| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 17
Na začetekNa prejšnjo stran12Na naslednjo stranNa konec
1.
Sanacija zahtevnega plazu s sidrano pilotno steno
Mitja Madjar, 2020, delo diplomskega projekta/projektno delo

Opis: V projektni nalogi bomo proučili zemeljski plaz »Solčavsko« na cesti R2-428/1252 Sestre Logar - Pavličevo sedlo med km 3,811 in km 4,130. Predstavili bomo preventivne ukrepe ter možnosti sanacije. Opisali bomo tudi tender za geološke in geotehnične raziskave ter geotehnično projektiranje sanacije plazu. V projektnem delu naloge pa bomo na osnovi rezultatov terenskih preiskav izvedli stabilnostne analize, dimenzionirali pilotno steno ter podali predlog sanacije zemeljskega plazu v Solčavi.
Ključne besede: mehanika tal, zemeljski plaz, sanacija plazov, pilotna stena, geotehnično projektiranje
Objavljeno: 15.09.2020; Ogledov: 390; Prenosov: 89
.pdf Celotno besedilo (5,26 MB)

2.
Plaz v naselju Laze v Mestni občini Velenje
Marina Krmpotić, 2016, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi bomo proučili zemeljski plaz na cesti LC 450 180 Zg. Laze – Sp. Laze, v naselju Laze v Mestni občini Velenje. Predstavili bomo preventivne ukrepe ter možnosti sanacije. Opisali pa bomo tudi tender za geološko – geotehnične raziskave in geotehnično projektiranje sanacije plazu. V praktičnem delu naloge, pa bomo opravili terenske preiskave, na podlagi katerih bomo izvedli stabilnostne analize ter podali predlog sanacije zemeljskega plazu v Velenju.
Ključne besede: zemeljski plaz, sanacija plazov, geotehnično projektiranje, podporna konstrukcija, mejna stanja
Objavljeno: 30.06.2016; Ogledov: 789; Prenosov: 97
.pdf Celotno besedilo (4,02 MB)

3.
ANALIZA IZVEDB SANACIJ ZEMELJSKEGA PLAZU V FLORJANU
Natalija Zver, 2015, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo obsega splošen opis zemeljskih plazov, splošno klasifikacijo podpornih konstrukcij, ter različne rešitve sanacije plazu v Florjanu. Izvedena je analiza armiranobetonskega zidu, armiranobetonskega zidu s konzolo in kamnite zložbe. Vse analize so opravljene s programom GEO 5, analiza armiranobetonskega zidu pa je izvedena tudi analitično. Vse analize so izvedene v skladu s standardom SIST EN 1997-1. Na podlagi analiz posameznih zidov lahko sklepamo, da je za obstoječ primer najbolj primerna rešitev armirano betonski zid s konzolo, saj z uporabo le tega zadovoljimo potrebam mejnih stanj, prav tako pa zagotovimo najmanjšo porabo materiala in posledično cenovno najbolj optimalno rešitev.
Ključne besede: zemeljski plaz, podporne konstrukcije, sanacija plazu, armiranobetonski zid, armiranobetonski zid s konzolo, kamnita zložba, geotehnično projektiranje
Objavljeno: 22.09.2015; Ogledov: 1103; Prenosov: 184
.pdf Celotno besedilo (5,53 MB)

4.
SANACIJA ZEMELJSKEGA PLAZU SOLČAVA
Nenad Stropnik, 2015, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi bomo proučili zemeljske plazove, ki so v zadnjih letih močno poškodovali našo pokrajino. V teoretičnem delu naloge bomo obravnavali vrste zemeljskih plazov ter ključne dejavnike za njihov nastanek. Predstavili bomo preventivne ukrepe ter možnosti sanacije. Opisali pa bomo tudi tender za geološko – geotehnične raziskave in geotehnično projektiranje sanacij plazov. V praktičnem delu naloge, pa bomo opravili terenske preiskave, na podlagi katerih bomo naredili stabilnostne analize ter podali predlog sanacije zemeljskega plazu v Solčavi.
Ključne besede: zemeljski plazovi, plazenje, sanacija plazov, geotehnično projektiranje, tender
Objavljeno: 16.03.2015; Ogledov: 1230; Prenosov: 154
.pdf Celotno besedilo (4,87 MB)

5.
STABILNOSTNA ANALIZA PODPORNE KONSTRUKCIJE
Melita Nečemer, 2014, diplomsko delo

Opis: Diplomska naloga obravnava splošno klasifikacijo podpornih konstrukcij in geotehnično analizo sestavljene podporne konstrukcije - armirano betonskega podpornega zidu na pilotih, ki se bo izvedel v sklopu ureditve Zatona v Krškem. Analiza podporne konstrukcije se je izvedla analitično, globalno stabilnost smo preverili s pomočjo programa Plaxis 2D.
Ključne besede: gradbeništvo, podporna konstrukcija, geotehnično projektiranje
Objavljeno: 04.09.2014; Ogledov: 1535; Prenosov: 632
.pdf Celotno besedilo (3,35 MB)

6.
PRESOJA ZANESLJIVOSTI VISOKIH ZEMELJSKIH PREGRAD
Danijela Kodrič, 2012, diplomsko delo

Opis: V prvem delu diplomskega dela je podan splošni opis zemeljskih pregrad in opis njihove izvedbe. Osrednji del zajema opis akumulacijskega bazena črpalne hidroelektrarne Kozjak z opisom opravljenih raziskav in interpretacijo rezultatov. V zadnjem delu pa so podane zahteve geotehničnega projektiranja visokih zemeljskih pregrad in rezultati geomehanske presoje zanesljivosti akumulacijskega bazena ČHE Kozjak. Rezultati analiz kažejo, da bo akumulacijski bazen ČHE Kozjak tudi dejansko mogoče zgraditi ob upoštevanju zahtevnejših pravil projektiranja.
Ključne besede: zemeljske pregrade, črpalna hidroelektrarna Kozjak, geotehnično projektiranje, stabilnostna analiza
Objavljeno: 12.03.2012; Ogledov: 1709; Prenosov: 225
.pdf Celotno besedilo (4,58 MB)

7.
GEOTEHNIČNA ANALIZA KONSTRUKCIJE ZA VAROVANJE GRADBENE JAME GARAŽNE HIŠE POD KONGRESNIM TRGOM V LJUBLJANI
Sanja Cigler, 2009, diplomsko delo

Opis: Mesta, ki so želela zmanjšati gostoto avtomobilov v svojih mestnih središčih in odpraviti problem pomanjkanja parkirnih mest, so bila prisiljena uvesti nove rešitve v zagotovitvi le teh. V teh primerih se je kot najustreznejša rešitev izkazala gradnja podzemnih garažnih hiš, ki so povečala število parkirnih mest in pripomogla k odstranitvi velikega števila avtomobilov iz samih centrov, ter pripomogla k večji prepustnosti prometa v le teh. Glavna nit tega diplomskega dela je geostatična analiza konstrukcije za varovanje gradbene jame pod kongresnim trgom v Ljubljani. Na podlagi notranjih statičnih količin, dobljenih s programskim orodjem Plaxis, je izvedeno geomehansko dimenzioniranje ob upoštevanju standarda ''SISTEN 1997''. Največ pozornosti smo namenili načinom varovanja gradbenih jam, predvsem pa smo se osredotočili na varovanje gradbene jame z uporabo armiranobetonske diafragme.
Ključne besede: geotehnika, mehanika tal, podporne konstrukcije, geotehnično projektiranje, varovanje gradbene jame, AB diafragma
Objavljeno: 09.07.2009; Ogledov: 3368; Prenosov: 638
.pdf Celotno besedilo (6,71 MB)

8.
9.
10.
Iskanje izvedeno v 0.17 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici