| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 6 / 6
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Sodobno komunikacijsko orodje kot podpora pri vodenju gradbenega projekta Nadomestna novogradnja Splošne bolnišnice Celje : diplomsko delo
Matic Diklič, 2020, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo na praktičnem primeru prikazali način sodobnega komuniciranja in spremljanja dokumentacije s pomočjo projektnega portala za podporo vodenja gradbenih projektov. V prvem delu smo se osredotočili na splošna teoretična izhodišča o procesu graditve objekta, na udeležence projekta, spremljanje dokumentacije na gradbišču in sodelovanje ter komuniciranje med udeleženci projekta. V drugem delu diplomskega dela smo opisali način sodobnega komuniciranja in spremljanja dokumentacije, opisali in prikazali način delovanja projektnega portala Dalux in PlanRadar ter naredili primerjavo med njima. Nato smo na praktičnem primeru komuniciranja na projektu Nadomestne novogradnje Splošne bolnišnice Celje prikazali in analizirali potek komunikacije in spremljanja dokumentacije na projektu. V poglavju diskusija smo navedli ugotovitve in predloge za dodatno uporabo projektnega portala na obravnavanem projektu.
Ključne besede: vodenje projekta, komunikacija, gradbiščna dokumentacija, projektni portal, udeleženci projekta
Objavljeno v DKUM: 23.12.2020; Ogledov: 1108; Prenosov: 141
.pdf Celotno besedilo (3,41 MB)

2.
TEHNOLOŠKI PROCESI GRAJENJA IN VODENJE GRADBIŠČNE DOKUMENTACIJE ZA MOST ČEZ LOŽNICO
Andrej Rakun, 2016, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo predstavlja tehnološke procese grajenja in vodenje gradbiščne dokumentacije za objekt Most čez Ložnico. V grobem lahko diplomsko nalogo razdelimo na dva dela. Prvi del, ki predstavlja glavnino, vsebinsko zajema podroben opis objekta ter opis in slikovno predstavitev tehnološkega procesa grajenja. Objekt je grajen in zasnovan kot integrirana, monolitna, armirano betonska konstrukcija, zato je v delu večji poudarek na tehnologiji opaževanja in izvajanju betonskih del. V drugem delu diplome se osredotočimo na gradbiščno dokumentacijo, ki je potrebna, da delo na gradbišču poteka čim bolj varno in brez zapletov.
Ključne besede: gradbeništvo, tehnologija grajenja, gradbiščna dokumentacija, gradbena dela
Objavljeno v DKUM: 12.09.2016; Ogledov: 1278; Prenosov: 137
.pdf Celotno besedilo (9,41 MB)

3.
ORGANIZACIJA GRADBIŠČA IN VODENJE GRADBIŠČNE DOKUMENTACIJE ZA KOMPLEKS STAVB S PRIPADAJOČO KOMUNALNO INFRASTRUKTURO NA FRANKOLOVEM
Janez Delčnjak, 2015, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo predstavlja organizacijo gradbišča in vodenje gradbiščne dokumentacije za kompleks stavb s pripadajočo komunalno infrastrukturo na Frankolovem. Zajema uvod, podatke o nameravani gradnji, proučitev pogojev gradnje, organizacijo gradbišča, vodenje dokumentacije na gradbišču in zaključek. V uvodu so navedene osnovne informacije v zvezi z organizacijo gradbišča, gradbiščno dokumentacijo, opredeljeni so nameni in cilji diplomske naloge ter uporabljena metodologija. V drugem poglavju, so podatki o nameravani gradnji razdelani natančneje, z več informacijami o objektu, udeležencih pri gradnji, načrtovanih objektih itd. Proučitev pogojev gradnje zajema opis lokacijske dokumentacije, gradbenega dovoljenja in druge dokumentacije ter okoliščin gradnje. Naslednji dve poglavji, opisujeta organizacijo gradbišča in vodenje gradbiščne dokumentacije, ki predstavljata osnovno izhodišče za samo gradnjo. V zaključku, pa je opredeljena pomembnost ogranizacije gradbišča in vodenja projektne dokumentacije, na primeru tega objekta ter na splošno.
Ključne besede: gradbeništvo, gradbena dela, organizacija gradbišča, gradbiščna dokumentacija
Objavljeno v DKUM: 11.06.2015; Ogledov: 1513; Prenosov: 381
.pdf Celotno besedilo (3,24 MB)

4.
ORGANIZACIJA GRADBIŠČA IN VODENJE GRADBIŠČNE DOKUMENTACIJE ZA DOZIDAVO HOTELA DOBRAVA V ZREČAH
Bojana Jančič, 2012, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi je prikazana izdelava projekta organizacije gradbišča in predstavitev gradbiščne dokumentacije, ki je potrebna za dozidavo hotela Dobrava v Zrečah. Vsebina diplomske naloge zajema opis objekta, predhodno preučevanje pogojev grajenja, dimenzioniranje začasnih objektov in inštalacij, tehnično poročilo k projektu organizacije gradbišča, popis pripravljalnih in zaključnih del ter izris sheme organizacije gradbišča. Zadnje poglavje diplomske naloge je v celoti namenjeno obravnavanju gradbiščne dokumentacije.
Ključne besede: gradbeništvo, gradbena dela, organizacija gradbišča, gradbiščna dokumentacija.
Objavljeno v DKUM: 25.10.2012; Ogledov: 2181; Prenosov: 447
.pdf Celotno besedilo (6,02 MB)

5.
IDEJNI PROJEKT ORGANIZACIJE GRADBIŠČA ZA KOMPLEKS ENOSTANOVANJSKIH STAVB V SENOŽETIH IN RAZISKAVA NEPREMIČNINSKEGA TRGA
Simona Lugarić, 2012, diplomsko delo

Opis: V prvem delu diplomske naloge je prikazana izdelava idejnega projekta organizacije gradbišča za kompleks enostanovanjskih stavb v Senožetih. Vsebina diplomske naloge zajema predhodno proučevanje projektne dokumentacije in pogojev grajenja, dimenzioniranje začasnih kapacitet ter izris sheme ureditve gradbišča. V drugem delu diplomske naloge je predstavljen nepremičninski trg, ki obsega raziskavo mikrookolja in makrookolja ter predstavitev SWOT analize.
Ključne besede: gradbeništvo, gradbena dela, organizacija gradbišča, gradbiščna dokumentacija, nepremičninski trg, SWOT analiza
Objavljeno v DKUM: 14.03.2012; Ogledov: 2191; Prenosov: 289
.pdf Celotno besedilo (2,33 MB)

6.
ORGANIZACIJA GRADBIŠČA IN VODENJE GRADBIŠČNE DOKUMENTACIJE ZA NOVOGRADNJO VEČSTANOVANJSKEGA OBJEKTA V POLJČANAH
Jernej Kuhar, 2010, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi je prikazana izdelava projekta organizacije gradbišča in predstavitev dokumentacije, ki je potrebna na gradbišču večstanovanjskega objekta Blok Poljčane. Vsebina diplomske naloge zajema predhodno preučevanje pogojev grajenja, dimenzioniranje gradbiščnih kapacitet, tehnično poročilo, shemo ureditve gradbišča in vsebino gradbiščne dokumentacije.
Ključne besede: gradbeništvo, gradbena dela, organizacija gradbišča, gradbiščna dokumentacija
Objavljeno v DKUM: 12.11.2010; Ogledov: 4087; Prenosov: 526
.pdf Celotno besedilo (2,28 MB)

Iskanje izvedeno v 0.24 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici