| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 6 / 6
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
Logistika prevoza blaga v hladni verigi
Barbara Hojnik, 2013, magistrsko delo

Opis: Blago je potrebno zaradi najrazličnejših potreb premeščati iz kraja v kraj. Pri tem se soočamo poleg organizacije prevoza tudi z ostalimi nujno potrebnimi dejavnostmi, ki pogojujejo logistični prevoz. Prevoz blaga v hladni verigi zahteva poleg logističnega prevoza tudi visoko usposobljen kader, da se omogoči kvalitetna logistika blaga. Poleg logistike so potrebna ustrezna transportna sredstva, da se logistika blaga v hladni verigi sploh lahko izvede. Vsi postopki v takšni logistiki morajo biti vnaprej planirani v takšni meri, da ne pride do zastojev v transportni verigi in da se vsi logistični prevozi na prevozni poti opravljajo hitro in kvalitetno. Vsekakor je potrebna tudi informacijska podpora za izvedbo takšne logistične verige blaga. Poleg upoštevanja kvalitetnega logističnega prevoza se morajo upoštevati še zakonska določila, ki urejajo varstvo živil.
Ključne besede: Logistika, prevoz, hladna veriga.
Objavljeno: 12.12.2013; Ogledov: 1811; Prenosov: 384
.pdf Celotno besedilo (1,96 MB)

4.
Izvajanje transporta znotraj mednarodnih hladnih verig v podjetju Ko-trans d.o.o.
Nataša Šibila, 2014, diplomsko delo/naloga

Opis: Mednarodno podjetje Ko-trans d.o.o. izvaja transporte po Evropi, prav tako nudi transporte s hladilniškimi vozili, s katerimi v manjši meri izvajajo hladno verigo. Analizo transporta za štiri hladilniška vozila smo naredili med leti 2010–2012, kjer smo analizirali kapaciteto nakladalnega prostora in temperaturo blaga, katerega so najpogosteje transportirali. Ob sami analizi smo ugotovili, da nakladalni prostor ni bil vedno popolnoma zaseden, kar je posledica preobremenjenosti disponentov, ki imajo preveč dela. Prav tako se ni transportiralo blago, za katero bi bil vedno zahtevan temperaturni režim nakladalnega prostora. Z razširitvijo tujih trgov, kjer bi iskali blago, za katero je potreben temperaturni režim, bi razširili svoje poslovanje, prav tako bi na našem tržišču še dodatno iskali blago s temperaturnim režimom. To težavo bi odpravili z novim zaposlenim disponentom, ki bi organiziral transporte samo v hladni verigi. Prav tako bi z razširitvijo tujih trgov povečali vozni park z vozili hladilniki, stara vozila pa bi posodobili, saj so le-ta zastarela.
Ključne besede: logistika, transport, mednarodni transport, hladna veriga.
Objavljeno: 23.01.2015; Ogledov: 968; Prenosov: 192
.pdf Celotno besedilo (2,37 MB)

5.
Reorganizacija cestnega tovornega transporta v hladni verigi podjetja Pišek & HSF Logistics d.o.o.
Irena Horjak, 2016, diplomsko delo/naloga

Opis: Podjetje Pišek & HSF Logistics, d.o.o., se ukvarja s transportom hitro pokvarljivega in zmrznjenega blaga. Transport takšnega blaga je zelo zahteven, saj se mora hladna veriga zagotavljati skozi celotno distribucijo blaga od proizvajalca do kupca. V okviru hladne verige imajo vozniki veliko odgovornost, saj mora natovarjanje, transport in raztovarjanje blaga neprekinjeno potekati v hladni verigi. Skozi celotno transportno pot morajo biti pozorni na količino in kakovost blaga ter ohranjati predpisano temperaturo blaga, da ne prekinejo hladne verige. Ker gre za živilsko dejavnost, kjer je zelo pomembno, da so živila varna za potrošnika, se morajo vozniki za to dejavnost redno izobraževati in dopolnjevati svoje znanje. V teoretičnem delu diplomske naloge bomo predstavili transport hitro pokvarljivega blaga, delo in delovni čas voznikov ter hladno verigo. V praktičnem delu pa bomo predstavili primer transportne poti blaga od proizvajalca do kupca v okviru katere bomo izpostavili dva problema – utrujenost voznikov med vožnjo in nadzor temperature blaga med transportom. Utrujenost voznikov bi zmanjšali ali odpravili z vgradnjo opozorilnega sistema za voznika, ki opozori voznika kadar le-ta začne kazati znake utrujenosti. S posodobitvijo sistema za nadzor temperature blaga med transportom bi voznikom omogočili kontrolo temperature iz voznikove kabine. Na koncu diplomske naloge bomo podali kritično analizo in predloge za izboljšavo problemov.
Ključne besede: Transport hitro pokvarljivega blaga, delo in delovni čas voznikov, hladna veriga.
Objavljeno: 04.07.2016; Ogledov: 903; Prenosov: 103
.pdf Celotno besedilo (2,22 MB)

6.
Upravljanje tveganj v hladni oskrbovalni verigi
Tatjana Živič, 2019, diplomsko delo/naloga

Opis: Zaradi pogosto spregledanih in nepravočasno upravljanih tveganj ter posledično velikih količin izgub živil v hladni oskrbovalni verigi smo se v diplomski nalogi osredotočili na identifikacijo in vzročno opredelitev potencialnih tveganj na konkretnem primeru hladne oskrbovalne verige pri prireji mleka in mlečnih izdelkov. Omenjeno verigo smo s pomočjo analize HACCP segmentirali in izvedli vzročni grafični prikaz ključnih tveganj oskrbovalne verige, jih analizirali in zanj poiskali možne rešitve. Ključna tveganja smo dopolnili v Katalog tveganj, ki je uporaben pripomoček za upravljanje tveganj v vsaki dani organizaciji, saj njegova uporaba omogoča določati smernice za prepoznavanje tveganj.
Ključne besede: tveganje, upravljanje tveganj, ISO standardi, Katalog tveganj, HACCP sistem, hladna oskrbovalna veriga, prireja mleka in mlečnih izdelkov
Objavljeno: 04.04.2019; Ogledov: 131; Prenosov: 14
.pdf Celotno besedilo (1,83 MB)

Iskanje izvedeno v 0.15 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici