| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 4 / 4
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
EVIDENTIRANJE EMBALAŽE IN SKLADIŠČENJE V PODJETJU LINDE PLIN D.O.O.
Tadeja Potočnik, 2016, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi smo raziskovali skladiščno poslovanje. V teoretičnem delu smo se osredotočili na skladiščenje, osnovne funkcije in cilje skladiščenja, delitev skladišč, pomembnost lokacije skladišča, embalažo ter skladiščno dokumentacijo in evidenco. Nadaljevali smo s predstavitvijo izbranega podjetja Linde plin d.o.o. Diplomska naloga se nadaljuje z opisovanjem skladiščenja medicinskih plinov v izbranem podjetju, označevanjem in vzdrževanjem jeklenk, evidentiranjem embalaže ter procesom sledljivosti jeklenk. Prav tako smo predstavili minimalne zahteve skladiščenja in označevanje. Opisali smo problem v procesu sledljivosti jeklenk in na koncu diplomskega dela navedli tudi rešitev za odpravo le tega.
Ključne besede: Skladišče, funkcije skladiščenja, vrste skladišč, lokacija skladišč, embalaža, skladiščna dokumentacija, evidentiranje, medicinski plini.
Objavljeno: 09.11.2016; Ogledov: 737; Prenosov: 43
.pdf Celotno besedilo (1,80 MB)

2.
Izboljšava procesa skladiščenja v podjetju Acron d.o.o.
Anja Božič, 2014, magistrsko delo/naloga

Opis: Osnovni namen magistrske naloge je prikazati in analizirati pomen in vlogo skladišča in skladiščnega poslovanja ter razvoj logistike v podjetju Acron, d. o. o. Temeljna naloga skladiščne službe je prevzemanje, spremljanje, varovanje in izdajanje blaga. Poleg vseh teh nalog pa skladiščna služba ureja tudi vso dokumentacijo, ki je povezana s prevzemom in izdajo blaga. Zaradi težnje po racionalnosti in ekonomičnem poslovanju morajo biti skladišča na čim bolj ustrezni lokaciji, objekti pa morajo biti takšni, da na najbolj učinkovit način koristijo svojemu namenu. Razpored blaga v skladišču mora biti popolnoma pregleden, zahtevani materiali hitro dosegljivi, prav tako pa morajo biti izpolnjeni tudi vsi varnostni pogoji in ukrepi. V praktičnem delu magistrske naloge sem predstavila podjetje Acron, d. o. o., in pomen skladiščne funkcije ter logistike v današnjem času tudi za druga podjetja. Na podlagi lastnih izkušenj in opazovanj sem predstavila dejavnosti logistike in skladiščnega poslovanja, z opisom skladišč in predlogi za hitrejšo pripravo blaga oz. komisioniranje.
Ključne besede: logistika, skladiščno poslovanje, prevzem in izdaja blaga, izboljšava procesa, metode in načini skladiščenja, uspešnost skladiščne funkcije.
Objavljeno: 04.09.2015; Ogledov: 1280; Prenosov: 235
.pdf Celotno besedilo (815,06 KB)

3.
Skladiščenje in upravljanje zalog v podjetju Sgerm d.o.o.
Maja Firm, 2014, diplomsko delo/naloga

Opis: Marsikatero podjetje se srečuje s problemom velikosti zalog, saj se v skladiščih nahajajo obratna sredstva, ki so lahko velika ali majhna. Podjetja morajo poskrbeti za optimalne zaloge, ki bodo ob najnižjih stroških zagotavljale normalno prodajo izdelkov. Diplomsko delo obravnava upravljanje zalog v podjetju Sgerm, d. o. o., konkretno želimo rešiti problem upravljanja zalog z ustrezno metodo. Za dobro upravljanje zalog potrebujemo celotne podatke o gibanju zalog v podjetju, kakšna je njihova prodaja in nabava. V zalogah je vezan velik del sredstev, zato je upravljanje zalog zelo pomembna funkcija v podjetju Sgerm, d. o. o. Problem podjetja Sgerm, d. o. o., je neučinkovito upravljanje zalog, za kar obstaja več vzrokov. S pravilnim upravljanjem zalog bodo v podjetju skušali ohraniti optimalno količino zalog, zato bomo predlagali najučinkovitejšo metodo upravljanja z zalogami. Diplomsko delo je sestavljeno iz teoretičnega in iz praktičnega dela. V uvodu naloge smo opredelili problem, ki je predmet raziskave. Opredelili smo namen, cilje, osnovne trditve, predpostavke in omejitve dela ter metode raziskovanja samega problema. V prvem delu so obravnavane teoretične osnove skladiščenja in njegovih funkcij ter opredelitve zalog in njihova vloga v podjetjih. V drugem, praktičnem, delu diplomskega dela je opredeljeno obstoječe stanje podjetja Sgerm, d. o. o., v sklopu katerega je opisano skladiščno poslovanje in upravljanje zalog. Izračunan je tudi koeficient obračanja zalog in dnevi vezave zalog, s pomočjo katerih ugotovimo učinkovitost obvladovanja zalog. Glede na obstoječe stanje podjetja smo predlagali, da v podjetju neučinkovito obvladovanje zalog rešujejo z učinkovitejšim sistemom naročanja izdelkov ter na ta način optimirajo zalogo in odpravijo nekurantno zalogo. V zaključku smo povzeli ugotovitve in pogoje za uvedbo ter možnosti nadaljnjega razvoja.
Ključne besede: Skladiščenje, funkcije skladiščenja, zaloge, upravljanje z zalogami, gospodarjenje z zalogami.
Objavljeno: 22.08.2014; Ogledov: 1575; Prenosov: 234
.pdf Celotno besedilo (1,24 MB)

4.
LOGISTIKA SKLADIŠČENJA PODJETJA JÖBSTL HOLDING GMBH
Andrej Žibrek, 2013, diplomsko delo

Opis: V nalogi sem opisal skladišča glede na njihove različne namene, predstavil razlike med javnimi in zasebnimi skladišči ter opozoril na prednosti posameznih skladišč. Ker je varnost v današnji družbi zelo pomemben dejavnik, sem najprej na splošno predstavil, kako ima to urejano večina podjetij, nato pa še podrobneje, kako ta pravila veljajo v podjetju Jöbstl Holding GmbH. Podrobno sem opisal skladišče omenjenega podjetja v Spielfeldu ter potek prevzema in izdajanja materiala v tem skladišču. Prav tako sem predstavil količino prometa in varnostne ukrepe v omenjenem skladišču.
Ključne besede: logistika, logistika skladiščenja, skladiščne funkcije, Jöbstl Holding GmbH, varnost v skladiščih
Objavljeno: 30.10.2013; Ogledov: 1059; Prenosov: 126
.pdf Celotno besedilo (667,80 KB)

Iskanje izvedeno v 0.12 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici