| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 10
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
4.
5.
Kanalizacija Rimske Toplice : diplomsko delo
1993, diplomsko delo

Ključne besede: kanalizacija, hidravlični izračun, čistilne naprave
Objavljeno: 26.07.2007; Ogledov: 2134; Prenosov: 0

6.
Hidravlični preračun vodovodnega sistema LAŠKO - RIMSKE TOPLICE : diplomsko delo
1993, diplomsko delo

Ključne besede: vodovod, hidravlični izračun
Objavljeno: 26.07.2007; Ogledov: 2686; Prenosov: 0

7.
NOVOGRADNJA VODOVODNEGA CEVOVODA V KOŠAKIH
Simon Šeneker, 2012, diplomsko delo

Opis: Cilj diplomske naloge je usvojiti dovolj znanja za vgradnjo vodovodnih cevi ter za izbiro vrste cevi in materialov. Novogradnja vodovodnega cevovoda je potrebna za razvoj in širjenje naselja Košaki. Vodovodni cevovod mora biti zgrajen pravilno in kakovostno, saj se v nasprotnem primeru lahko poškoduje, kar podaljša čas gradnje in poveča stroške. V praksi se glede na izmere in izračune uporabljajo večinoma litoželezne ali polietilenske (PE) cevi za oskrbo mest, naselij in podobno. Ključnega pomena pri gradnji cevovodov sta montaža in vgradnja cevovoda v gradbeno jamo. Po končani gradnji je treba izvesti še tlačni preizkus in izpirati vodo, ki je nato uporabna za gospodinjstvo.
Ključne besede: Vodovod in kanalizacije, Košaki, hidravlični izračun, popisi del, geološke razmere, cevi, elektrofuzijsko spajanje cevi
Objavljeno: 12.03.2012; Ogledov: 1745; Prenosov: 300
.pdf Celotno besedilo (4,70 MB)

8.
ANALIZA PREDVIDENEGA VODOVODNEGA SISTEMA ZA SZ OBMOČJE PREKMURJA
Aleš Haužar, 2013, diplomsko delo

Opis: Klimatske spremembe, ki povzročajo zmanjšanje količin padavin skozi celotno leto, privedejo do drastičnega pomakanja pitne vode na severozahodnem delu Prekmurja. Pomanjkanju pitne vode, bi se izognili s priključitvijo gospodinjstev na mestni vodovodni sistem. Za zagotovitev zadostnih količin pitne vode, bi bilo potrebno povečati zmogljivost črpališča, rekonstruirati oz. na novo izgraditi celotno vodovodno omrežje ter zgraditi ustrezne vodohrane in prečrpališča. V diplomskem delu bo opisano in dimenzionirano potrebno vodovodno omrežje, ki bo oskrbovalo prebivalce z pitno vodo. V izvedbo bodo vključeni vsi obstoječi in predvideni infrastrukturni objekti za vodovodno omrežje.
Ključne besede: vodovod, omrežje, vodohran, črpališče, hidravlični izračun
Objavljeno: 28.10.2013; Ogledov: 979; Prenosov: 131
.pdf Celotno besedilo (2,39 MB)

9.
OPIS STANJA IN PREDLOG SANACIJE MOSTA ČRMENICA
Matej Slapnik, 2015, diplomsko delo

Opis: Na državnem cestnem omrežju Republike Slovenije je zaradi dotrajanosti omejena skupna dovoljena masa vozil za 15 premostitvenih objektov (podatek 13.1.2014). Nastala situacija je posledica konstantnega krčenja sredstev za državne ceste v zadnjih letih, zato potrebne ter že načrtovane sanacije niso bile izvedene. Rešitev nastalih težav je zgolj sanacija. V prvem delu je opisana delitev most glede na različne kriterije. Nato so natančneje opisani premostitveni objekti zgrajeni iz montažnih T-nosilcev. Opisani so tudi nekateri primeri uporabe. Sledi splošni opis objekta in opis stanja objekta. V ta namen so bile izdelane tudi dispozicijske risbe objekta (priloge) z označenimi poškodbami. Opravljena je bila tudi analiza poškodb. V zadnjem delu je predlog sanacije objekta s priloženimi risbami, ter na navodila vzdrževanja objekta po sanaciji, ki je eden ključnih dejavnikov za trajnost objektov.
Ključne besede: gradbeništvo, most, sanacija, postopkovna navodila, hidravlični izračun, Črmenica
Objavljeno: 23.09.2015; Ogledov: 655; Prenosov: 181
.pdf Celotno besedilo (4,88 MB)

10.
ANALIZA IZGRADNJE ODSEKA KANALIZACIJSKEGA OMREŽJA V OBČINI LITIJA IN STROŠKOVNI VIDIK ALTERNATIVNIH SISTEMOV
Aleksandar Mitrović, 2016, magistrsko delo

Opis: V magistrskem delu je najprej predstavljeno splošno stanje s področja odvajanja odpadnih voda v Sloveniji in Evropski uniji. Zatem je analizirana zakonodaja na nivoju Republike Slovenije. V teoretičnem delu so predstavljene vrste odpadne vode, kanalizacijski sistemi in objekti na kanalizacijskem omrežju. V študiji primera so preučene naloge upravljavca in izgradnja kanalizacijskega omrežja v občini Litija v naselju Litija. S pomočjo projektne dokumentacije, pridobljene od podjetja Institut za ekološki inženiring d.o.o., je ugotovljeno prejšnje stanje s pomanjkljivostmi ter analiziran projekt izgradnje novega kanalizacijskega omrežja ter čistilne naprave. Za stroškovno primerjavo je izbran krajši odsek, na katerem je najprej izveden hidravlični izračun za mešan ter ločen kanalizacijski sistem, nato pa je izvedena stroškovna analiza potrebnih investicij in ocena prednosti ter slabosti le teh.
Ključne besede: kanalizacijski sistemi, mešan in ločen kanalizacijski sistem, odpadne vode, hidravlični izračun, stroškovni vidik
Objavljeno: 29.09.2016; Ogledov: 611; Prenosov: 81
.pdf Celotno besedilo (8,46 MB)

Iskanje izvedeno v 0.22 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici