| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 2 / 2
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Zadovoljstvo študentov s prehrano in storitvijo v Gostilni Brbončica
Anita Höferle, 2016, diplomsko delo/naloga

Opis: Namen diplomskega dela je ugotoviti splošno zadovoljstvo študentov s ponudniki hrane na študentske bone in zadovoljstvo študentov s prehrano in storitvijo v Gostilni Brbončica. Prav tako je namen pridobiti mnenje študentov o okusu, svežini in raznovrstnosti hrane ter njihove predloge za pestrejšo ponudbo. Diplomsko delo je razdeljeno na teoretični del in empirični del. Cilj v teoretičnem delu je pregled relevantne literature na temo zagotavljanja kakovosti ponudbe in privabljanja gostov ter ugotavljanja njihovega zadovoljstva. Empirični del naloge smo posvetili zbiranju podatkov o splošnem zadovoljstvu študentov s ponudniki hrane na študentske bone in o zadovoljstvu študentov s prehrano ter storitvijo v gostilni Brbončica. Podatke smo zbrali z anketnim vprašalnikom. Ugotovili smo, da se 47 odstotkov študentov prehranjuje na študentske bone 3- do 4-krat tedensko, v Gostilni Brbončica pa le 31 odstotkov. Ugotovili smo tudi, da se manj kot 1-krat na teden v gostinskih lokalih prehranjujejo 4 odstotki študentov, v Gostilni Brbončica pa 35 odstotkov. Rezultati so pokazali, da kakovost in raznovrstnost hrane nista najpomembnejša dejavnika, ki vplivata na izbor gostinskega lokala. Takšnega mnenja je bilo 18 odstotkov študentov. Ugotavljamo, da so študentje pretežno zelo zadovoljni s prehrano (68 odstotkov jih je bilo zelo zadovoljnih) in s storitvijo (64 odstotkov jih je bilo zelo zadovoljnih) v Gostilni Brbončica. Splošen vtis o Gostilni Brbončica je zadovoljiv, takšnega mnenja je bilo 45 odstotkov anketiranih.
Ključne besede: kakovost, študentski boni, zadovoljstvo študentov, prehrana, gostinski lokal
Objavljeno v DKUM: 14.11.2016; Ogledov: 1031; Prenosov: 82
.pdf Celotno besedilo (1,03 MB)

2.
Interpretacija mariborskih Benetk : projektna naloga univerzitetnega študijskega programa 1. stopnje
Gregor Tollazzi, 2016, diplomsko delo

Opis: Diplomska naloga se ukvarja z interpretacijo nekdanje bastije in kasnejšega stanovanjskega objekta mariborskih Benetk, ki se je nekoč nahajal v najstarejšem mestnem predelu, na Lentu. Predstavi se širše in ožje območje Lenta; po zbranih podatkih, izvedenih analizah in ostalih načinih raziskovanja, se objektu izpostavijo glavne lastnosti in se ga primerno času in prostoru interpretira v naravno okolje. V projektni nalogi me zanima predvsem, ali lahko zgradbi, ki je imela različne vloge in je skozi čas spreminjala videz, tudi v današnjem času zagotovimo njeno skladanje z okolico in družbeno funkcijo, hkrati pa uresničimo avtentičnost, trajnostnost in razumljivost novonastalega objekta; na ta način bi lahko dosegli nekdanjo slavo oz. ikoničnost porušene stavbe. Novi objekt predstavlja sodobno arhitekturo s spoštovanjem do zgodovine in tradicije.
Ključne besede: rekonstrukcija, interpretacija, Benetke, Maribor, gostinski lokal
Objavljeno v DKUM: 03.10.2016; Ogledov: 1237; Prenosov: 247
.pdf Celotno besedilo (3,61 MB)

Iskanje izvedeno v 0.35 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici