacije namesto oblike, koncentracija funkcij, odtujitev funkcij, uporaba mobilnih stavb in oprema. V nadaljevanju je predstavljena splošna teorija o hostlih in prikaz referenčnih primerov, ki služijo kot osnova za zasnovo projekta. Diplomsko delo v zaključku predstavlja arhitekturno in grafično zasnovo mobilnega vagonskega hostla.
Ključne besede: arhitektura, mobilna arhitektura, vagon hostel
Objavljeno: 27.09.2012; Ogledov: 1648; Prenosov: 169
.pdf Celotno besedilo (231,67 MB)

2.
IDEJNA ZASNOVA ARHITEKTURE IN INTERIERJA MLADINSKEGA HOSTLA V BREŽICAH
Saša Jagrič, 2013, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo obravnava idejno zasnovo arhitekture in interierja mladinskega hostla v Brežicah, kot alternativo cenejših počitnic za mladino, ki hkrati omogoča povečanje turizma v občini. V prvem sklopu diplomskega dela so predstavljeni analiza turizma in statistični primeri občine Brežice ter referenčni primeri hostlov in samo načrtovanje hostla. V drugem sklopu je podana arhitekturna zasnova mladinskega hostla, ki zajema analizo lokacije ter zasnovo interierja objekta.
Ključne besede: arhitektura, mladinski hostel, interier, turistična arhitektura, Brežice
Objavljeno: 06.09.2013; Ogledov: 1182; Prenosov: 131
.pdf Celotno besedilo (30,42 MB)

3.
Lesena arhitektura v centru mesta
Žiga Blazinšek, 2014, delo diplomskega projekta/projektno delo

Opis: V diplomskem izpitu je predstavljena idejna zasnova mladinskega doma, zgrajenega iz lesa ter križno lepljenih plošč. Rešitev je izpeljana iz starega obstoječega objekta in okoliških stavb. Teoretičen del vsebuje opise obstoječega stanja, vrste lesenih konstrukcij, prednosti in slabosti lesa in zakaj bi v splošnem uporabili les kot gradbeni material.
Ključne besede: Les, arhitektura, lesena gradnja, križno lepljen les, hostel, mladinski dom
Objavljeno: 22.09.2014; Ogledov: 1013; Prenosov: 155
.pdf Celotno besedilo (5,04 MB)

4.
Prenova območja stare mlekarne v Tübingenu v Nemčiji
Iva Skok, 2014, delo diplomskega projekta/projektno delo

Opis: V diplomskem delu sem obravnavala prenovo področja stare mlekarne v Tübingenu v Nemčiji. V prvem sklopu diplomskega dela sem predstavila Tübingen, kratek zgodovinski razvoj, samo mesto in območje obdelave. V drugem sklopu sem poskušala analizirati območje obdelave da dobim čim boljši pregled trenutnega stanja ter podlago za urbanistično in arhitekturno prenovo področja. V tretjem sklopu sem analizirala referenčne primere hostlov ter družinskega centra z razlago idej in koncepta. Sledita standardi za projektiranje hostlov in družinskih centrov ter urbanistična in arhitekturna zasnova. Z projektom sem skušala ukazati na možnost spremembe soseske in življenja prebivalcev s ciljem razvoja visoko kakovostnega življenskega sloga, socialne ter kulturne mešanice obiskovalcev in poživitev celega območja.
Ključne besede: hostel, družinski center, galerija, art park, stanovanjski bloki, Tübingen
Objavljeno: 11.09.2014; Ogledov: 640; Prenosov: 49
.pdf Celotno besedilo (35,98 MB)

5.
Obnova stare blagovnice v Lendavi
Gregor Vida, 2015, delo diplomskega projekta/projektno delo

Opis: V diplomskem delu se ukvarjamo z obnovo zapuščene stavbe stare blagovnice, ki je umeščena v centru Lendave. Predlagana je tako vizualna, gradbeno tehniška kot tudi funkcionalna rešitev. Nove vsebine propadajočega trgovskega objekta vključujejo sodobno knjižnico, hostel, pokrajinski arhiv in gostinski lokal.
Ključne besede: arhitektura, obnova, knjižnica, hostel
Objavljeno: 14.09.2015; Ogledov: 669; Prenosov: 123
.pdf Celotno besedilo (189,87 MB)

6.
NAMESTITVENE ZMOGLJIVOSTI ZA MLADE V SLOVENIJI NA PRIMERU INTERNATIONAL HOSTELLING FEDERATION (IHF)
Zoran Kačičnik, 2016, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi smo obravnavali namestitvene zmogljivosti za mlade v mreži Hostelling International Slovenia. Namen naloge je bil opisati nočitvene zmogljivosti za mlade, opraviti celostni pregled in opis hostlov znotraj mreže HIS ter pripraviti analizo gibanja števila namestitvenih zmogljivosti in opravljenih nočitev za obdobje desetih let za hostle v mreži HIS in Slovenijo. Poleg tega smo predstavili mladinski turizem, International Youth Hostel Federation in Popotniško združenje Slovenije v okviru IYHF. Z metodo deskripcije, kompilacije, komparacije, klasifikacije, analize, sinteze in generalizacije smo na koncu podali trende in perspektive na področju mladinskih prenočišč ter ovrednotili pomen mladinskih prenočišč za slovenski turizem. Prišli smo do ugotovitve, da se je v Sloveniji v zadnjih desetih letih povečalo število mladinskih nočitvenih zmogljivosti kakor tudi število opravljenih nočitev v mladinskih prenočiščih. Ugotovili smo tudi, da mladinska prenočišča predstavljajo pomembno vlogo v sistemu nočitvenih zmogljivosti v Sloveniji. Vsi pridobljeni podatki kažejo na nadaljnjo rast namestitvenih zmogljivosti in opravljenih nočitev v hostlih v Sloveniji ter nadaljnjo rast mladinskega turizma
Ključne besede: mladinsko prenočišče, hostel, mladinski turizem, International Youth Hostel Federation (IYHF), Hostelling International Slovenia (HIS), Popotniško združenje Slovenije (PZS)
Objavljeno: 27.07.2016; Ogledov: 530; Prenosov: 89
.pdf Celotno besedilo (1,50 MB)

Iskanje izvedeno v 0.14 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici