| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 53
Na začetekNa prejšnjo stran123456Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
METODE GEODETSKEGA MONITORINGA V GRADBENIŠTVU
Nina Štumberger, 2009, diplomsko delo

Opis: Diplomska naloga pokriva problematiko sledenja (monitoringa) objektov in tal pred gradnjo, med njo in po končani gradnji. Glavni cilj naloge je prikazati metode ter poiskati povezavo med geodetskimi metodami, uporabnimi v gradbeništvu. Opisane so različne metode opazovanja pomikov in deformacij ter instrumenti, ki jih uporabljamo pri opazovanju, odvisno od objekta in terena, ki ga opazujemo. Podrobno je opisana metoda Global Positioning Sytema, nam znanega kot satelitskega opazovanja. Mnenja in predlogi so podani v zaključku diplomskega dela.
Ključne besede: geodezija, geodetski monitoring, GPS, pomiki
Objavljeno: 23.12.2009; Ogledov: 3008; Prenosov: 308
.pdf Celotno besedilo (4,29 MB)

8.
MERITEV VERTIKALNIH POMIKOV MOSTU S POUDARKOM NA ODKRIVANJU DEFORMACIJ
Matej Košuta, 2009, diplomsko delo

Opis: Tema diplomske naloge obravnava različne metode meritev posedkov pri gradnji mostov. Iz dobljenih rezultatov bomo odkrili vzroke pomikov katerih posledica so deformacije. Osredotočili se bomo na konstrukcije velikih razponov, kjer so pomiki večji in metode meritev zahtevnejše. Prvi del diplomske naloge sestavlja teoretični del, kjer bom opisal in predstavil različne definicije razvoja monitoringa in geodetskih instrumentov, ki so v uporabi. V praksi obstaja več metod meritev, katere bom opisal, podrobneje pa pregledal geodetske metode. Drugi del diplome sestavlja praktični del, kjer bomo predstavili rezultate meritev in opazovanj sprememb objekta Most čez reko Dravo v Malečniku, kjer se bo položil zaključni obrabni sloj voziščne konstrukcije, prav tako se bo izvedel končni obremenilni preizkus, kjer se bo ugotovila skladnost med teoretičnim izračunom vrednosti pomikov in izmerjenimi.
Ključne besede: geodezija, gradbeništvo, monitoring, posedki, geodetske meritve
Objavljeno: 23.12.2009; Ogledov: 2577; Prenosov: 172
.pdf Celotno besedilo (3,12 MB)

9.
NAJSODOBNEJŠE METODE ZAJEMANJA TERENSKIH PODATKOV IN UPORABNOST V PRAKSI
Boštjan Strmšek, 2009, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo predstavili najsodobnejše metode zajemanja terenskih podatkov. Še posebej smo opisali sistem GPS kot najsodobnejši globalni navigacijski sistem (GNSS) ter sistem LIDAR kot moderno metodo za zajemanje terenskih podatkov. S praktičnim primerom smo ponazorili povezanost med zajemanjem podatkov s pomočjo sodobne tehnologije in prikazom v skupni bazi podatkov GIS. V sodelovanju s podjetjem Geoin d. o. o. smo posneli teren smučišča Pohorja in izvedli praktični primer sledenja posameznika na trasi.
Ključne besede: gradbeništvo, geodezija, zajemanje podatkov, GIS.
Objavljeno: 21.12.2009; Ogledov: 2314; Prenosov: 169
.pdf Celotno besedilo (2,90 MB)

10.
VZPOSTAVITEV IN VREDNOTENJE KATASTRA GOSPODARSKE JAVNE INFRASTRUKTURE
Matej Levstek, 2011, diplomsko delo

Opis: Zaradi izjemne pomembnosti komunalne in druge gospodarske infrastrukture za celotno družbo je potrebno te objekte evidentirati. Sistem evidentiranja smo pri nas poimenovali Zbirni kataster gospodarske javne infrastrukture. V diplomskem delu sem opisal zbirni kataster gospodarske javne infrastrukture, njegovo vzpostavitev in opisal proces evidentiranja. Izpostavil sem ključne udeležence v sistemu in posebej predstavil geodezijo, ki predstavlja temelj za evidentiranje. Na primeru sem opisal potek geodetske izmere vodovoda in priložil geodetski posnetek. V zadnjem delu naloge sem predstavil vrednotenje katastra gospodarske javne infrastrukture. Predstavil sem stroške, ki so temelj poslovanja vsake gospodarske organizacije in jih prikazal v digitalnem vodovodnem katastru.
Ključne besede: gradbeništvo, geodezija, evidentiranje, kataster gospodarske javne infrastrukture, stroški…
Objavljeno: 19.09.2011; Ogledov: 2227; Prenosov: 189
.pdf Celotno besedilo (2,89 MB)

Iskanje izvedeno v 0.29 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici