| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 6 / 6
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
OCENA TVEGANJ ZA INFORMACIJSKI SISTEM USTAVNEGA SODIŠČA RS
Gregor Repar, 2010, magistrsko delo

Opis: Magistrsko delo obravnava področje varnosti informacijskega sistema s poudarkom na oceni tveganj Ustavnega sodišča RS. V prvem delu so podane teoretične osnove varovanja informacij. Opisana je družina standardov ISO/IEC 27000 in sistem upravljanja in varovanja informacij. V drugem delu je najprej opisana metodologija ocene tveganj in predstavitev organizacije. Sledi opis izvedbe ocene tveganj Ustavnega sodišča. Na podlagi rezultatov je predstavljena analiza, kateri so podana priporočila in predlogi nujnih izboljšav. V zaključku so prikazane še možnosti za nadaljevanje tega dela ter pogled v prihodnost.
Ključne besede: grožnja, informacijski sistem, varnostni ukrepi, varnost, ocena tveganj
Objavljeno: 04.05.2010; Ogledov: 2382; Prenosov: 404
.pdf Celotno besedilo (1,01 MB)

3.
ANALIZA VARNOSTI INFORMACIJSKEGA SISTEMA V PODJETJU LEK STORITVE
Tanja Kuhar, 2010, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je izvedena analiza varnosti informacijskega sistema v podjetju Lek Storitve. Naloga je razdeljena na dva dela, teoretičnega in praktičnega. Teoretični del zavzema osnovne pojme s področja informacijske varnosti. V praktičnem delu diplomskega dela je izvedena kvalitativna analiza tveganja v skladu s standardom ISO/IEC 27005:2008, ki podpira zahteve glede sistema za upravljanje varnosti informacij iz standarda ISO/IEC 27001. Na podlagi rezultatov analize tveganja so podani predlogi za povečanje varnosti informacijskega sistema v podjetju Lek Storitve.
Ključne besede: - informacijski sistem, - varnost, - dobrina, - grožnja, - analiza tveganja, - varovalni ukrepi.
Objavljeno: 06.05.2010; Ogledov: 2413; Prenosov: 200
.pdf Celotno besedilo (702,38 KB)

4.
OCENA TVEGANJ INFORMACIJSKEGA SISTEMA V BOLNICI GOLNIK
Žiga Trdina, 2012, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi sem izvedel oceno tveganj informacijskega sistema v bolnišnici Golnik – Kopa. Glavni namen naloge je predstaviti ključna področja s strani informacijskega sprejema pacienta ter povečanju ozaveščenosti glede sistema upravljanja in varovanja informacij. Prvi del naloge opisuje bolnišnico in oddelek medicinske in poslovne informatike, kjer sem tudi zaposlen. V drugem delu so zajete teoretične osnove, metode ter postopki standardizacije ISO/IEC 27000, na podlagi katerih je bila narejena konča ocena tveganja. V zaključku diplomske naloge sem iz dobljenih rezultatov podal varovalne ukrepe, ki bi v prihodnje lahko služili pri boljšemu poslovanju podjetja.
Ključne besede: - grožnja, - varovalni ukrepi, - varnost, - standardi v IT, - ocena tveganj.
Objavljeno: 04.06.2012; Ogledov: 1076; Prenosov: 215
.pdf Celotno besedilo (1,00 MB)

5.
Varna uporaba mobilnih naprav v poslovnem okolju
Tomaž Drnovšek, 2016, diplomsko delo/naloga

Opis: Diplomsko delo obravnava problematiko zagotavljanja informacijske varnosti pri uporabi mobilnih naprav v poslovnem okolju. V diplomskem delu skušamo predstaviti priporočila za izbor, izvajanje in uporabo tehnologije za varno upravljanje mobilnih naprav v poslovnem okolju skozi njihov celotni življenjski cikel.
Ključne besede: Mobilna naprava, grožnja varnosti, informacijska varnost, zaščita, poslovno okolje.
Objavljeno: 20.04.2016; Ogledov: 329; Prenosov: 64
.pdf Celotno besedilo (1,67 MB)

6.
INFORMACIJSKA VARNOST RAČUNOVODSKEGA SERVISA
Barbara Hebar, 2016, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi sem poskusila zajeti zatečeno stanje v večjem številu predvsem manjših računovodskih servisov in pogojev v katerih ti izvajajo svojo dejavnost. Posebej sem se osredotočila na grožnje in tveganja, s katerimi se soočajo pri izvajanju dejavnosti v obliki zunanjega izvajanja storitve – outsourcinga. Diplomska naloga je sestavljena iz teoretičnega dela in raziskovalnega dela. V teoretičnem delu sem poskusila dovolj natančno povzeti relevantna področja, ki so potrebna in pomembna za razumevanje tako računovodstva, računovodenja, kot poslovanja gospodarskih družb s poudarkom na potrebi zagotavljanja varnosti in omejevanja tveganj pri poslovanju. Eden od poudarkov je tudi na tem kako slednje vpliva na pogodbeni odnos med naročnikom in izvajalcem stroritve računovodstva. V raziskovalnem delu sem prek postavljanja vprašanj v primerljivo velikih računovodskih servisih opravila razgovore ter prejete odgovore in prakso strnila v zatečeno stanje kot sem ga predstavila v diplomskem delu. Pri tem sem zatečeno stanje primerjala z zakonskimi zahtevami, standardi in priporočili (dobro prakso) strokovnih združenj doma (primer ZRS – Zveza Računovodij Slovenije) in po svetu. Ugotovila sem, da velja tako med naročniki in izvajalci storitve zunanjega računovodstva v obliki outsourcinga nezadostno varnostno zavedanje, v nekaterih primerih nezadostno poznavanje predmetne zakonodaje, standardov in dobre prakse.
Ključne besede: - računovodstvo - outsourcing - grožnja - tveganje - varnost - informacija
Objavljeno: 25.07.2016; Ogledov: 221; Prenosov: 26
.pdf Celotno besedilo (438,85 KB)

Iskanje izvedeno v 0.12 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici